Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 21:44, 15 sie 2016

Hortensja Magical Moonlight - coś mi sie pokałada w tym roku pod ciężarem kwiatów

i czas rozplenic

Madzenka 21:50, 15 sie 2016

Burgundy kwitnie niestrudzenie, aczkowlike jej kolor juz mnie tak nie zachwyca

Zdecydowanie bardziej lubię te bardziej Austinkowe malinowe purpury. Ciemna to Munstead Wood, jasniejsza to Princess Anne

Munstead Wood - ponownie kwitnie, przestała zółknąć.

Madzenka 21:59, 15 sie 2016

Ghita renesansowa - ma mało kwiatów ale za to takie, ze oczu do niej nie mogę oderwać

Rabata Austinek: The Alnwick Rose, Falstaff, Darcey Bussel, thomas Beckett, Alan Titchmarsch a jeszcze czeka na Queen of Sweden, Geofa hamiltoa i Harlow Carr

Young Lycidas - na gołych pędach (oberwąłam wszytskie porazone plamistością). Ciekawe cyz bedzie mocno różnic sie od Princess Anne lub Gertrudy Jekyll

Madzenka 22:03, 15 sie 2016

Który mężczyzna od Austina będzie piekniejszy

Othello?

Czy Falstaff? Ten dopiero w 2 lata po posadzeniu pokazuje swoje piekno. Ma cudownie proste wysokie pędy

Madzenka 22:08, 15 sie 2016

The Alnwick Rose - niezmiennie uwielbiam. kwitnie bardzo obficie ale kwiaty trzymaja sie 1-2 dni. Codzinnie obrywam przekwite i podziwiam kolejne nowe

The Alnwick z Falstaff ( u góry) i Othello (na dole)

Madzenka 22:13, 15 sie 2016

Darcey połozył głowe na piwoni

Pierwszy kwiat soul..... po dwóch latach... wprawdzie była przesadzana ale musze się uzbroić w cierpliowość i dam jej szansę... bo porzcież to ma być piękna róża

BUrgundy jeszcze raz

i w oczekiwaniu na dojrzałosc Lavender Flower circus

Wendy79 22:18, 15 sie 2016

Madzenka napisał(a)
The Alnwick Rose - niezmiennie uwielbiam. kwitnie bardzo obficie ale kwiaty trzymaja sie 1-2 dni. Codzinnie obrywam przekwite i podziwiam kolejne nowe

A ja myślałam, że u mnie tylko takie nietrwałe, wystarczy dotyk i już się sypią. Ma u mnie za to dużego minusa. Ciekawam, jak spisuje się History
MirellaB 22:33, 15 sie 2016

Madżenko tyle róż i wszystkie nazwy pamiętasz

Zawilce coraz bardziej mi się podobają.
W jakim zestawieniu roślin dobrze jest je posadzić?
Marta 22:48, 15 sie 2016

Piękne róże i jak równiutko przystrzyżone kwadraty z bukszpanu. Cały ogród jak zwykle perfekcyjny, po prostu cudny☺ Jak przystało na malinową ciocię- zdjęcia z wakacji fajowe ☺ Róże sadzisz wg wzrostu, a jak z odległościami między nimi? Zachowujesz zalecane, czy nieco gęściej sadzisz? Te Twoje połączenia róż są genialne.
Madzenka 22:56, 15 sie 2016

Bogdziu uwielbiam gdy nas kokietujesz swoimi "słabymi" rózami

Wodzyn - moja Alexandra of Kent coś choruje, niemal w tym roku nie kwitła, musze ja orzesadzic. Ta róza ma tózowo-brzoskwiniowy kolor, ktory pieknei harmonizuje z malinową Ascot i Red Leonardo da Vinci

EwaKatowice - jaka wysokosc ma Twoja Jude The Obscure?

Martini - Spirit na razie w pąku,meza chwilę zacznie drugie tłoczenie,mgdy zakwitnie od razu pokaze, to jej pierwszym rosn u mnei. Na dodatek spędziła kilka miesiecy w donicy u mnie. Oczywiscie ze róze dadzą rade. Musisz tylkow wrocic uwage na roze o ładnym pionowym pokroju aby nie pokładały sie na bukszpanach. Ja moje kwadraty trzymam w ryzach aby nie zasłaniały lawendy

Anna T - zdecydowanie obei róze poelcam. Są u mnie 3-4 sezony, sprawdzone, niezawodne i zdrowe. Chrzciny wyprawione?

Nawigatorka - sorki,ze nie zrobiłam fotorelacji ale wybylismy z domu a wieczorem nam sie nic nie chciało juz focić

Jolanka ciekawa jestem tego polaczenie Minerwy z Morrisem. Zaraz zajrze

Kacha rozstać sie planuje, ale nie wiem czy mi serce pozowli wprowadzają bałagan, zabierają wszytskim roslinom wode, korzenie ich są wszędzie i jakos urody poza wiosna nie mogę dostrzec