o kurczę, szkoda twojej lawendy......moja odpukac daje rade ale w tym roku nie ponowiła kwitnienia, a szałwia też słabo powtarza....ale może to wynik suszy bo rośliny wygladają ok....
Szkoda mi twoich elata aurea z tych kulek, tak mi sie tam podobały bardzo jak posadziłaś, ale skoro przypalane były...ja swoje chyba tez przesadze, do cienia.....mam 2 szt w kompozycji w donicach na tarasie i te sa cudne, a te które mam na rabacie podsychają....
Marzenko - gdzie kupowałas Munsted Wood? moja Ingrid Bergman ma sie coraz gorzej......i chyba wyleci... a w zamian dałbym własnie Munsted. Nie wiem tylko czy moge wsadzic nową róże w miejsce starej, która wciąż chorowała...
to bukszpany się jeszcze tnie? dobra wiadomość, biorę się za moje poczochrańce
jeżówki z różami piękne
prawdę mówiąc cieszę się że znowu coś zmieniasz- daje mi to kopa do dalszego poprawiania u siebie, wstałam dziś o 5 i już bym chętnie leciała kopać a potem dzień się robi taki krótki...
Po każdym cięciu roślina jest pobudzona do wypuszczania młodych przyrostów.
Nowe pędy powinny przed okresem zimowym przybrać formę przynajmniej pół zdrewniałych gałązek. W przeciwnym razie w zależności od przebiegu pogody mogą być narażone na przemarznięcia.
Przeciez szalwia cudna jest i swietnie u Ciebie rosnie wiec zmiana na piekne dobre
W zeszlym roku z tego co pamietam to nic sie nie zdazylo przebarwic tylko naraz liscie spadały ...to w tym roku musi byc przynajmniej jesienia normalnie ...cokolwiek to znaczy
Rabaty masz boskie ciagle sie napatrzec nie mozna tak soczyscie