Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 19:31, 09 paź 2016

JulkAd napisał(a)
Zajrzałam no i zobaczyłam nieprzyzwoicie zielony trawnik, jak możesz?....malujesz czy jak ?
Pozdrówka zostawiam

Oczywiście raz w tygodniu maluje trawnik na zielono
Madzenka 19:32, 09 paź 2016

Iwk4 napisał(a)

Uwielbiam u ciebie takie widoczki. Uporządkowane rabaty. Trawniczek śliczny.

Chciałam nadrobić zaległości, nawet sobie wyszukałam twoje posty i Zong. Piszesz ich bardzo dużo Madżenko. I tak nie nadążam z czytaniem.
Chyba wrócę do metody otwartych kart na telefonie. Zawsze to działa, jak zakładka w książce. Wie się, gdzie skończyło się czytać.

Iwonko moje ulubione watki ostatnio nadrabiam raz na kilka dni, a nawet raz na tydzien....
Madzenka 19:34, 09 paź 2016

Moniq napisał(a)
Madzenko cudniasty trawniczek; wyczytalam cale info o rozach i jak sie tylko ociepli ruszam na obrywanie i eybieranie porazonych lisci; moh ogrod tez zalany, czekam na slonko coby troche podesechł.

No ja nie wiem kiedy ogród podeschnie.. Nadal pada a od wtorku znow fala deszczu nadchodzi... Jak nie wyschnie do soboty to oprotestujemy pogodę!
Madzenka 19:35, 09 paź 2016

AgataP napisał(a)
Madżen ja też podczytuję, oglądam ale z doskoku, u mnie też jesienny ruch w interesie, czasu brak, odpocznę zimą. Trawnika zazdroszczę to takie wykończenie ogrodu - przysłowiowa kropka nad "i". Wszystko ślicznie.

Agatko a ja najbardziej na forum lubie wiosne, gdy wszyscy ruszaja do ogrdow, mało pisza a duzo relacji z prac jest
Madzenka 19:36, 09 paź 2016

kasja83 napisał(a)
Marzena kancikowanie pierwsza klasa.A między kostki trawa się nie pcha??Tak nawiasem to masz piękny trawnik-jak dywan.

Trawa pcha sie miedzy kostki al dzieki kancikowanie ogranicza sie ten proceder! Jak nie przycinasz kantów to trawa włazi wszedzie...
Madzenka 19:39, 09 paź 2016

kasia_c napisał(a)
Przepięknie. Do takiego porządku i ładu dążę.
Czy myślisz że rabatę różaną powinno się zakładać na jesieni czy wiosną też będzie ok? Wydaje mi się że już nie zdążę z przygotowaniem miejsca i nie wiem czy będę musiała czekać do przyszłej jesieni

I wiosna i jesienia jest dobry termin. Ja mam sporo roz sadzonych z donic nawet w srodku lata i tez daja rade. Bez problemu mozesz zalozyc rożanke wiosna . Ja nie lubie dłubać jesienia w ogrodzie a wiosna mam megapowera
Madzenka 19:43, 09 paź 2016

Kasya napisał(a)

co tam seslerie...uwage i tak przyciaga wiosenny trawniczek

Chyba trawniczek ma już dość deszczu. Nie oglądałam go w ten weekend, ale chyba już zbyt duzo wody. Mam nadzieje, ze wreszcie przestanie padac!
Madzenka 19:47, 09 paź 2016

Nie wiem jak Wy ale ja mam juz dosć deszczu. Chciałabym cos porobić w ogrodzie, wybrac liscie, posadzic cebulowe a pogoda jest tak fatalna, ze ogród juz niemal pływa. Dni krótkie, zime i mokre , jakis tak ponuro jest. Gdyby nie inne zajecia to mozna chyba popaść w nostalgie. Ja osobiscie nigdy nie lubiłam jesieni...
Ciekawe kiedy przestanie padać? Wierze, ze listopad będzie jeszcze ładny i zdąze uprzątnąć ogród z chorych lisci przed zima? Mam nadzieje, ze jeszcz listopadowa jesien poprawi nam nastroje?
nawigatorka 19:52, 09 paź 2016

Też już brak mi ogrodu.ale po urodzinowym maratonie jutro mam zamiar poryc choc w zimnej i mokrej ziemi.
U nas nie pada od trzech dni ale spadło przez ostatni tydzień 90 mm.
Basilikum 20:06, 09 paź 2016

Madzenka napisał(a)

Oczywiście raz w tygodniu maluje trawnik na zielono

myslalam, ze sie nie przyznasz

ja tez mam nadzieje, ze listopad bedzie dla nas zyczliwy. Potem grudzien i poleci juz szybciorem