Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Kindzia 19:12, 14 sie 2016

W katalogu Tantau Biedermeier to ta...w necie zupełnie inna...którą masz?

kasja83 19:23, 14 sie 2016

Madzenka napisał(a)
I trawki w donicach - płoną na słońcu

Wowo. Świetnie wyglądają!!Takie ognie ogrodowe!
Kasya 19:40, 14 sie 2016

Jak myślisz, czy minerwa przed munstead byłaby ok ?
20:09, 14 sie 2016
Kasya napisał(a)
Jak myślisz, czy minerwa przed munstead byłaby ok ?

nie ...dla mnie muszę być daleko od siebie ciekawa jestem co Marzenka napisze...przypomniałam sobie zeszłoroczna klasyfikacje kolorów ...nawet nie umiem tych kategorii powtórzyć
Kasya 20:22, 14 sie 2016

eee_taam napisał(a)

nie ...dla mnie muszę być daleko od siebie ciekawa jestem co Marzenka napisze...przypomniałam sobie zeszłoroczna klasyfikacje kolorów ...nawet nie umiem tych kategorii powtórzyć

A ty masz je w jakim towarzystwie ?
Rench 20:23, 14 sie 2016

Madzenka napisał(a)

Moja Alnwick to idelana róza - kwitnie przez cały sezon z małymi przerwami, na dodtatek bardzo obficie, ma nietypowe jak na Austinke bardzo sztywne pionowe pędy, nie pokłada się i idealną wysokosć 1,2 m. Dzisiejsza dawka The Alnwick . Widać jak jest zapączkowana.

Piękna i jaka zdrowa. Moje niemal wszystkie już poplamione.
Natomiast Munstead Wood nie jest taki spektakularny jak twój i chyba pierwszy zaczął chorować.
Sebek 20:35, 14 sie 2016

A ja głupi mam kosiarkę żyłkową, a kanty sekatorem wycinam, na kolanach... Choć u mnie na obrzeża rośliny się pchają niemiłosiernie, ręczne przycinanie bezpieczniejsze
nawigatorka 21:20, 14 sie 2016

Madzenka napisał(a)

Asia to najzwyklejsza podkaszarka żyłkowa tylko z osłona obrotowa, ktora umożliwia ciecie w pionie. W Catsroramie mozesz taka kupić juz od 98 zł. My kupiliśmy MAC i M miał wczoraj świetna zabawę. Do tej pory tez zawsze uważał, źe to głupota, bo noż ro kancików na obrzeżach sie nie sprawdza, nozyce uszkodziliśmy... A wczoraj stwierdził o widac wreszcie obrzeża

Na dodatek chwasty za płotem tez zostały uśmiercone
jak M pokazałam zdjęcia to od razu mówił że to podkaszarka zwykła.mać jest ok.mamy ich kosę spalinowa i nasze pole zanim zaczęło mieć aspiracje bycia ogrodem skosula wielokrotnie a wiesz że mało tego nie mamy.slenona tnie tylko trawę tak? Korzeni nie tyka?
07:30, 15 sie 2016
Madzenka napisał(a)
Postanowiłam zostawic wyłacznie takie róze, ktore maja regularny pokroj, reszte będę eliminować

Nie planuje bawic sie w zadne kulkowanie, bo jak róze nie będą wpsólpracowac to jezowki i trawy je zastąpią bo nie grymaszą !

wracam z tym wpisem tu ....dobra teraz jeszcze trzeba się cieszyć ogrodem ...ale zrobisz listę wylotową?
Madzenka 09:45, 15 sie 2016

jolanka napisał(a)

Też jestem tego ciekawa Do głowy by mi przyszło ale efekt, jak pokazałaś, murowany

Jolu zalet jst kilka:
- moze to robić M, bo przeciez zadeklarował, ze jego jest trawnik! to chyba największa zaleta dla mnie
- wykonuje sie to zdecydowanie szybciej niz szpadlem do kancikowania lub nozycami
- mysle ze żyłka na tyle głeboko podcina korzenie trawy, ze efekt będzie min dwa -trzy tygodnie