Informacja:
Wątek został przeniesiony przez moderatora z Aktinidia ostrolistna - Actinidia arguta
Obejrzałam fotki. chcesz się osłonić od ulicy, tak?
Mirello, jeśli mogę Ci coś radzić, to nie sadź wszystkiego, co Ci się podoba.
Po pierwsze - poznaj roślinę, jej docelową wysokość, szerokość.
Żeby nie było rozczarowań i nadmiernych wysiłków włożonych w przesadzanie lub wykopywanie. Mężowie tego bardzo nie lubią

Po drugie - pochodź po wątkach (albo po wizytówkach) i zobacz, jaki styl ogrodu Ci się podoba i co chcesz w nim mieć.
Nie da się zmieścić w ogrodzie wszystkiego, co nam się podoba, nawet w tak dużym jak Twój. Teraz wydaje ci się wielki i pusty, ale roślinki urosną szybciej, niż myślisz. A zrobić w ogrodzie misz-masz jest bardzo łatwo.
Nieważne, że Twojego ogrodu nie projektował projektant - tu wiele osób samodzielnie zakłada swoje ogrody.
Kolory w ogrodzie są fajne, ale nie muszą być to kolorowe iglaki. Powiem więcej - one strasznie utrudniają stworzenie fajnej kompozycji. Wiem co mówie, sama dawno temu nasadziłam kolorowych małych iglaczków bez liku, każdy w innym kolorze i formie
Nie spiesz się, Mirello. Masz tu kopalnię wiedzy - skorzystaj. Do wiosny kupa czasu, może już coś innego Ci zaświta?
Oglądaj, zadawaj pytania.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.