Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 07:42, 12 wrz 2015

Piorunek napisał(a)
Czy masz u siebie nadal pęcherznicę? Warta polecenia? Do jakiej wysokości udało Ci się stworzyć zwarty żywopłot?

Mam ale przesadziłam ją do bajzlownika bo mi sie nie podoba. Aktulanie strzyge ją na wysokosć 1,4 M i taką zamierzam ja utrzymać
Kacha123 07:55, 12 wrz 2015

To pani z biedry długo Cię będzie wspominać W tym roku już był u Ciebie szał tulipanowy, to jak nazwać to, co się będzie działo w przyszłym?
Madzenka 08:11, 12 wrz 2015

Kacha123 napisał(a)
To pani z biedry długo Cię będzie wspominać W tym roku już był u Ciebie szał tulipanowy, to jak nazwać to, co się będzie działo w przyszłym?

Kacha ja co roku podobna ilośc kupuje
Kacha123 08:23, 12 wrz 2015

Madzenka napisał(a)

Kacha ja co roku podobna ilośc kupuje

No właśnie! Biorąc pod uwagę, że z poprzednich lat też coś zostaje to będzie obłęd - o! To dobra nazwa!
amelia_b 09:33, 12 wrz 2015

Madzenko pisałaś u Joli że masz ambrowca? czy w między czasie mogła byś mi link podesłać gdzie on w twoim ogrodzie urzęduje Nie mogę go coś namierzyć
Madzenka 10:30, 12 wrz 2015

Pozdrawiam spod iglicy z Aga, Kasia, Janeczka

Madzenka 13:32, 12 wrz 2015

amelia_b napisał(a)
Madzenko pisałaś u Joli że masz ambrowca? czy w między czasie mogła byś mi link podesłać gdzie on w twoim ogrodzie urzęduje Nie mogę go coś namierzyć

Zrobie fotkę gdy M skosi trawe. Własnie pod nimi zrobiłam rewolucję elata orzesadziłam a w ich mijsce posadziłam seslerię
Madzenka 13:33, 12 wrz 2015

Kacha123 napisał(a)

No właśnie! Biorąc pod uwagę, że z poprzednich lat też coś zostaje to będzie obłęd - o! To dobra nazwa!

Dzisiaj pod Iglicą dokupiłam tylko 30 szt, bo reszte pieniedzy wydałam na seslerię , miskanty i jezowki
tusiawka 22:28, 12 wrz 2015

Też poszalałam z cebulami, a mam jeszcze sporo wykopanych na wiosnę i tych co zostały w ziemi. Do Janiny się zgapiłam ale odbiłam sobie w Lidlu. Grzebałam w kartonach, jak rasowy łowca promocji. Cwaniaki wkładali tylko po jednym opakowaniu czosnków i innych co lepszych okazji do pudła, więc musiałam przewalić wszystkie pudła w sklepie aby zakupić co chciałam. Zabawne, że to moje grzebanie motywowało innych do kupowania cebul, choć furorę w tym dniu robiły pościele i kalosze.

Widziałam wcześniej, że znowu padła u Ciebie lawenda.
U mnie w tym roku z 4 nowych sztuk, 2 padły, a 2 pozostałe wyraźnie chorują, za to ukorzeniane mają się znakomicie i przesadzam je już na docelowe miejsca.
Teraz jest dobry czas na ukorzenianie lawendy, ja wkładam po prostu gałązki do ziemi i czekam aż na wiosnę zaczną się zielenić. W pierwszym roku szału nie ma ale w drugim są już spore krzaczki.
kasia_w 22:57, 12 wrz 2015

tusiawka napisał(a)
Też poszalałam z cebulami, a mam jeszcze sporo wykopanych na wiosnę i tych co zostały w ziemi. Do Janiny się zgapiłam ale odbiłam sobie w Lidlu. Grzebałam w kartonach, jak rasowy łowca promocji. Cwaniaki wkładali tylko po jednym opakowaniu czosnków i innych co lepszych okazji do pudła, więc musiałam przewalić wszystkie pudła w sklepie aby zakupić co chciałam. Zabawne, że to moje grzebanie motywowało innych do kupowania cebul, choć furorę w tym dniu robiły pościele i

Uśmiałam się ciekawe co by wyrosło jakby zasadzić klosze ? No bo pościel zasadzic to już perwersja