Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 22:52, 11 gru 2015

Jezdeś jezdeś alem zabiegana a jak sąsiadami do netu to idę na łatwiznę, czytam nie piszę....

A na O albo gotujemy albo stroimy,a ja lubie kopać, przesadzać , przycinać
Karp w migdałach: po prostu do panierki dorzucam połówki migdałów, duuuuuużo migdałów i smażę. Potem karpia wsadzam do piekarnika i podpiekam , dzieki temu nie jest taki tłusty i jest gorący na kolacje gdy sie przygotowują uszka, barszczyk i inne frykasy.
W ubiegłym roku okazało się, że córka jest uczulona na gluten więc karpia nie mogłam przygotować w zwykłej panierce z bułką tartą. Znalazłam w spiżarce zmielone migdały i to posłużyło za panierkę, karp C jej bardzo smakował.
My jakies oszołomy jestesmy bo cała rodzina lubi karpia.... Ale kupujemy małe aby były jak najmniej błotne... Trzeba pamietac, ze 60 km od Wrocławia mamy zagłębie karpiowe czyli stawy milickie.

Karp w galarecie i ryby zapiekane pod pierzynka śmietanowo-porowa to domena M
Ciepłe potrawy to w ogole wirtuozeria w wykonaniu mojego M, ja jestem od ciast, sałatek i dekoracji
polinka 23:14, 11 gru 2015

Madżenko a mieszkańcy Doliny Baryczy polują na karpia 1,5 -2 kg. Niestety akurat takiego dużego w tym roku nie ma za dużo z powodu suszy która dała się we znaki nie tylko ogrodnikom i rolnikom ale i rybakom.
nawigatorka 23:24, 11 gru 2015

polinka napisał(a)
Madżenko a mieszkańcy Doliny Baryczy polują na karpia 1,5 -2 kg. Niestety akurat takiego dużego w tym roku nie ma za dużo z powodu suszy która dała się we znaki nie tylko ogrodnikom i rolnikom ale i rybakom.

Sluchalam ostatnio w Trojce ze te najcenniejsze
polinka 23:42, 11 gru 2015

nawigatorka napisał(a)

Sluchalam ostatnio w Trojce ze te najcenniejsze

Jest naprawdę tragiczna sytuacja na Stawach milickich z powodu tegorocznej suszy. W tym roku jeszcze tak nieodczuwalna ale w kolejnych dwóch latach będzie żle. Stawy milickie hodują karpia w cyklu trzyletnim.

Madżen zapomniałam pochwalić Twoje honeycomby Są cudowne! W następnym roku zagoszczą i u mnie.
waldek727 03:01, 12 gru 2015

Idealna waga dla karpia to 1,2 kg do 1,5 kg.

Madzenka 09:38, 12 gru 2015

Dla mnie mały karp to taki właśnie 1 kg
Słyszałam o tej pladze suszy dla karpi. Na szczęście M ma urlop przed świętami więc świeżutkiego upoluje
dorciabe 10:25, 12 gru 2015

Madżen odebrałam przesyłkę i mam już własne honeycombspiękne są Dziękuję za namiar, buziaki
13:48, 12 gru 2015
Madzenka napisał(a)
Dla mnie mały karp to taki właśnie 1 kg
Słyszałam o tej pladze suszy dla karpi. Na szczęście M ma urlop przed świętami więc świeżutkiego upoluje

u mnie karpie za drogą pływają 1-1,2 kg należy kupować bo potem to on idzie w łój!

czytam ze po choinke jedziesz?...wyprzedzisz chyba wszystkich
Madzenka 15:48, 12 gru 2015

dorciabe napisał(a)
Madżen odebrałam przesyłkę i mam już własne honeycombspiękne są Dziękuję za namiar, buziaki

To się cieszę
Madzenka 15:49, 12 gru 2015

eee_taam napisał(a)

u mnie karpie za drogą pływają 1-1,2 kg należy kupować bo potem to on idzie w łój!

czytam ze po choinke jedziesz?...wyprzedzisz chyba wszystkich

Nie pojechałam , skoncentrowałam sie na myciu okien....
M stwierdził, ze nie widział jodeł w donicach to szkoda było mi czasu. obiecał szukać w tym tygodniu