Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

malgorzata_s... 19:22, 10 kwi 2015

Moje pissardi niestety ciachnęłam za radą pani ze szkółki. Były z gołym korzeniem i powiedziała że lepiej się przyjmą. Śpią jeszcze całkowicie. To co ciachnęłam wykorzystałam do dekoracji w wazonie i listki wypuściło. Mam nadzieję że te na zewnątrz też wypuszczą, najwyżej nie zakwitną.Wiosna cudna u mnie też już jest i ścieżka mini jest
Kuba 19:30, 10 kwi 2015

Marzenko zazdroszczę wam jutrzejszego wyjazdu, życzę miłych wrażeń i udanych łowów będę czekać na relację
Malgosik 22:28, 10 kwi 2015

ja też życzę udanego spotkania i zakupów
czekam na relację
Madzenka 22:42, 10 kwi 2015

Nie ma co zazdraszczać, trzeba się z nami spotkać. Kolejne spotkanie tradycyjne już na targach pod Iglicą w maju. Nie ma to tamto. Spotkania i zakupy bezcenne
Gabrysia_ 22:44, 10 kwi 2015

Moja Nigra jeszcze troszkę w tyle
Udanych zakupów życzę
Madzenka 22:47, 10 kwi 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Moje pissardi niestety ciachnęłam za radą pani ze szkółki. Były z gołym korzeniem i powiedziała że lepiej się przyjmą. Śpią jeszcze całkowicie. To co ciachnęłam wykorzystałam do dekoracji w wazonie i listki wypuściło. Mam nadzieję że te na zewnątrz też wypuszczą, najwyżej nie zakwitną.Wiosna cudna u mnie też już jest i ścieżka mini jest

Dziwi mnie to przyciecie przed kwitnieniem, ale moze sie nie znam.... Moje jutro dadza czadu.

Co do formowania pissardi obserwuje piękny szpaler pissardi ciety w prostopadloscian . Codziennie mijam gow drodze do pracy. Ok dwa tygodnie temu przycięto je radykalnie, zaraportuje jak pissardi to zniosły. Na razie zanosi sie na ponowne kwitnienie. Moje pissardi najobficiej kwitną na starych a nie mlodych/jednorocznych pedach.

U mnie wiosna na całego, dzisiaj odpaliłem nawadnianie i podlałam trawnik, a co , nie wolno mi ?
Madzenka 22:50, 10 kwi 2015

malkul napisał(a)

u mnie zwykła blacha stalowa malowana proszkowo.

jesli chodzi o te blachę aluminiową to pytałam męża mói że nie ma sensu bo na zew. ześniedzieje
Jednak najlepsza na długie lata będzie nierdzewka.

Ja sie chyba jednak na aluminium zdecyduje, bo przecież mam je na połaczeniu wiaty i garazu oraz na oknach i sprawuje sie znakomicie. Jest zdecydowanie bardziej elastycznie niz nierdzewką, nie widac na tym kurzu i śladów po wodzie tak jak na innych materiałach.
Stał nierdzewna musi być naprawdę wysokiej klasy i porządnie szczotkowana a i tak kazdy palec, ślad i smugę bedzie widac... Mam kominek obłożony stała nierdzewna i okap i niech je.... Mimo ze wykonane sa naorawdę z dobrego materialu...

Ale to nie orzesadzone, na razie szukam i wyceniam. Nie ma pospiechu... Na razie priorytetem jest pergola a na reszte spokojnie poczekam
Madzenka 22:56, 10 kwi 2015

Ensata napisał(a)
Hm, nie znam się, z ciekawostek, patrz jakie fajne rzeczy robi firma z ok Wrocławia http://terazbeton.pl, moze coś znajdziesz? A jaki Ty chcesz efekt uzyskać?

Marzył mi sie taki beton na podłodze ale sie rozmyślłam Fajne pomysły.
Na scianie będzie jednak metal, chyba lub pomaluję ją na grafitowy kolor mam czas, bedę myśleć, jak juz poolejujemy tarasy, przytne bukszpany, zrobię rwolucję przy tarasie kuchennym, wykonam pergole, zdecyduje czy kupic krzesła czy lezaki na taras południowy...

Po drodze oprysk, odchwaszczaniem, żwirowanie przedpłocia i takie tam codzienne prace pielęgnacyjne...
Madzenka 22:57, 10 kwi 2015

Gabrysia_ napisał(a)
Moja Nigra jeszcze troszkę w tyle
Udanych zakupów życzę

Moej nigry neizawodne...ale kiku-shidare coś podejrzanie wygląda... Jesli znów nie zakwitną wytnę przy samej ziemi!!!!
Gabrysia_ 23:01, 10 kwi 2015

Madzenka napisał(a)

Moej nigry neizawodne...ale kiku-shidare coś podejrzanie wygląda... Jesli znów nie zakwitną wytnę przy samej ziemi!!!!

A mi chyba padł jeden klon i to najbardziej lubiany z rabaty frontowej,nie daje oznak życia,naprawdę go lubiłam za pokrój i kolor,znowu mnie czeka przerabianie rabaty i dumam co dać na zastepstwo