Przeszłam od początku. Jeny, Mysza, co za burza mózgów! Na pewno lada moment się na coś zdecydujesz, pomocników masz dużo Ja nie pomogę w projektowaniu, sama z moim sobie ledwo radzę Ale będę zaglądać i kibicować
Justynko fajny ten zawijasek u góry
Nie wiem czy nie lepiej ustawić basenu wzdłuż płotu.Tak to bardzo przedzieli działkę. Na tym naszym ogrodzie jak jest słońce to żar jest cały czas i woda bardzo szybko się nagrzewa. Nie ma z tym problemu.Basen ma być wysoki na 1.20.
Przy płocie myślałam o trawkach, byłoby jak nad jeziorem
Tak dzisiaj też myślałąm o ścieżce i podziałach.Nie wiem tylko czy tak jak pisze Justynka nie zrobią się maluśkie te pokoiki.Agcia robiła wizualkę to dziwnie to wychodziło.Hm....Ale....................................jak podczytywałąm Ppolę i ona ma podobną działeczkę to Danusia też radziła poprzedzielć.Może miała jeszcze coś innego na m,yśli a nie pokoiki.
och....
Już też dzisiaj kombinowałam,aby basen dać jednak na drugą stron.Tylko wtedy zabiera też dużo miejsca z przodu.Pomijając brzozy to tam jest studzienka wiercona i pewnie musiałoby być dojście do niej.
Brzózek nie sadziliśmy blisko lewej strony, bo sąsiad niechętny i nie przepada za drzewami.Tj. chodzi o sprzątanie liści.Tak to sąsiad super
Ale na wczesniejszych projektach miałaś podzieloną działkę na dwa, a nawet trzy pokoje...więc nie wiem gdzie problem? Jak postawisz basen wzdłuż płotu i nie podzielisz działki...to wydłuży się ona jeszcze bardziej i będzie wyglądać jak korytarz.
Teraz macie żar, bo nie macie żadnych drzew, ale jak byś chciała zasłonić ten szary dom naprzeciwko... to jedynie serby go zasłonią. Jak posadzisz serby, to będzie cień na końcu działki... i tam baseny bym nie stawiała.
Masz sporo do przemyślenia
Jeśli masz chęć, to możesz nappisać do mnie na PW i opisać, co byś chciała (oprócz basenu) mieć w ogrodzie...np warzywnik, kompostownik, ławki, huśtawki... jak się będę nudzić, to mogę coś potworzyć
Styl już wiem jaki
Oglądałam znowu ten Love your garder.w 6 odcinku 8minuty w Londynie też jest fajny ogród.Coś nawet w podobie jak ten mój ostatni pomysł z kołem.Jak obrośnięte wszystko to super Trzebaby tylko ukryć z lewej strony za krzakami czy miskantami basenik
Jak chcesz jeszcze trampolinę... to na końcu działki, gdzie basen, można zrobić całkiem rekreacyjne miejsce z małą ilością roślin, a ławeczkę przenieść do pierwszej części ogrodu...tej romantycznej
Justynko nie ma problemu z przedzielaniem. On musi być.
a z serbami to faktycznie.Tylko czy one tak szybko wyrosną?
Jak nie damy rady przebrnąć przez weekend z naszymi pomysłami to się odezwę na pw.
Dziękuję