Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » To jeszcze nie ogrod ale marzy mi sie.....

To jeszcze nie ogrod ale marzy mi sie.....

Nutka 06:29, 09 gru 2014

Na wstepie pragne przywitac sie z szanownymi i pozytywnie zakreconymi uzytkownikami Ogrodowiska.
Chwala wielka Szefowej za zalozenie tego barwnego i pachnacego kwiatami portalu.
Z gory przepraszam za brak polskiej czcionki.

Od kilku tygodni odwiedzam wasze piekne ogrody w ktorych odpoczywam po trudach dnia.
Podziwiam tutaj kazde "sciernisko" na ktorym na szczescie nie powstalo San Francisco lecz cudowne, magiczne olsniewajace swoja uroda i zapierajace dech w piersiach- wasze wymarzone ogrody.
Kazdy watek ktory zdazylam przecztac jest dla mnie pasjonujaca lektura.

Wertujac kolejne strony i patrzac na cudowne fotki realizacji zapominam o bozym swiecie.
Moj ogrodek w niczym nie przypomina ogrodka ale ma dosc dobrze utrzymany trawnik.
Mam ochote popelnic ogrodowe szalenstwo ale zastanawiam sie, czy ma to jakikolwiek sens.
W tym domu bywam raz na jakis czas wiec systematyczna pielegnacja mojego ogrodeczka odpada. Moge liczyc na sasiada jesli mowa o podlewaniu i koszeniu trawnika ale odchwaszczanie i wszystkie inne sprawy raczej nie do zalatwienia.
Poza tym szczerze martwie sie o ewentualne kradzieze. Przykro o tym pisac lecz na moim osiedlu wszystko jest chodliwe a moje ogrodzenie jest niskie i praktycznie kazdy moze wejsc na teren posesji. Oczywiscie ogrodzenie mozna zmienic ale jak wiadomo dla chcacego nie ma nic trudnego.

Mialam juz raz watpliwa przyjemnosc zmierzyc sie z tym problemem - proba wlamania do domu, nie mowiac juz o obcieciu wszystkich kwiatow mojej ukochanej hortensji w srodku lata.
Kiedy przyjechalam do domu, to zastalam niecnie ogolocony krzew, chcialo mi sie wyc.
Rozpisalam sie ale zalezy mi na waszej opinii.

Jak sadzicie? Czy powinnam zapomniec o swoich marzeniach i poprzestac na zachwycie nad soczysta zielenia trawnika? Bede wdzieczna za odzew. Tymczasem pozdrawiam serdecznie i zycze wszystkim milego dnia.
Gardenarium 09:32, 09 gru 2014

Załóż czujki zewnętrzne, które spowodują włączenia alarmu w chwili gdy złodziej płot przeskoczy. Zapłacisz grosze za ochronę, ale będziesz pewna, że nic nie zginie.

No i oczywiście rób ogród. Marzenia są najważniejsze. Ja nie mając domu, już robiłam ogród. Do tej pory nie mam skończonej kuchni, ale ogród na miarę moich marzeńTo mi daje więcej szczęścia niż kuchnia.

Instagram Ogrodowiska
beata_m 10:23, 09 gru 2014

Działaj ... tak jak pisze Pani Danusia, ja dopiero jestem w trakcie wykańczania górnej łazienki, żyrandole posiadam 3 szt. a pomieszczeń trochu więcej ale o ogrodzie marze! i będę wiosną działać (oczywiście na miarę możliwości) i już się doczekać nie mogę
Agania 15:10, 29 gru 2014

Witaj, to też dorzucę swoje 3 grosze..ogród nr1...dom nr2...a cieszy i jedno i drugie.....marzenia są po to, żeby się spełniały.....u mnie też były włamania.....ale ja jak mrówka odbudowuję straty