Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

polinka 14:53, 11 maj 2015

Madżen dzięki za namiary na trawy i szcegółową analizę Stosunek ceny do jakości idealny.
Madzenka 18:39, 11 maj 2015

nicol21 napisał(a)
Maaaaszennnna ależ u Ciebie bosko jest. Obejrzałam popołudniu ale nie byłam w stanie nic napisać... z zachwytu i zazdrości.

Nie zazdrość bo mi wszystko padnie

waldek727 napisał(a)
ewakatowice napisała:

Madzenka napisała:

you

We love you

Rench napisał(a)
Twoja stipa jest odlotowa,moja stara gorzej wygląda niż samosiejki
Ech,wszystko na ostatni guziczek zapięte

Nie wiem od czego to zalezy, niektore samosiejki mi padły, a niektore pedy jak widzisz piekne
Margarete napisał(a)
O jeny jak tu ślicznie.........
Mszyce mam i ja, ściślej ma moja eden rose......a poza tym to juz nic więcej poza mszycami u mnie w ogrodzie nie jest takie jak u ciebie.....nad czym ubolewam
Nawet moja stipa umarła.....cięłam jak ty, dbałam, nawoziłam a ona nic.....ani drgnie....mus wsadzic nowe
Pozdrawiam cię Madżenko i twój cudny ogród
Udanego tygodnia!

Sprawdż co dzieje sie w korzeniach. W niektorych duzych okazach miałam pedraki...... I guniaka czerwczyka.... Pojedyncze ale duze sztuki
MAD napisał(a)
Powzdychałam do stipy i całej reszty. Chyba czas i swoją zasilić czymś...
Z uśmiechem na twarzy lecę dalej.

Ja na razie do czerwca mam spokoj z nawożeniem. A trawnika wole nie ruszac bo jeszcze go reanimuję po wypaleniu

kamasja napisał(a)
Macham poniedziałkowo!

Dawno u Ciebie nie byłam, musze to naprawić

ana_art napisał(a)
ale pięknie te czosnki z wyciapanymi liśćmi w stipie wyglądają

Wzięłam przykład z Ciebie i tak z roku na rok czosnki mniejsze to przynajmniej liscie mnie nie denerwuja

oliwka napisał(a)
Marzena, a ja mam pytanie, w weekned przyjeżdżają moje rośliny na balkon. Musze dokupić kilka dodatkowych rzeczy:keramzyt, hydrożel, korę, nawozy, kilkanascie petunii itd
Jako stała bywalczyni, moze mi podpowiesz, czy opłaca sie po to jechać na giełdę w sobotę rano, czy raczej nie ma co wariować i zakupy zrobić w najbliższym centrum ogrodniczym ? Czy te ceny przy takich zakupach znacząco się różnią ????
Pytam, bo mam bardzo napiety tydzień, chciałabym sie dobrze przygotować. Mam do obsadzenia 3 wielkie donice 1mx50cmx50cm i kilka doniczek na kwiaty balkonowe

Nie ma po co jechac, zapłacisz zł za doniczke mniej ale muszi kupic cała paletę. Na dodatek nie zawsze cała paleta w takim kolorze jak chcesz. Zakupy na sztuki raczej ograniczone. Ja wole pojechac do centrum ogrodniczego, ktore z pewnoscia aby sciągnąć klientow na najpopularniejsze rosliny bedzie miało promocje. Za surfinie w Castoramie zapłaciłam tyle samo co u moje ogrodnika a wydawało mi się za ma drogo
Gdybys miała do obsadzenia w jednym gatunku kilka metrow skrzynek to sie opłaca a jesli robisz miks roslin szkoda czasu
Mam nadzieje ze pomoglam?
oliwka 18:49, 11 maj 2015

nie wkleiły mi się zdjęcia

Marzena chyba musisz zmienić zdjęcia w wizytówce, oglądam co chwilę i zachwycam się barwami w ogrodzie
Madzenka 18:55, 11 maj 2015

makkasia napisał(a)
oczywiście nad stipą też się rozpływam bo mi z 20 sadzonek przetrwała tylko 1-jedna nic to musowo co roku wysiewać tylko efekt dopiero w lipcu. Elata śliczna

Ciekawe dlaczego? U mnie przez trzy lata rosna jak goopie, pod warunkiem że sie dobrze ukorzeniły

ren133 napisał(a)

Podpisuję się pod słowami Juzi
Pięknie

Jeszcze raz wielkie dzięki ... Ty wiesz za co

A jeszcze takie pytanko natury technicznej - jakie wysokie ekobordy stosowałaś między żwirek a trawę?

Piekne zakupy poczyniłaś, ciesze sie z Toba
Nie mam ekobordów , mam kostke granitowa

Joaska napisał(a)
Madżenko ja umieram jak oglądam twoje zdjęcia.... stipy w bukszpanach ....i czosnki ..... do umarcia ...

Joasiu jeszcze dwa lata i będziesz szczesliwa w Twym ogrodzie. Pamietasz moje początki i wiesz jak sie zmienia gust ogrodowy pod wpływem forum

jalos napisał(a)
i ja wzrok nacieszyłam

Teraz ciesze oczy, siedzę na tarasie , czytam Was i gapie sie na ogrod

Lamaze napisał(a)
i ja dziękuję za miłe przywitanie - fajnie było spotkać tak sympatycznę grupę babek gadających o krzakach - większość facetów tego nie rozumie Z wiedzą jestem przy was zieloniutka, ale co tam - nadrabiam m.in. dzięki ogrodowisku. A spotkanko dało mi powera do przesadzania - i tak spędziłam całe sobotnie popołudnie

Trafiłaś na napiety kalendarz nas wszystkich, potrafimy siedzieć przy kawie jeszcze kilka godzin zapraszamy na spotkanie do ZC, damy znać kiedy

Milka napisał(a)
Spotkanie i dżunglę w twoim ogrodzie obejrzałam, macham poniedziałkowo

Dzungle to Ty masz Irenko, moja dopiero w powijakach
Madzenka 19:03, 11 maj 2015

polinka napisał(a)
Madżen dzięki za namiary na trawy i szcegółową analizę Stosunek ceny do jakości idealny.

Stefan to był lepszy wybór dla trawek niz nasze targi
Madzenka 19:04, 11 maj 2015

oliwka napisał(a)

Marzena chyba musisz zmienić zdjęcia w wizytówce, oglądam co chwilę i zachwycam się barwami w ogrodzie

Po zakończeniu wiosny zmienię
Kindzia 19:10, 11 maj 2015

Jak ja bym już chciała takich żywopłocików buksikowych Moje z miesiąc temu sadzone dopiero wokół chudzinek-Umbr...zbierają się powoli.

Jesteś niesamowicie pracowita!!! To taka konkluzja...jak sobie znowu Twój ogród pooglądałam. Pozdrówka
waldek727 19:16, 11 maj 2015

Madzenka napisał(a)
We love you

Ładnie poskładałem wszystko w jedną całość i doczekałem się nawet sympatycznej odpowiedzi.
Ja też Was kocham Madzenko za to co robicie, szanuję i podziwiam Waszą ciężką codzienną pracę. Miło jest dzielić z kimś swoją pasję do ogrodów które są częścią życia każdego z nas.
admete 20:47, 11 maj 2015

Madzenka napisał(a)

W cytowanym kwadracie z magnolia w jej nogach kiedys rosły tulipany i czosnki i od kilku lat nie chcą zaniknąć a tak oficjalnie posadzoną mam w tym miejscu trawę impreata red baron za chwile będzie widac jej czerwone włosy nad bukszpanami. W innych kwadratach mam lawende i werbene

Dziękuję kochana za odp
Mam jeszcze czas co u mnie wykombinować.....u Ciebie jest tak cudownie na każdym kroku
oliwka 21:00, 11 maj 2015

Madzenka napisał(a)

Nie ma po co jechac, zapłacisz zł za doniczke mniej ale muszi kupic cała paletę. Na dodatek nie zawsze cała paleta w takim kolorze jak chcesz. Zakupy na sztuki raczej ograniczone. Ja wole pojechac do centrum ogrodniczego, ktore z pewnoscia aby sciągnąć klientow na najpopularniejsze rosliny bedzie miało promocje. Za surfinie w Castoramie zapłaciłam tyle samo co u moje ogrodnika a wydawało mi się za ma drogo
Gdybys miała do obsadzenia w jednym gatunku kilka metrow skrzynek to sie opłaca a jesli robisz miks roslin szkoda czasu
Mam nadzieje ze pomoglam?

tak zdecydowanie pomogłaś dzienks moja droga