Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 22:31, 22 sie 2016

Anda napisał(a)
Fotki cudowne, Ty śliczna nawet w crocsach Tak wszyscy się fotami Sebka zachwycają, które niewątpliwie są dobre, a ja jednak Twoje wolę, bo piękne szerokie kadry robisz
Przepuściłam foty YL? Czy jednak czas nie pozwolił?

Sebek łobuz nie wstawił. A mowiłam rób foty Young Lycidas ! Jutro zrobie bo juz ciemno al ona wciąz kwitnie....zapowiada sie w przyszlym roku na niezłe cudo
Madzenka 22:32, 22 sie 2016

Agania napisał(a)
Super fotorelacja Sebka ze spotkania, piękny ogród, piękna właścicielka, ja i tak zawsze mam niedosyt zdjęć u Ciebie Marzenko.

Agania obiecuje w tygodniu zrobić
Madzenka 22:33, 22 sie 2016

Uff nadrobiłam własny watek....
Przepraszam za literówki, błedy, interpunkcje , ale tak sie spieszyłam aby wszystkim odpowiedziec. A teraz lece na kominki do Was
Magda70 22:44, 22 sie 2016

leon60 napisał(a)
Sebek boooskie fotki !!! ale Ci zazdroszczę wizyty u Marzenki
a gdzie wspólna fota ja się pytam ? koszulę bym chętnie zobaczyła

No wlaśnie ja też

Sebek 22:55, 22 sie 2016

Madzenka napisał(a)

Sebek łobuz nie wstawił. A mowiłam rób foty Young Lycidas ! Jutro zrobie bo juz ciemno al ona wciąz kwitnie....zapowiada sie w przyszlym roku na niezłe cudo

Bardziej wolałem te cuda na żywo pooglądać Patrzę w necie - i czy to czasem nie jest ta?

Zresztą... Nie wiem jak je odróżniasz - czarna magia i tyle
Sebek 22:55, 22 sie 2016

Dubel
Sebek 22:56, 22 sie 2016

Magda70 napisał(a)

No wlaśnie ja też

U Irenki Madzia I u mnie
Milka 07:30, 23 sie 2016

Marzenko oddam ci Novalis, tak jak umowione, i nic nawet w zamian nie chce, bo tam ciasno
Kasya 07:43, 23 sie 2016

Madzenka napisał(a)

Podziele dla Ciebie moje purpury na kilka stopni
i stopień malina a właściciwe czerowna malina - Red Lonardo, czekam jaki będzie kolor Red Eden Rose ale nie kiwtła jeszcze u mnie, tego koloru unikasz
II stopien - purpurowa malina (tak jak wygladaja dojrzałe ciemne maliny) początkowo malina w miarę przekwitania przechodzi w bordowy az fioletowy kolor: Ascot, Souvenir du Doctour Jamain, Gospel czasami Wolfgang Gethe ale raczej IV , Othello (ten właściciwe nie ciemnieje , jest malinowy)
III stopien - purpura pink, bez domieszki czerwieni , po prostu ostry intensywny ciemny róz - Darcey Bussel, Thomas Becket, Soul, Gardeners Friend, Heatcliff
IV - bardzo ciemne, niemal bordowe purpury, czasami z jaśniejszym lekko malinowym wnętrzem - Munstead Wood, Falstaff, William Szekspir, Astrid Grafin von H, Tradescant,
V - bordowe lub fioletowe o zimnym niebieskim odcieniu - Burgundy (od słonca zmierza ku IV), Minerwa, Eden Purple, Rhapsody in Blue, Cardinal Richelieu,

Odrębna kategorię stanowią ostre róze , tzw żarówki

Gdy róze zakwitna ponownie zrobie znów porównaie kolorow

Muszę to sobie zapisać żeby w kółko nie pytać o odcienie

Dodam jeszcze ze souvenir jest u mnie ciemiejszy niż William chociaż ma kwiaty w rożnych odcieniach.

Ale zapytam o to która z burgundow niewielkich pasuje do czerwieni ? Myślałam o red Leonardo ale nie widziałam jej na żywo
kasja83 08:11, 23 sie 2016

O Madzen!Cudne foty-spojrzenie Sebka nowe i świeże!A Ty???Niby niezobowiązujący look,ale ja tu widzę jak w bluzka i crocsy łączą się kolorystycznie w ramęChciałabym mieć tak nieprzygotowany ogród jak Ty-ale to melodia przyszłości