Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród » Edycja postu

Prawie - jak ogród

marba 09:08, 28 wrz 2017

Beatko, zapomniałam dodać w poprzednim poście, że jeśli chodzi o rozchodniki, to chętnie przyjmę każdy nadmiar. One mają rzeczywiście taki kolor jak na zdjęciu? No, przepiękny, po prostu.
szemusia 17:06, 28 wrz 2017

Iwonko, bo ja takie pendolino o żółwim tempie ostatnio
Brzozy już od dłuższego czasu mi po głowie chodzą. Właściwie, to kupiłabym je i posadziła, ale to, ze potrzebują dużo wody i w związku z tym moze byc problem z roślina rosnącymi w sąsiedztwie, powoduje, ze głośno myślę. Obok mam rząd dużych już cyprysików tworzących żywopłot i nie chciałabym ich stracić. I jeszcze problem, co posadzić z tymi brzozami, jeśli nie mam nawadniania... Ot, typowe dylematy ogrodnika

Danusi inspiracja z ogrodu z lustrem jest w moich ulubionych Często do niej wracam

Iwonko, fajnie wyszukałaś pozostałe zakątki brzozowe - taki prosty sposób, a nie wpadłam na to
Pozdrawiam
szemusia 17:10, 28 wrz 2017

Basiu, poszukałam w moich notatkach zakupowych i wychodzi mi, ze to chyba rozchodnik Carmen - wcześniej był taki bardziej fioletowy, teraz jednak w róż wpada. Jeśli nie masz tej odmiany, to Ci prześlę wiosną kapustki, nie ma problemu.
Za namiary na sklep dziękuję CHyba się się skusze na hacone, bo widzę, ze mają.
anna_t 17:30, 28 wrz 2017

Beata 5 szt bym zrobiła, zobacz ile Danka zawsze robi a miejsca ma podobnie
szemusia 17:34, 28 wrz 2017

Myślałam początkowo o 5 sztukach, ale to, że one takie pijące troche mnie zmartwiło. Sztuk 5 bardziej osuszy teren od 3... I nie wiem, czy te trawy przy braku linii nawadniającej dadzą radę...
anna_t 19:05, 28 wrz 2017

może kostrzewy? berberysy bordowe i tyle minimalistycznie
Iwk4 07:44, 29 wrz 2017

Ana ma 3 brzozy I sporo nasadzeń pod nimi. Ma ziemię piaszczystą.
https://ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=748
MirellaB 08:11, 29 wrz 2017

Rozplenice zdominowały Ci rozchodniki, a u mnie odwrotnie

Brzozy będą? Bardzo je lubię. Szkoda, że u siebie nie mam miejsca
Dla mnie najładniejsze na O miejsce z brzozami na Edyta lindsey80 z wątku "Tu ma być ogród". Zajrzyj może coś Cię zainspiruje
szemusia 12:09, 30 wrz 2017

anna_t napisał(a)
może kostrzewy? berberysy bordowe i tyle minimalistycznie

Aniu, ja mocno w minimalizm ostatnio spoglądam, więc pewnie tych gatunków nie będzie za dużo. Kostrzewy i berberysy mam
szemusia 12:11, 30 wrz 2017

Iwk4 napisał(a)
Ana ma 3 brzozy I sporo nasadzeń pod nimi. Ma ziemię piaszczystą.
https://ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=748

Już założyłam folder z inspiracją i z O Ana ma super ta brzozowa Tylko u niej chyba też nawadnianie śmiga...