Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 18:54, 14 lut 2015

bleebla napisał(a)
Melduję, że trawy i hortki ciachnęłam wczoraj
u mnie krokusów nie ma, ale są listki orlików

Ja jeszcze hortek nie tnę, jeszcze kilka weekendów mamy . Natomiast ogrodowe oszalały...całe w lisciach... na bank je zmrozi i znów nie zakwitną... Chyba bedę z workami latała gdy zapowiedzą jakies duże mrozy... Chciałabym znów kwiaty hortensji ogrodowych obejrzeć.
Orliki i ostróżki mają puszczaja u mnie liscie. Normalnie szok.
Kasiek 18:54, 14 lut 2015

Madzenka napisał(a)

Do kompostownika, podobno w w ciagu 3 lat się biodegraduje. Więc nic sie nie stanie jak trafi na inne rabaty.

Nie moge otworzyc linka, mam wirusa, dlatego pytam.
Pieluchy sa bielone chlorem czy tlenem? Jest to napisane na opakowaniu?
waldek727 18:59, 14 lut 2015

Madzenka napisał(a)

Waldek przy Tobie trzeba być czujnym jak ważka Karkonoska

Marzenko a myślisz, że ja się z Adama nie uśmiałem. Nie doczytałem do końca i sądziłem, że przy obiedzie krzykną ,,NARESZCIE!" jak Cię z tymi pampersami w dłoniach zobaczył.
Madzenka 19:00, 14 lut 2015

noemi napisał(a)

Marzenko a moje lucasy mają krótkie gałązki … to je też się tnie? u mnie zero cebulowych , ale pąki na grabach chyba nabrzmiałe … albo tylko takie widziałam …

MOje graby jeszcze nie nabrzmiałe. U ciebie między domami może być cieplej. Teraz idelany moment Madziu na cięcie grabów u nas. Przez następne dwa tygodnie ma być taka ładna pogoda, więc tnij nie żałuj. Ja swoje na przedpłocu nawet nie musiałam ciąć, po radykalnym goleniu pd koniec lata niemal nie przyrosły. Przycięłam im tylko końcówki aby się dalej zagęszczały.

Ewa777 19:00, 14 lut 2015

Bardzo fajne zakupy Też byłam dziś na naszej giełdzie kwiatowej, ale u nas nie było ciemierników. Twój jest śliczny

Z krokusami od razu wiosennie
Efffa 19:03, 14 lut 2015

Madzenka napisał(a)

Ogród uwielbiam, to mój sposób na stres dnia codziennego i tempo w pracy. Gdy nadchodzi wiosna czuję sie jak nowonarodzona.

Jesli bedziesz z nami na forum na pewno stworzysz piekny ogród. Obejrzyj rok w ogrodzie u Marty "Zielona" zobaczysz jak własnymi rękoma w rok mozna z forum stworzyć cudowny ogród.
Historia mojego ogrdu tez jest w moich poprzednich wątkach. W wyszukiwarkę wpisz Marzena2007 , znajdzesz moje poprzednie wątki

Ogród nieustannie się zmienia. Dzisiaj przesadziłąm 3 rozplenice Paul's Giant. Tylko ciiiiii bo inni pomyślą, że już można przesadzać trawy

Marzenko historię Twojego ogrodu znam od początku, jesienią była to moja lektura.I dlatego z wrażenia nie umiałam nic napisać! Aż do dziś! Z tymi trawkami to się uśmiałam!
Madzenka 19:03, 14 lut 2015

Kasiek napisał(a)

Nie moge otworzyc linka, mam wirusa, dlatego pytam.
Pieluchy sa bielone chlorem czy tlenem? Jest to napisane na opakowaniu?

Kasiu nie wiem, zaraz sprawdzę. Mała mi rozkminiła z Kazkiem skład i stwierdzili , że w pampersach jest identyczna substancja jak w hudrożelu ogrodzniczym.
Nalezy pampersa namoczyć wodą aż proszek nabierze wody. Po kilku - kilkunastu minutach bardzo łatwo po przecięciu pampersa wybiera się jego wnętrze. Są to kuleczki glutowate

Wyobraż sobie , ze na opakowaniu poza chwtami reklamowymi nic, absolutni nic nie jest napisane.. nawet nie ma skkłądu! jak to mozlwie? Zaraz wejdę na strone produktową.

i nic.... nigdzie nie mogę znaleźć składu tych pieluszek, jak równiez kto je produkuje dla Biedry....
Iwk4 19:04, 14 lut 2015

waldek727 napisał(a)

Marzenko a myślisz, że ja się z Adama nie uśmiałem. Nie doczytałem do końca i sądziłem, że przy obiedzie krzykną ,,NARESZCIE!" jak Cię z tymi pampersami w dłoniach zobaczył.

Madzenka 19:05, 14 lut 2015

waldek727 napisał(a)

Przeraził się gdy je zobaczył NIe wiedział czy dla mnie czy dla córki
katiaxx 19:06, 14 lut 2015

Madzenka napisał(a)

Dolomit kupisz w każdym centrum ogrodniczym i w marketach.
Ja sypnę Dolomitem bo mam kwaśną glebę. Z tego powodu z roku na rok coraz gorzej rośnie. Po areacji (gdy juz trawnik obeschnie) sypnę Azofką. Odchwaszczanie mozęsz zrobicw dowolnym momencie gdy chwasty juz bedą rosły.

i musze sie poskarżyć.... M uznał, ze jeszcze zima i oprotestował walcowanie trawnika....

ja dziś wyjęłam nieśmiało widły żeby troszkę perzu usunąć ale M się popukał w czoło i się skończyło zanim zaczęło ...