Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Zagajanka 15:46, 11 paź 2015

Miło znowu było się zobaczyć

Chciałam porównać Gabisi Novalis i Twoją Lawender Ice z moją Celebrating Life, ale niestety ta ostatnia stoi już tylko z jednym przymrożonym kwiatkiem, więc zdjecie nie było by miarodajne.

Zerwałam więc kilka innych wciąż kwitnących u mnie pastelowych róż i wyszło tak:

Chandos Beauty jest tu jako przykład ciepłego różu
QoS to taki mieszaniec (ma "ciepły" środek), reszta jest w stosunkowo zimnym odcieniu różu/fioletu.
Tusiala 17:22, 11 paź 2015

Dziekuję Bałagan? Prześlicznie jest a jesieni prawie nie widać. Bukszpany, carexy i róże.... fanatastyczne
Milka 17:24, 11 paź 2015

Kurcze...wolna jestem, godzin pilnowalam, chcialam sie z wami spotkac....ale wy, to torpedy.
Mamy, mamy w identycznym wieku, ale ja pilnuje moja, aby mnie rozpoznwawala...jakie to bolesne...juz nie pogadam, teraz mysle czy geny czy zycie decyduje o tym, kim jesteś.
Ja siebie nie znam, doszłam do takiego wniosku
nawigatorka 17:30, 11 paź 2015

Zagajanka napisał(a)
Miło znowu było się zobaczyć

Chciałam porównać Gabisi Novalis i Twoją Lawender Ice z moją Celebrating Life, ale niestety ta ostatnia stoi już tylko z jednym przymrożonym kwiatkiem, więc zdjecie nie było by miarodajne.

Zerwałam więc kilka innych wciąż kwitnących u mnie pastelowych róż i wyszło tak:

Chandos Beauty jest tu jako przykład ciepłego różu
QoS to taki mieszaniec (ma "ciepły" środek), reszta jest w stosunkowo zimnym odcieniu różu/fioletu.
pelna profeska.tak jak myslalam novaliska najbardziej fioletowa.u mnie tez mniejwiecej tak sie prezentowala
Zielona 18:17, 11 paź 2015

Poczytałam, metamorfozę przedpłocia obejrzałam, jesieni nie dostrzegłam, a w bólu kontuzji łączę się z Tobą, choć u mnie cierpi ręka.

Marzenko, czy Twoje varelle naprawdę mają metr średnicy??? Na zdjęciach jednak gubi się proporcje. Ile czasu potrzebowały, by nabrać takich rozmiarów?
Mala_Mi 18:18, 11 paź 2015

Róże pal je licho... mam na nie focha... ale te zawilce i bergenia... to mnie żal w dołu ścisnął i to mocno.. po prostu masz je idealne... będę robić rewolucje...tylko czasu potrzeba.. do ograniczeń trzeba dorosnąć
Madzenka 19:11, 11 paź 2015

nawigatorka napisał(a)
Dziwna ta nowalis na tej fotce jakas taka blada moja bardziej fioletowa i nasycona byla.

Gabisi dzisiaj w nocy przymroziło tę Novalis a moja latem jest ciut jasniejsza
Madzenka 19:11, 11 paź 2015

kreska napisał(a)

A do tego jeszcze Minervęi trawki

Minerva i trawki już SOM
Madzenka 19:13, 11 paź 2015

Kasiek napisał(a)
Marzenko, to jest Novalis z ogrodow rozanych na kwiatowej wyspie Mainau.

Powiedz to fotke usune.

Kasiu oglądałam Novalis u Rosomanes w Polsce i nigdy nie miała takiego koloru. To pewnie kwestia gleby, wilgotności powietrza oraz nasłonecznienia.
Ja jednak jej na razie nie kupię
Madzenka 19:14, 11 paź 2015

Luki napisał(a)
Wykonanie podstawy pod pergole to 2-3 godzinki i finito Przedpłocie... chciałbym mieć coś takiego, widziałem ostatnio te Kostrzewy Meyera w przystępnej cenie za wielkie sadzonki, ciekawe jak będzie u Ciebie rosła.
Niuansów kolorystycznych przy różach na takim etapie już nie ogarnę to już zbyt wysokie progi wtajemniczenia dla mnie.

Łuki mój M do prac budowlano-murarskich ma dwie lewe ręce....