Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 10:30, 15 sie 2016

Kacha123 napisał(a)
Czy dzisiaj słodkie lenistwo i kontemplacja ogrodu?
Choć nie bardzo wierzę, że potrafisz usiedzieć w miejscu

Nie po sobotnim tyraniu w ogrodize wczoraj odwiedziliśmy dlasza rodzine a dzisiaj spedzamy popołudnie ze znajmomymi na lanie natury. Ogród będe kontemplować w tygodniu
Kacha123 10:34, 15 sie 2016

Madzenka napisał(a)

Lista wylotowa powstaje ale czekam an drugie tłoczenie.
Na chwile obecna Prince wymaga przesadzenia, bo jest u mnie 2,5 sezonu i nie kwitnie lecz zamiera. Podobnie jest z Astrid Grafin. Inne jesli wypuszczą długie baty będa na razie przesuniete na tyły. Poza tym juz widze, ze kilka róz wymga kolorystycznej korekt np. burgundy i Souvenir pójdą w inne miejsca
golden Cellebration tez pojdzie na tył rabat za inne np. jude the Obscure czy Wedding Piano.

Przedwczoraj wkoprywałam Spirit of Friedom i niechcący wykopała mi sie wsadzają wiosna Kurzfurstin. Mimo ze ma kilka drobnych kwiatów w ogole sie nie ukorzeniła. A potem sie dziwie, ze pierwsze kwitnienie takie słabe....

Poza tym chyba z M pzresądzilismy los wisni kiku.... I kostrzewy na rózance....będzie porządkowanie, ale dopiero wiosną

Podziwiam Cię za te roszady różane, ale już wiem, że jak Cię coś drażni, to nie zmiłowania
Czy zamierzasz się rozstać z kiku, czy zmienią miejsce? I czemu Ci tam nie pasują?
jolanka 10:35, 15 sie 2016

Madzenka napisał(a)

Czytałam o Twoich dylematach. Wg mnie niestety nie. Munstead ma ciepły odcień, Minerva zimny, niebieskawy. U mnie rosnie przy Souvenir dr du Jamin oraz przy Burgundy Ice i w ogole nei pasuje. Mysle ze to trudny kolor do wkomponowania , najlepiej pasuje do baletu rózu Bonica, Louis Odiesr, ale juz nawet blady róż o brzoskwiniowym odcieniu The Alnwick rose nie pasuje. Chyba znakomicie będzie współgrała z rózami z seri Lavender
Prawdopodobnie u mnie bedzie przesadzona w pobliże Rapsody in Blue. Czekam na drugie kwitnienie aby podjąć ostateczną decyzję

Madzenko, posadziłam Minerwę przed W. Morrisem z drugiej strony jest właśnie Bonica. Ten zestaw mam nadzieję się sprawdzi - na razie wygląda bardzo fajnie.
nawigatorka 10:48, 15 sie 2016

Dzięki Marzeno.mieliśmy w planie kupic podkaszarke bo wąsy u nas jak u swietego Mikołaja
anna_t 12:04, 15 sie 2016

Madzenka napisał(a)

Moja Alnwick to idelana róza - kwitnie przez cały sezon z małymi przerwami, na dodtatek bardzo obficie, ma nietypowe jak na Austinke bardzo sztywne pionowe pędy, nie pokłada się i idealną wysokosć 1,2 m. Dzisiejsza dawka The Alnwick . Widać jak jest zapączkowana.

ascot i alnwick rose muszę mieć w takim razie..
Twoje podejście do zmian w ogrodzi jest niesamowite, mega wyluzowana babka jesteś
a ogród zachwyca...
_Martini_ 15:02, 15 sie 2016

Mi tam u Ciebie wszystko do siebie pasuje

Czy pokażesz Spirit? Przeglądałam wczoraj róże Austina i zwróciła moją uwagę.

Mam pytanie: Chciałabym zrobić u siebie kwadrat bukszpanowy i posadzić drzewo w środku, podobnie jak masz przed tarasem. W środku miałyby być róże. Jak myślisz, czy to dobry pomysł? Chodzi mi o dostęp słońca. Kwadrat mniej więcej w centralnej części trawnika więc słońce tam jest teraz non stop.
ewakatowice 19:07, 15 sie 2016

Kwitnące róże zachwycają, nieustannie podziwiam Twój zapał ogrodowy, energię
wodzyn 19:17, 15 sie 2016

Marzenko szukając towarzystwa dla Ascot znalazłam u Ciebie w wątku rozważania na temat połączenia jej z Aleksandra of Kent. I jak sprawdzone sie czy jedna przesadzałaś? Bo tego już nie doczytałam.
Dwie Ascot ktore zamówiłam wiosna padły mi a patrząc na Twoją The Anlwick Rose stwierdzam że moja chyba pomylona.
Macham poniedziałkowo
Bogdzia 20:08, 15 sie 2016

Piękna ta Anlwick ale dla mnie za delikatna. U Ciebie wyglada zjawiskowo.
Madzenka 21:42, 15 sie 2016

Najpierw zdjecia potem odpowiedzi na posty

Czas zawilców
Nowe nabytki

NIezawodny Whirlewind