Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

AniMa 07:39, 18 sty 2017

Madzenka napisał(a)

Kupiłam tylko ciemeirniki, bo planuję wiosna łączki ciemiernikowe

A tak wyglądał koszyk mój i Karoliny

Takie malutkie zakupki
Pole ciemiernikowe piszesz....Już nie mogę się doczekać widoczków...
Swoje ciemierniki podhartowałam i wystawiłam jednak na zewnątrz, kwiatki trochę oklapły.... myślisz, że dadzą radę????
Mixtoorka 08:26, 18 sty 2017

Piękne zakupy! Ale będzie cudne poletko ciemiernikowe. Bosko wyglądają w takiej ilości nawet w koszyku
Kasya 08:36, 18 sty 2017

ciemiernikowe szalenstwo
Anda 08:38, 18 sty 2017

Piękne, dorodne ciemierniki kupiłaś Ale będzie cudny widok w ogrodzie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makao_J 09:05, 18 sty 2017

Jakie cudne ciemierniki. Będzie piękne poletko.
Nett 11:55, 18 sty 2017

Marzenko, ja też jestem na etapie planowania róż i szukam róży w ciemnym bordowym odcieniu, o dużych kwiatach, na stanowisko z południową wystawą. Mam kilka róż w pastelowych kolorach (Lacre, Souvienir of Baden Baden, Chandos Beauty, Chopin) i zastanawiam się co by się z nimi najlepiej sprawdziło: Munstead Wood, Ascot, JW Goethe czy jeszcze cos innego bys poleciła?
Na tej samej rabacie będą też niestety Nostalgie, więc szukam też czegoś co połączyłoby te kolory.
Nett 11:55, 18 sty 2017

A i jeszcze pytanie laika o ciemierniki- jeśli kupujecie je już teraz, to kiedy sadzicie je do ziemi?
Milka 11:57, 18 sty 2017

Ale wypasione ciemierniki i cena dobra
Tez chyba mam bezsenność, już o 3 wstaję rześka
Pszczelarnia 11:59, 18 sty 2017

Madzenka napisał(a)
Dla wielbicieli ciemierników - dla porównania z janinowymi i lidlowymi - okazy z Zielonego Centrum
Cena 9,9 zł a wygladały jak sztuczne. Te z tyły wielkie (drozsze ) 3 szt znalazły sie w moim koszyku

A ja tuż przed sylwestrem w LM w K. kupiłam wielkie kwitnące ciemierniki wschodnie od Zymona. Piękne kolory i kępy.
asiak 12:15, 18 sty 2017

Marzenko, ekspertko róż... nie ogonisz się od nas proszących o poradę
Jedną z nich jestem i ja
Odnośnie róż Ascot, o które Cię pytałam wszystko już wiem. Teraz potrzebuję wybrać róże na drugą rabatę, która ma 60-70 cm szerokości. Myślałam o zachwalanej przez wszystkich Pashminie, ale... czy ona nie wygląda na taką zwiędniętą w tych swoich kolorkach?
Nie widziałam jej nigdy na żywo, tylko na zdjęciach, wiec może się mylę. Jak to jest w rzeczywistości?
Co ewentualnie zamiast Pashminy? Żeby nie była mocno rozłożysta i mieściła się na tej rabacie, bo obok jest przejście, co bym se nóg nie podrapała hihihi...
Ta moja działka spędza mi sen z powiek, w każdej wolnej chwili o niej myślę... czy ja jestem niespełna rozumu?