Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród » Edycja postu

Prawie - jak ogród

Iwk4 20:26, 11 mar 2015

Dzięki za radę. To jej cudowne rozmnożenie jest fajne. To jest typ trawki "dla ubogich": kupisz jedną, masz dziesięć
szemusia 21:08, 11 mar 2015

beata_m napisał(a)
Beatka!!!!!!!!!!! Matko kiedyś Ty to zdążyła wszystko zrobić!?! i już któraś osoba co pryska miedzianem...czy to profilaktycznie i pryskasz wszystko jak leci?

Kochana, ja po tygodniu intesywnego zajmowania się sprawami zawodowymi, jak wreszcie wpadłam w ogródek, to ogarniałam wszystko hurtem A jaką frajdę przy tym miałam
Mój eM dziś stwirdził, że właściwie dorze, że zimno, bo znów bym w ziemi grzebała zamiast normalny obiad zrobić
Miedzianem pryskam na grzyba. Zawsze pryskałam tylko drzewka owocowe (szczególie brzoskwinie), a tym razem oprysk dostały wszystkie liściaste.
Pozdrawiam, wiosna gdzieś się schowała
szemusia 21:09, 11 mar 2015

Iwk4 napisał(a)
Dzięki za radę. To jej cudowne rozmnożenie jest fajne. To jest typ trawki "dla ubogich": kupisz jedną, masz dziesięć

I powiem Ci, że ja uwielbiam takie roślinki
Lecę do Ciebie słońca szukać...
beata_m 14:18, 12 mar 2015

dobrze wiedzieć, a byliny też pryskasz?!
Ala106 15:36, 12 mar 2015

Nie ma to jak się w ogrodzie narobić, a potem człowiek podziwia i szczęśliwy jest .
Jak ktoś tego nie czuje, to nie zrozumie.
Trawki fajne. Ja nie mam jeszcze w ogrodzie, ale moja stipa wysiana rośnie w siłę.
MirellaB 21:03, 12 mar 2015

Jeżeli chodzi o trawę ice dance to jeżeli tak się rozrasta to nie wchodzi w inne rośliny, nie przeszkadza im rosnąć?
Pierwszy raz będę ją kupowała i sadziła na rabatę z hortensjnami, ale czy nie będzie im przeszkadzała, nie wejdzie w korzenie?
szemusia 18:16, 13 mar 2015

beata_m napisał(a)
dobrze wiedzieć, a byliny też pryskasz?!

Oprysk dostały jeszcze bikszpany i żurawki. U mnie bylin mało
Miedzian jest środkiem zwalczającym choroby grzybowe i bakteryjne. Więc jeśli nie zaobserwowałaś tych chorób u siebie, to właściwie nie ma konieczności pryskać. Chyba że chcesz to zrobić w celu profilaktyki lub masz rośliny bardziej narażone na grzyby. Wilele osób pryska właśnie profilaktycznie.
Pozdrawiam Beatko
szemusia 18:21, 13 mar 2015

Ala106 napisał(a)
Nie ma to jak się w ogrodzie narobić, a potem człowiek podziwia i szczęśliwy jest .
Jak ktoś tego nie czuje, to nie zrozumie.
Trawki fajne. Ja nie mam jeszcze w ogrodzie, ale moja stipa wysiana rośnie w siłę.

Z Ciebie Reniu to też tytan pracy, co zerknę do Twojego wątku, to nowe prace w ogrodzie wykonane
W trawach się zakochałam na ogrodowisku i teraz będąc w jakiejść szkółce najpierw lecę trawy oglądać
Fajnie, ze stipa rośnie. Będziesz z niej z pewnoscią zadowolona. Mój debiut ze stipą w zeszłym roku cieszył mnie cały sezon. I wszystkie sąsiadki o tę roślinkę pytały
szemusia 18:25, 13 mar 2015

MirellaB napisał(a)
Jeżeli chodzi o trawę ice dance to jeżeli tak się rozrasta to nie wchodzi w inne rośliny, nie przeszkadza im rosnąć?
Pierwszy raz będę ją kupowała i sadziła na rabatę z hortensjnami, ale czy nie będzie im przeszkadzała, nie wejdzie w korzenie?

Mirella, Ice dance się rozrasta, ale nie jest to jakoś bardzo ekspansywna turzyca. Wiele osób na forum ma tę roślinkę i wszyscy ją chwalą. Hortensji z pewnością nie będzie przeszkadzała, bo korzenie hortensji są o wiele większe, idą mocno w ziemię. Sadź bez obawy, będą ładnie wyglądać razem
szemusia 18:36, 13 mar 2015

Dziewczynki kochane, czy u Was też tak zimno?! U mnie przez chwilę nawet śnieg padał Dobrze, że szybko stopniał, bo jakoś powrót zimy mnie nie zachwyca...
Oby do wiosny...