Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

leon60 07:28, 21 lip 2015

Madzenka napisał(a)

można patrzeć godzinami
Konieczki 07:34, 21 lip 2015

Madzenka napisał(a)

Tytus tez czeka i wchodzi w kadr...

To się nazywa idealne wyczucie barw Tytus idealnie się wpisuje w ogród
MirellaB 07:40, 21 lip 2015

Madżenko piszesz i pokazujesz fotki obciętej róży, bo nie lubisz jak jedne przekwitają, a inne nie. Też mam taką różę i tą samą myśl. Tylko, że ja te przekwitnięte kwiatki z tych kwiatostanów wycinam - robota głupiego, ale jakoś żal mi ściąć wszystko.

Wiele razy oglądam Twoje kule czy to bukszpany czy trzmieliny na pniu. Nie zliczę ile razy oglądam fotorelację z cięcia w kule - jestem pilną uczennicą, ale nie wiem mi Madżenko tak nie wychodzi, nie wychodzi mi kula tylko coś prawie okrągłego.
Widziałam Twój szablon do cięcia z Tchibo, też chciałam taki kupić, ale już od długiego czasu nie mają. Poszukałam gdzieś inne szablony, ale jak dla mnie to trochę drogie od 120,00 zł zależy jaki rozmiar. No nic chyba jednak będę musiała kosztem zakupu nowych roślin zakupić taki szablon.

Moje róży obcięte, podsypane nawozem zaczynają puszczać pędy i zakwitają ponownie

Tytus jest ekstra. Czy on aby na pewno czeka, aż roślinka wyrośnie czy może jednak patrzy gdzie by tu podkop zrobić. Mój Abi rano wykopał dwa Red Barony, a Dako je pogryzł. Jak była moja suczka Biga (z Bigą na zdjęciu) to nigdy takich strat w ogrodzie nie czyniła. Ale cóż kocham te moje biedne skrzywdzone przygarnięte sierotki i wszystko im wybaczam
siakowa 07:41, 21 lip 2015

Madzenka napisał(a)

Też tak kiedyś miałam, tylko wtedy nie przestawał i nie otwierał furtki....

Gdy siedzę na ławeczce to mam furtkę w polu widzenia

I doniczkowo

Marzena 30-ty raz pod rząd oglądam te zdjęcia!!!!! Co za pnącze masz na płocie?
MAD 07:43, 21 lip 2015

Pięknie. Zapisuję sobie na której stronie wrzucałaś zdjęcia żebym mogła je na spokojnie w cywilizowanych warunkach obejrzeć.

Pozdrawiam!
Kuba 07:53, 21 lip 2015

Wiem że w roli głównej Twoich aktualnych zdjęć są róże ale ja się na trawy nie mogę napatrzeć. Frosted curls są piękne, muszę je mieć
Kacha123 07:55, 21 lip 2015

Wszystkie fotki cudne, ale na widok bukszpanów, jeżówek i stipy się obśliniłam
Luki 08:17, 21 lip 2015

Na ścieżce od furtki można by zrobić pokaz mody graby pięknie już wyrosły.
nawigatorka 08:49, 21 lip 2015

A pamiętam jak do niedawna nie chciałaś pokazywać tych grabów w podjeździe a już mają taką masę.piękne.zauważyłam ze one przynajmniej i mnie dopiero po dobrym roku przyspieszają.

A jeszcze dopytam jak juz o grabach kiedy będziesz ostatni raz cięła żywopłot? I jeszcze-ja sadziłam swoi dwa lata temu, sadzonki kopanie takie 40 cm. Po kilku cieciach teraz zaczynają szybciej rosnąć i mają miejscami juz z metr szerokości a wysokości mniej.czy myślisz,że jeśli podatne je mocno z boku a góra trochę to zmotywujesz go do rosniecia w górę?
Pszczelarnia 10:19, 21 lip 2015

Wygląda na seslerię jesienną ale ona nie powinna teraz kwitnąć.
Czy to znaczy, że te miskanty będą wystawione na olxie?