Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Ewik 17:34, 07 mar 2016

Uff nadrobiłam donice jak zawsze super.u nas wiosna daleko w tyle .
ewakatowice 17:39, 07 mar 2016

genialne zdjęcia z nart.
Doniczki obsadziłaś przeuroczo !!!
U mnie carex Prairie Fire z Obi zimują bez kłopotu.
Ubiegłej wiosny sądziłam, że zmarzły bo późno startują
Madzenka 20:02, 07 mar 2016

Kasya napisał(a)

Jak długo rośnie w 1 miejscu ? Pokaz jak wykopiesz bo jestem ciekawa wielkości korzeni
Muszę przesadzić sporą rożę

Rosnie od 2012 i będzie to nizły akcja.... Zrobie fotkę
Madzenka 20:03, 07 mar 2016

Kasya napisał(a)
A bronze form to się przycina po zimie ?

U mnie maja tak długie włosy , ze bez przycięcia są po prostu brzydkie. Ale zostawiam im peruczki dlugosci ok 20 cm a maja ponad 60 Cm....
Madzenka 20:04, 07 mar 2016

makkasia napisał(a)
Marzenko, dzięki za zdjęcia Nakręciłaś mnie dzisiaj idę na zakupy Elewację z drewna bardzo chciałabym mieć na swojej chałupie w Makowym - śpiew przyszłości ale kto zabroni mi marzyć

Kasiu oj to drewno to problem. Marzyłam o tym a teraz narzekam. Malować co 4-5 lat to nie na moje siły...

Rób zakupy i pokazuj
Madzenka 20:05, 07 mar 2016

lojalna_ napisał(a)
Ale cudeńka w donicach..a to żółte to chętnie bym podegustowala świetne foty z wakacji )))

To wpadnij, mam jeszcze butelke sprzed dwoch lat nie otwartą. Zrobie z ekspressu i bitą śmietana
Madzenka 20:07, 07 mar 2016

Margarete napisał(a)
Witaj Mandżen,
.....podsumowania dzis nie będzie...
Nie dam rady doczytac tyle stron...widziałma kilka ostatnich wpisów i obrazków....słój cudny i pomysł przedni. O doniczkowaniu nie wspomne bo wiesz ze pieknei...ceny pomaranczowo-rudych trawek porażające...ale wcale ci sie nie dziwie boż one piekne i mus je miec....sama bym pewnie tez sie na jakąś skusiła.
Hortensje w doniczkach u nas tez juz widziałam i nie były drogie bardzo...ale boje sie kupowac bo przymrozki ciągle nocami....a wkładanie do domu i wyjmowanie to zawracanie głowy jest....my to jednak klimatycznie nie to samo co Wrocław choc niedaleko.....

Myslisz że moge juz wykopac zadołowane donice z tulipanami i włozyc do donic zewnętrznych na tarasie ? Nie pamietam kiedy to robiłam dwa lata temu, przy jakiej temperaturze.....

Małgosiu poniosło nas w ten weekend ale znasz mnie zawsze tak mam po urlopie

Trawki kupisz gdy będzie cieplej w niższej cenie. Ja miałam nieodparta potzrebę zatrawkowana

Moje tulipany zadolowane wykopałam juz miesiac temu, zatem wykopuj i postaw w jasnym miejscu aby sobie dojrzewaly
Kasya 20:08, 07 mar 2016

Madzenka napisał(a)

Rosnie od 2012 i będzie to nizły akcja.... Zrobie fotkę

no...Mała Mi mowila ze jak walka z tygrysem
Madzenka 20:10, 07 mar 2016

MirellaB napisał(a)
Madżenko Trzcinniki Overdam dzisiaj obcięłam, ale chyba za krótko, poucinałam nowe źdźbła ehhhhh dopiero się uczę traw to mój pierwszy sezon

Carexy ID pościnałam okropne końce - mam nadzieję, że wypuszczą.

Chyba wiem z jakiego powodu tak kiepsko u mnie rosną Trzcinniki i Carexy na rabacie hortensjowej: są bardzo głęboko posadzone i przywalone 8 cm warstwą kamyczka. Poodgarniałam kamyczek, dosypałam ziemi, nie wiem jak to z nimi będzie w tym sezonie. Sadziłam je w ubiegłym roku w kwietniu, więc może w tym roku się rozrosną.

Niestey nie mam żadnego trzcinnika ale jesl ścięlabym go nisko.
Dzisiaj ogladałam na Fb, ze Grochowscy wycięli juz wszystkie trawy. Skoro szkółka traw u podnóza gor juz tak poszalała to z cieciem juz sie nie będę ociagąć.

Żadna roslina nie powinna byc zbyt głeboko posadzona, zatem podnieś je troche a nie orzysypuj ziemia.
Madzenka 20:11, 07 mar 2016

Ewik napisał(a)
Uff nadrobiłam donice jak zawsze super.u nas wiosna daleko w tyle .

Oj tak Kuj-Pom zawsze zimne.... Przez 4 lata jezdzilam do Torunia i ze zdziwienim stwierdziłam,ze tam zimniej niz w Warszawie