Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

lorka 13:16, 17 maj 2016

uziemiona napisał(a)

Ja w tym roku z bólem serca użyłam go na kostce i na skarpie, ale nie wiem czy macie swiadomość, że rolnicy spryskują tym cholerstwem przed zbiorem grykę i rzepak, by ziarno równo wyschło, czy dojrzało. A my z synkiem tak lubimy kaszę gryczaną, zaś olej rzepakowy podobno lepszy niż oliwa...

olej rzepakowy tylko i wyłącznie ekologiczny i tłoczony na zimno w butelce z ciemnego szkła.. a nie to badziewie w plastikowych butelkach dostepnych w kazdym supermarkecie ( oliwy nie kupisz w plastikowej butelce)
Margarete 15:49, 17 maj 2016

Madzenka napisał(a)

Obejrzyj wszystko u siebie....dwa dni potrzebowały aby takie kokony stworzyć

Za twoja radą obejrzałam...na razie czysto....odpukać
Margarete 16:16, 17 maj 2016

Madzenka napisał(a)

Np pacz prorok rzadko piekę a wczoraj sernik z rabarbarem i wiórkami upiekłam. Pychota
Zachęcaj to moze w sierpniu zlot zrobię

Ooooo.......
Margarete 16:26, 17 maj 2016

Za ambrowca kciuki trzymam też
Dobrze że chociaż symetrycznie - czyli ten w środku niedomaga......zartowałam..
Robale masz z głowy na różach boś czujna - ja na różach czysto - jak pisałam ale mój buk tricolor coś żre...i nie jest to chyba zdobniczka, bo z tą walczyłam w ub roku i wiem jak wygląda...to cos innego albo wczesna faza zdobniczki...co by nie było bee pryskac tylko czekam az wiatr ustanie....bo u nas wieje jak dawno nie wiało. Pomijam że zimno i do ogrodu jak za kare wychodze..
Tegoroczne trawy tez mnie rozczarowuja : Am jak u ciebie - kilka źdźbeł lekko zielonych, reszta siano, rozplenica hameln jedna chyba bedzie do wyrzucenia - jeszcze czekam, moudry - ledwo ledwo, trzcinnik F. juz wywaliłam i teraz wywale 2 prosa rózgowate bo nie odbiły...mam juz 2 nowe do posadzenia...niby zimy nie było a jednak...

Pozdrawiam !
p.s. ukatrupiłam chyba róże MW. Dostałam 19.03 z gołym korzeniam, było zimno wiec czekała w garazu, potem mocno ja namoczyłam przed posadzeniem, dałam jej wszelakiego dobra do dołka, posadziłam ale bez kopczyka i przyszły te silne nocne mrozy na koniec kwietnia/poczatek maja...i dooopa, czekam i czekam a iona nie rusza....inne posadzone póxniej z gołym korzeniem dały rade, ruszyły a MW nie....czekac jeszcze czy wywalic?

Ewkakonewka 17:00, 17 maj 2016

Faktycznie przegląd robali masz. Widoki za to piękne. Nadrobiłam ze 4 dni, a wiedzy tyleeeeee
Swoją drogą to Ty już też możesz książki pisać o ogrodach
Madzenka 18:50, 17 maj 2016

siakowa napisał(a)

Hihi zainteresowana ale na takim obrazku to nie wiele widać. trzeba sie uzbroic w cierpliwosc...tylko czemu nikt nie robi ogordow z trawnikiem byly by gotowce

To jeszcze raz obrazek. Skopiowałam sobie tym razem wszystkie, bo potem gdy będzie juz wystawa znikną ... Tak było rok temu a ja chciałam porównać z projektem

Nawigatorka zamiast wieżyczek mozna zrobić prosta pergole, miałam na mysli same nasadzenia wieżyczki mi monitor obcinał, nawet ich nie widziałam Siaka pomyślała że tak oceniam jej gust... Na wieżyczki. Wybacz Siaka patrzyłam na kostki, drzewa i trawy oraz busz nasadzeń
Madzenka 18:55, 17 maj 2016

Margarete napisał(a)
Za ambrowca kciuki trzymam też
Dobrze że chociaż symetrycznie - czyli ten w środku niedomaga......zartowałam..
Robale masz z głowy na różach boś czujna - ja na różach czysto - jak pisałam ale mój buk tricolor coś żre...i nie jest to chyba zdobniczka, bo z tą walczyłam w ub roku i wiem jak wygląda...to cos innego albo wczesna faza zdobniczki...co by nie było bee pryskac tylko czekam az wiatr ustanie....bo u nas wieje jak dawno nie wiało. Pomijam że zimno i do ogrodu jak za kare wychodze..
Tegoroczne trawy tez mnie rozczarowuja : Am jak u ciebie - kilka źdźbeł lekko zielonych, reszta siano, rozplenica hameln jedna chyba bedzie do wyrzucenia - jeszcze czekam, moudry - ledwo ledwo, trzcinnik F. juz wywaliłam i teraz wywale 2 prosa rózgowate bo nie odbiły...mam juz 2 nowe do posadzenia...niby zimy nie było a jednak...

Pozdrawiam !
p.s. ukatrupiłam chyba róże MW. Dostałam 19.03 z gołym korzeniam, było zimno wiec czekała w garazu, potem mocno ja namoczyłam przed posadzeniem, dałam jej wszelakiego dobra do dołka, posadziłam ale bez kopczyka i przyszły te silne nocne mrozy na koniec kwietnia/poczatek maja...i dooopa, czekam i czekam a iona nie rusza....inne posadzone póxniej z gołym korzeniem dały rade, ruszyły a MW nie....czekac jeszcze czy wywalic?

Ja ukatrupiłam virdiflora i alden Biesen jeszcze czeka, moze sie pączki obudza. Jesli maja coś zielonego na łodygach to jest szansa, ale na kwirtnienie bym nie liczyła....
Madzenka 18:56, 17 maj 2016

Dziewczęta, macham w przelocie. Mam program naprawczy, odetchnę od niedzieli. W pracy wariactwo, prywatnie wariactwo, kotś mi czasoprzyspieszacz właczyŁ a jeszcze to Chelasea , ktore co roku od wielu lat jest dla mnie świętem. Chyba od 10 lat juz śledzę w necie wystawę, kiedy ja wreszcie na nia pojade. Miałam jechać w tym roku....
siakowa 19:55, 17 maj 2016

Madzenka napisał(a)

To jeszcze raz obrazek. Skopiowałam sobie tym razem wszystkie, bo potem gdy będzie juz wystawa znikną ... Tak było rok temu a ja chciałam porównać z projektem

Nahttps://www.rhs.org.uk/shows-events/rhs-chelsea-flower-show/exhibitors?ExhibitorType=1&GardenType=1igatorka zamiast wieżyczek mozna zrobić prosta pergole, miałam na mysli same nasadzenia wieżyczki mi monitor obcinał, nawet ich nie widziałam Siaka pomyślała że tak oceniam jej gust... Na wieżyczki. Wybacz Siaka patrzyłam na kostki, drzewa i trawy oraz busz nasadzeń
ihihi nie zwrocilam uwagi na wiezyczki dopoki asia nie wspomniala tez zobaczylam tylko trawy kostki i drzewa
siakowa 19:55, 17 maj 2016

Madzenka napisał(a)
Dziewczęta, macham w przelocie. Mam program naprawczy, odetchnę od niedzieli. W pracy wariactwo, prywatnie wariactwo, kotś mi czasoprzyspieszacz właczyŁ a jeszcze to Chelasea , ktore co roku od wielu lat jest dla mnie świętem. Chyba od 10 lat juz śledzę w necie wystawę, kiedy ja wreszcie na nia pojade. Miałam jechać w tym roku....
tez mialam jechac w tym roku ale scykalam....