Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 21:21, 25 maj 2015

Agatan24 napisał(a)
Marzenko jaki preparat polecasz na ssaco-gryzace robale.

Zazdroszczę zakupów, ja już dawno nigdzie nie byłam a marzy mi się... Oj marzy....

Ostatnio polecałam Mospilan bo jest niegrożny dla pszczół, działa systemicznie (czyli krąży w sokach rosliny 2-3 tygodnie) co dodatkowo odstrasza robale.
Ja mam jednka jeszcze duży zapas Kohinor... wyczytałam, ze straszne świństwo... ale skuteczne...
Ensata 21:22, 25 maj 2015

Ale masz profi kwadraty, na oko ciachałaś? Ja jutro tnę, najgorsze są spirale. Przedobrzyłam z florowitem, bukszany szaleju dostały. Kształt spiralki mi zginął i nie wiem jak odtworzę,
ewakatowice 21:29, 25 maj 2015

Ensata napisał(a)
Ale masz profi kwadraty, na oko ciachałaś? Ja jutro tnę, najgorsze są spirale. Przedobrzyłam z florowitem, bukszany szaleju dostały. Kształt spiralki mi zginął i nie wiem jak odtworzę,

kup sobie tuje i poćwicz
Kacha123 21:35, 25 maj 2015

Ale miałam nadrabiania! Pięknie wyglądają te postrzyżone kostki i super obsadzone donice. Że bosko jest, to już standard
Madzenka 21:38, 25 maj 2015

Zapomniałam wczoraj pokazać prezent dla teściowej z okazji dnia mamy, nie mogliśmy się mu oprzeć razem z M

Madzenka 21:39, 25 maj 2015

I moje ambrowce. Czy ktoś wie co im dolega?

W ubiegłym roku myslalam że poprzylepiane je słonce, ale w tym roku powtórzyło się to zjawisko. Co to za choroba grzybowa?
Podlałam je dzisiaj previcurem , ale czy nie padną? W pobliżu rosły amanogawy , ktore padły .
katiaxx 21:39, 25 maj 2015

Madzenka napisał(a)
Moje małe Chelsea po cieciu. Jeszcze kulki mi zostały do cięcia....

Ostro je ciachnęłam mam nadzieję, ze się wreszcie wyróanają w tym sezonie. Za drzewa wilopniowe robią klony.... kiedys urosną...
Kostka z trzmieliny wreszcie się formuje... ale hakone wyżarły mi slimaki i teraz się reanimują...

pięknie a graby przecudne, zazdroszczę i czekam aż moje urosną tak piękne, chyba że po drodze uschną
lindsay80 21:41, 25 maj 2015

Madzenka napisał(a)

Lindsay - kupuj przetaczniki - koniecznie. Orliki równiez, wprawdzie ja nie mma do nich ręki ale jak widac znalazły się takie co ciągłe rewolucje przetrwały. Przetaczniki ciągłe przeprowadzki wytrzymują u mnie znakomicie

Już postanowione, przetaczniki kupię na pewno - w sobotę miałam już brać, bo widziałam kilka odmian, ale akurat Christy nie było, a ta mi się wydaje taka najbardziej kosmiczna, hihi.

Za to orliki chyba mnie lubią, jednego przywlokłam w marcu od Pana w bryle bukszpanu teraz pięknie zakwitł - taki nieoczekiwany, miły gratisik, tym bardziej, że ma pełne kwiatki, drugi nie wiadomo skąd wyrósł w kompoście

Kostki wyszły Ci kapitalnie, a clematis przeuroczy, zapisuje w inspiracjach, bo planuję Clematisy wspinające się po pergoli przy tarasie, tylko jeszcze jej nie mam
Madzenka 21:44, 25 maj 2015

Ensata napisał(a)

Na oko ... Jak zwykle... Jak widze dziewczyny biegające ze sznurkami nawet do sadzenia to mi wstyd... Bo u mnie wszystko szybko, szybko, niedokładnie....Ale stipa maskuje nierówności
Kindzia 21:53, 25 maj 2015

Na czarną plamistość to wygląda...
Edit. Matko, nie powojnik, tylko ta ospa na liściu oczywiście! Powojnik śliczny