Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli » Edycja postu

Ogród Mirelli

Ala106 08:50, 17 lip 2015

Zdróweńka kobietko.
A trawy boskie.
zbigniew_gazda 14:12, 17 lip 2015

Mirelko byłem u Ciebie o 8 rano ale bez podpisywania listy. No to sobie możemy grabulki podać bo też jestem kontuzjowany. Nic o tym nie pisałem. Paluch u nogi miałem rozwalony i to tak że było szycie. Ale już łażę pomalutku. Jeżeli jesteś pewna że nie potrzeba interwenci chirurga, to na torebkę stawową przykładaj siemię lniane. Widziałem wszystkie rabatki i hortensjową też. Idziesz jak burza. Powrotu do zdrówka życzę i to prędziutko.
malkul 19:12, 17 lip 2015

Mirelko- przepraszam że dopiero teraz ale ostatnio robię za malarza i dopiero wlazłam do domu.
podpisuje sie pod tym co napisała Marzenka ja w szystkie rabaty sadziałam naprzemiennie czyli w tzw. trójkątach.

nie sadź w linikach bo to mało naturalistycznie wygląda lepej trosze n adziko ja myśle że min.40 cm nawet byś mogła dać co 50.
Bogdzia 21:56, 17 lip 2015

Zdrowiej Mirelko bo my przeciez teraz sezon ogrodniczy mamy a zimę na chorowanie ale Ci tego i w zimie nie zyczę.
MirellaB 18:44, 19 lip 2015

Ensata napisał(a)
Biedna z kopytkiem jestes, ale skoro torebka rozwalona, to w gips się nadaje. Idz do tego chirurga koniecznie!!!

Wybieram się, tylko muszę dobrego poszukać
MirellaB 18:44, 19 lip 2015

Warmia napisał(a)

Już Ciebie widzę za jakiś czas, przejdziesz jak kosiarka i rabata będzie wyglądać jak po posadzeniu

Nooooooo masz rację
MirellaB 18:49, 19 lip 2015

Anusia napisał(a)
Mirella ja Ci współczuję ale dajesz radę. Jeszcze rabaty planujesz. Bardzo podoba mi się Red Baron jest piękna. Mam tyko jedną, dostałam od Anity.

Anka mam ruchy ograniczone i wszystko wolno robię, ale kurde żadna noga nie będzie mi psuła mojego planu ogrodowego który muszę wykonać, ale się oszczędzam, znaczy nogę oszczędzam

Red Baron u Ciebie widziałam. W zeszłym roku też miałam jedną na próbę, a w tym roku już ją podzieliłam na dwie tak się rozrosła Zobaczysz jak Twoja urośnie
MirellaB 19:08, 19 lip 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Mirella, ależ Ci hortki urosły, fajnie to wygląda, trawy nie zazdroszczę bo kosztuje Cię masę pracy tak piękny trawnik, u mnie nie będzie piękny bo się nie da. Co to za berberysy przed hortkami? Macham.

Hortki u mnie szaleją, rosną od północnej strony i bardzo im to miejsce służy

Trawnik można mieć ładny - mój jest na to najlepszym przykładem

Berberysy przed hortkami to odmiana Red Pillar, ten je ciągle, żeby się rozkrzewiły
iwonadm 19:10, 19 lip 2015

Jak tam po burzy u mnie tragedia lilie dalie hortensje leżą dużo połamanych i pogietych roślin
MirellaB 19:13, 19 lip 2015

Madzenka napisał(a)
Zycze aby noga szybko wciła do dobrej firmy, orzeciez do kopania łopatą potrzebna
Ciekawa jestem co Malkul doradzi, ja bym beatlesy zygzakiem posadziła czy
I w dwoch rzedach naprzemiennie.
Projektanci zawsze nasadzenia w tzw trójkątach planuja
X. X. X. X
. X. X. X

Dzięki Madżenko, a wiesz, że próbowałam kopać prawą zdrową nogą, ale nie bardzo szło

Malkul podzieliła Twoje zdanie - tak by było najlepiej, tylko u mnie już rośliny rosną (jeszcze sadzone przed moim pobytem na O - wiesz pojedyńcze sztuki) i muszę lawirować między nimi. Pokombinuję jeszcze. dzięki za informację zapamiętam te nasadzenia - rzędy naprzemiennie i będę je wykorzystywała też przy innych roślinach