Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 07:52, 20 mar 2016

Monic napisał(a)
Czy ten filc ściągnięty został podczas wertykulacji? Rozważamy zakup wertykulatora, ale bez aeratora. Ma to sens?

Tak to filc z wertykulacji. Areacje robie latem, bo nakłuwa mi tarwnika. Awizowana zawsze dzieki wertykulacji najwięcej suchego siana wychodzi
Madzenka 07:58, 20 mar 2016

Ola, Mirella, Pawlus, Monic, Frezja, Eee tam, MAD, Kamajla, Tusiawka, Agata, Ewa Kuba, Sebek, Siakowa, Kindzia, Lindsay, Blyxa, Polinka dziekuje za wizytę. Bardzo mi było miło w ten słoneczny dzien z Wami ogladąć ogród. Teraz czekamy na reszte krokusów wisnie pissardi i magnolie
Przy takich temperaturach jakie zapowiadaja za chwile jest szansa na magnolię gwieżdzista
Dominiqa 08:03, 20 mar 2016

Witaj Madzenko!
Widzę, że Ty już też po wertykulacji, a ja się martwiłam, że ja za wcześnie się wzięłam do tej roboty...hihih
Kasya 08:05, 20 mar 2016

zbliza sie fala upałow, po swietach 18 stopni,
moze w koncu bedzie u mnie widac jakies kwiaty
Madzenka 08:05, 20 mar 2016

Kasya napisał(a)

dzieki, tu widac zielone troche łodygi, moje nie wszystkie takie sa, no ale zobaczymy

Wyrok wydasz po rozgarnięciu kopców i ocenie czy oczka sie pojawiły. Najwżniejsze czy róza ruszyła, nie spiesz sie z radyklanym wycięciem dopóki nie będzie cieplej. Mysle ze rożom zaszkodził ten ekstremalnie ciepły grudzien ( temepratua + 5 stopni powyżej normy wieloletniej a potem normalny , mrożny styczeń). Dla mnie morał z tego taki , ze szlachetne róze trzeba kopczykować , ja na szczescie wszystkie moje księżniczki okoczykowałam, wprawdzie nisko ale to u mnie wystarczy. Okrywowych nie chroniłam wszystkie maja sie znakomicie. Wczoraj przyciełam Aspirin rose, bo M wycinał obok wielkie miskanty. Wszystkie nieokopczykowane aspiryny żyja i żaden pęd nie ściemniał. Ale tak samo mam z rózami , ktore sa juz dobrze ukorzenione . Natomiast dwulatki z róznym skutkiem przezimowały
Musze sie przygotować do cięcia, sprawdzic, ktorych mam nie ruszac teraz...

Przeglądam te prognozy i codziennie cos innego pokazują, teraz juz nie widać zimna tylko upały... Trzeba będzie w tygodniu kopczyki rozgarnąć.
Madzenka 08:09, 20 mar 2016

Dominiqa napisał(a)
Witaj Madzenko!
Widzę, że Ty już też po wertykulacji, a ja się martwiłam, że ja za wcześnie się wzięłam do tej roboty...hihih

U Ciebie chyba ciepło? U nas forsycje nabrzmiałe w tym tygodniu pewnie pękną przy zapowiadanych temperaturach. U mnie była juz odpowiednia pora. Ponadto to był pierwszy weeknd bez deszczu... Trawnik trochę obeschł więc go poczyścilismy. Dzisiaj sypie nawozem, bo wieczorem zapowiadaja deszcz
nawigatorka 08:09, 20 mar 2016

Madzenka napisał(a)

Asia rozplenice przycięłam tydzień temu, teraz tylo przesadziłam

Na gumowe rękawiczki nakładam drugą grubszą parę.. Gumowych nie zdejmuję

Ale które fioletowe? Botaniczne z żótych środkiem to Tricolor, jasne to Picwick a ciemne to Flower Record. Mam jeszcze Ruby Giant te mniejsze. Z poprzednich lat nazw nie pamiętam

Mydlalam o tych jasnych krokusach.ale juz je rozszyfrowalam.

Nosisz zatem rekawice w takim ukladzie jak ja. myślałam ze tylko ja tak robie
Zatem i ja chyba swoje rozplenice przytne i przesadze w tym tygodniu.

zapowiadaja na swieta cieplo.mydlebjuz o promanalu.co sadzisz
Madzenka 08:10, 20 mar 2016

Kasya napisał(a)
zbliza sie fala upałow, po swietach 18 stopni,
moze w koncu bedzie u mnie widac jakies kwiaty

Własnie widziłam, wprawdzie Twojapogoda wczoraj dwukrotnie zminiła prognozę 14 dniowa dla moich rejonów ale dzisiaj znów keszcze nawet 18-20 stopni
Kasya 08:13, 20 mar 2016

Madzenka napisał(a)

Własnie widziłam, wprawdzie Twojapogoda wczoraj dwukrotnie zminiła prognozę 14 dniowa dla moich rejonów ale dzisiaj znów keszcze nawet 18-20 stopni

ona jest aktualizowana non stop
najlepiej sie sprawdza na najblizsze dni a na dalsze trzeba traktowac jako tendencję bo moze sie jeszcze zmienic
ivo 08:13, 20 mar 2016

Piękna ta wiosna u Ciebie a zdjęcia powalają.