Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

ewa004 18:16, 22 sty 2017

Uwazaj na kolano
kasja83 20:28, 22 sty 2017

Madzenka napisał(a)
Na razie nie w głowie mi ogród

Wracamy właśnie na obiadek do Babci

Z górki na pazurki
Obiadki u babć zawsze dobre. Babcia nie przekonała do jakiego ciasta?
MirellaB 05:04, 23 sty 2017

Miłego wypoczynku Madżenko Ci życzę

Pisałaś u mnie na wątku, że na takim bagienku jak u mnie to u Ciebie dobrze Miskanty rosną. Dla mnie to super informacja, bo też myślałam o trawach. Zastanawiam się jednak co zimą? Teraz mam tam 2 cm warstwę lodu. Czy Miskanty ML zmrożone w lodzie przetrwają?
Zawsze podczas opadów w tym miejscu stoi woda i potem wsiąka. Dość ciężka gleba trzymająca wilgoć - w takich warunkach ML nie zgniją? Mam 6 metrów takiego pasa pod płotem i bym chciała to zagospodarować.
Odpowiedz mi jak wrócisz do domu i znajdziesz czas, teraz sobie głowy nie zwracaj tylko odpoczywaj
AniMa 10:20, 23 sty 2017

Tak sie chwaliłam u Ciebie dobrym zdrówkiem, że się na mnie zemściło - dzisiaj po udanym łykendzie, bawienia sie w śniegu, szuszowaniu: kicham i prycham...Sprawozdania skończyłam, to zaraz ide do domu pod kołderkę
Milka 10:41, 23 sty 2017

Nett napisał(a)

Naprawdę już tniesz trawy?? Ja myślałam, że dopiero pod koniec lutego trzeba ciąć. A to jakies konkretny czy wszystkie?

Ścięłam końcem listopada, głównie te pod drzewami, nie dało się inaczej grabic, molinie i hakone, ale one od drzew mają ciepło, więc nic im nie będzie.
Milka 10:42, 23 sty 2017

eee_taam napisał(a)
Marzenko ty tez tniesz trawy? ...jak Irenka?

u mnie to nie do pomyślenia ...cienka warstwa sniegu dalej leży...w moze w marcu sie bedzie dało na rabaty wejść

U mnie Justyś, te pod drzewami, reszta czeka, ale w lutym na bank ciacham pozostałe
Milka 10:43, 23 sty 2017

Madzenka napisał(a)
Nie planuję niczego ciąć wczesniej niz za miesiąc. Wg prognoz wrócą mrozy do nas jeszcze i dopiero od polowy lutego ma byc cieplej
Poza tym nie mam aktulnie czasu na ogród w weekedny , choroby rodziców nie wybieraja dogodnych terminów
Jesli się uda to w przyszla sobotę, gdyby nadeszło ocieplenie, przytnę brzozy.

Na ciecie traw i krzewów jeszcze jest zdecydowanie za wczenie. Zwlaszcza, że u nas mają wrócić mrozy do ok 10 stopni w nocy, a pewnie w innych częściach kraju będzie zdecydowanie zimniej

Styczen to czas odpoczynku dla ogrodnikow. Pod koniec stycznia warto pomyslec o drzewach owocowych i brzozach

Miłego odpoczynku
Madzenka 19:05, 23 sty 2017

MirellaB napisał(a)
Miłego wypoczynku Madżenko Ci życzę

Pisałaś u mnie na wątku, że na takim bagienku jak u mnie to u Ciebie dobrze Miskanty rosną. Dla mnie to super informacja, bo też myślałam o trawach. Zastanawiam się jednak co zimą? Teraz mam tam 2 cm warstwę lodu. Czy Miskanty ML zmrożone w lodzie przetrwają?
Zawsze podczas opadów w tym miejscu stoi woda i potem wsiąka. Dość ciężka gleba trzymająca wilgoć - w takich warunkach ML nie zgniją? Mam 6 metrów takiego pasa pod płotem i bym chciała to zagospodarować.
Odpowiedz mi jak wrócisz do domu i znajdziesz czas, teraz sobie głowy nie zwracaj tylko odpoczywaj

Mirello mam takie same miejsce pod murkiem. Cała woda gromadziła sie w tym miejscu. Posadziłam miskanty, nigdy nie maja w tym miejscu suszy i rosna jak goopie. Z czasem gdy rosliny podrosna uwierz mi nigdzie woda nie bedzie stała. Po moi bagnie aktulnie nie ma śladu

Ale najlepiej posadz jakies wielkie miskanty , u mnie w takim miejcu rosna Silberfeder i Grosse Fontaine
Madzenka 19:06, 23 sty 2017

Milka napisał(a)

Ścięłam końcem listopada, głównie te pod drzewami, nie dało się inaczej grabic, molinie i hakone, ale one od drzew mają ciepło, więc nic im nie będzie.

A Irenko to zmienia postać rzeczy. Za dwa tygodnie wszystko wskazuje na to, ze będizemy mogły ruszyc z cięciem

Podaj mi prosze model Twojego sekatora elektrycznego
Madzenka 19:07, 23 sty 2017

AniMa napisał(a)
Tak sie chwaliłam u Ciebie dobrym zdrówkiem, że się na mnie zemściło - dzisiaj po udanym łykendzie, bawienia sie w śniegu, szuszowaniu: kicham i prycham...Sprawozdania skończyłam, to zaraz ide do domu pod kołderkę

Kochana po prostu zmieniłaś florę bakteryjna na bezkidzką