Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Ensata 07:00, 05 paź 2015

Plnujesz dalej nierdzewkę:_)?
Enya73 14:58, 05 paź 2015

Madzenka napisał(a)

U mnie bardzo slonecznie ale nie sucho. Przeciez ciagle coś pod nimi sadze i wiecznie latam tam ze szlaufem.... Mam nadzieje, a moze to odmiana ktora sie nie będzie przebarwiać?
Za rok ambrowce będa mocno wysawac ponad żywopłot grabowy moze będa się inaczej zachowywać.

I co dostałam kupić Gum Ball? Jeśli tak, to napisz koniecznie gdzie?

Ogród jak zwykle,perełka na mapie ogrodowiska

Pozdrawiam serdecznie
Madzenka 17:16, 05 paź 2015

Wymyśliłam sobie połączenie oczka wodnego z tarasem, jednym długim wąskim 2 tunelem z wodą. .... I już zaczęłam do tego urabiać M i uzmysłowiłam sobie, że mam spadek terenu na trawniku prawie 50 cm. Przecież nie zrobię sobie schodów. ... macie jakiś koncept?Ściana wodna juz teraz jest ok 50 cm niżej od trawnika. Jak zniwelować 1 m poziomu gruntu bez rycia całego ogrodu....?
Madzenka 17:18, 05 paź 2015

Enya73 napisał(a)

I co dostałam kupić Gum Ball? Jeśli tak, to napisz koniecznie gdzie?

Ogród jak zwykle,perełka na mapie ogrodowiska

Pozdrawiam serdecznie

nie to Kasia W szukała. Ja juz mam 3 szt slender
Widziałam piękną wycieczkę 30 min od domu
nawigatorka 17:44, 05 paź 2015

Madzenka napisał(a)
Wymyśliłam sobie połączenie oczka wodnego z tarasem, jednym długim wąskim 2 tunelem z wodą. .... I już zaczęłam do tego urabiać M i uzmysłowiłam sobie, że mam spadek terenu na trawniku prawie 50 cm. Przecież nie zrobię sobie schodów. ... macie jakiś koncept?Ściana wodna juz teraz jest ok 50 cm niżej od trawnika. Jak zniwelować 1 m poziomu gruntu bez rycia całego ogrodu....?

Super pomysl.mowisz o takim kanale? Obsadz czyms brzegi kanalu i zamaskujesz nierownosci.
ocia79 17:54, 05 paź 2015

Madzenko pozdrawiam.Pięknie u Ciebie, wiesz.
17:56, 05 paź 2015
nawigatorka napisał(a)

Super pomysl.mowisz o takim kanale? Obsadz czyms brzegi kanalu i zamaskujesz nierownosci.

kanał musi mieć poziom ...bo woda spłynie jak będzie spadek.

jak już to przyjąć poziom tarasu a potem będzie wodospad ile wyjdzie

nie wiem co kombinujesz? ....mam wątpliwość czy aby kanał to dobre dla twojego ogrodu?

Ensata 18:27, 05 paź 2015

kanał super, widziałam nawet jakas inspiracje, a moze na kanale 3 prostokaty betonowe, ukryja spadek i od nich juz nizej/wyzej
Kasya 18:32, 05 paź 2015

Marzenko, jeszcze raz dziekuje za karmnik
Nie zdazylam posadzic dzisiaj, planuje jutro
A ty juz w drodze powrotnej ?
Madzenka 18:33, 05 paź 2015

Ensata napisał(a)
kanał super, widziałam nawet jakas inspiracje, a moze na kanale 3 prostokaty betonowe, ukryja spadek i od nich juz nizej/wyzej

chyba że zrobię trzy kwadraty ze spadkiem wody - kaskada. Zima pomyślę. Ale M wyraźnie się sprzeciwia.
Wkleję inspiracje jutro gdy wrócę do domu

Rośliny na brzegu nie wchodzą w grę bo ma być całość obłożone granitem i otoczona tylko trawniki em. Chciałabym połączyć ścianę wodna z tarasem ale musze porozmawiać o tym z moja projektantka ogrodu