Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród » Edycja postu

Prawie - jak ogród

MirellaB 17:21, 14 kwi 2015

szemusia napisał(a)

Mirella, do kancików tak na poważnie zabrałam się dopiero w tym roku. Wczesniej to były takie se... Robiłam zwykłym szpadlem, bo nie mam tego szpadelka do kancików. Ogladam sie za nim w marketach, ale nigdzie nie widzialam. Ktoś pisał, że z fiskarsa mają, ale też nie znalazłam Tak więc męczyłam się zwykłym szpadlem, tylko, ze on trochę zaokrąglony i musiałam nieco kombinować... Ale eM obiecał, że mi coś takiego jak miała Danusia zrobi. Zobaczymy tylko kiedy
Dzięki za info o trawach. Kiedyś już tam zaglądałam, ale było jeszcze za wczesnie. A dostałać już te roslinki? Ładne przyszły? Bo jak u siebie nie kupię, to się skuszę na zakupy internetowe jednak.

Jeżeli chodzi o kanciki to ja też nie dostałam szpadelka, były fiskarsa, ale po 130,00 zł dla mnie to za dużo i pan w Castoramie polecił mi łopatkę do kruszenia lodu, mówił, że też ludzie kupują do kancików, kupiłam, spróbowałam kawałeczek i wychodzi cena ok.30,00 zł.
Twoje kanciki robione łopatą są bardzo ładne
Trawki jeszcze nie przyjechały, ale dużo osób tam kupuje i są zadowoleni. Ja zamówiłam w najmniejszych pojemnikach, bo te co chciałam miał właśnie takie, albo największe doniczki, na pośrednie nie miał jeszcze podzielonych tych traw, a ja już nie chcę czekać Cena bardzo przyzwoita
MirellaB 17:49, 14 kwi 2015

Zrobiłam dla Ciebie zdjęcie tego szpadelka

szemusia 18:31, 14 kwi 2015

Dzięki Mirella za informacje
Szpadelek do lodu niemal jak do kancików. Chodzi o to, żeby był płaski. Ja nawet kazałam eMowi, coby mi zwykły szpadel tak wyklepał Nie zgodził się, ale obiecał, ze coś wymysli. Tego do lodu, to raczej teraz nie kupię
Trawki już obejrzałam, więc jeszcze zerknę, czy u mnie nie dotarły, jak nie, to będę zamawiała
ren133 20:07, 14 kwi 2015

szemusia napisał(a)
Dzięki Mirella za informacje
Szpadelek do lodu niemal jak do kancików. Chodzi o to, żeby był płaski. Ja nawet kazałam eMowi, coby mi zwykły szpadel tak wyklepał Nie zgodził się, ale obiecał, ze coś wymysli. Tego do lodu, to raczej teraz nie kupię
Trawki już obejrzałam, więc jeszcze zerknę, czy u mnie nie dotarły, jak nie, to będę zamawiała

U mnie? tzn w Białej?
Byłaś tam ostatnio?
Jest wybór?
szemusia 20:15, 14 kwi 2015

No właśnie teraz nie byłam. Jakiś czas temu byłam w ich centrm w Wieluniu - w temacie traw cisza. Do Białej obiecuję sobie podjechać - mam tylko 6 km z pracy, ale zawsze coś wypada...
A Ty Reniu to właściwie daleko masz do Białej?
Ewa777 20:29, 14 kwi 2015

Beatko, napisałam do Ciebie na pv
szemusia 22:15, 14 kwi 2015

Kochana - dziękuję
MirellaB 14:49, 15 kwi 2015

Beatko zajrzyj do mojego wątku, trawki dzisiaj przyjechały
zawitka 15:16, 15 kwi 2015

Gdzieś zobaczyłam pytanie o kancik I podwyższoną rabatkę Ja wybierałam ziemię choc moje rabatki są skośne lekko .Jak robisz kancik to zostaw pasek ziemi na szerokość stopy Ja wybieram trawkę a potem przed roślinkami depczę tuż przy kanciku jedną stopą dobrze jest jak można kołem kosiarki jechać tuż za kancikiem to wtedy ładnie wygląda Pozdro Nie wiem czy pomogłam ????
szemusia 17:25, 15 kwi 2015

MirellaB napisał(a)
Beatko zajrzyj do mojego wątku, trawki dzisiaj przyjechały

Ha, byłam zanim zobaczyłam wpis u siebie
Śliczne zakupy - też się skuszę