Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mikro ogródek

Mikro ogródek

moona 23:28, 31 sty 2015

Witam wszystkich, już od jakiegoś czasu czytam Wasze forum i jestem zachwycona Pańsrtwa podejściem do nowicjuszy.

Od zeszłego lata stałam się posiadaczką nowego mieszkania z mikro ogródkiem.
Jest to mieszkanie w szeregowcu, a ogród jest tylko od frontu. Ogród cóż to za słowo, powinnam napsać ogródeczek im coś jest mniejsze tym trudniej to urządzić. To tak jak z mieszkaniem, musi być funkcjonalnie i elegancko. Musimy zmieścić na tym skrawku ziemi pomieszczenie gospodarcze ( nie posiadamy piwnicy) jakieś miejsce do siedzenia, trochę mijsca do zabawy dla córki i oczywiście rośliny. Chyba mnie to przerosło dlatego zwracam się z ogromną prośbą o pomoc. Najbardziej zależałoby mi na zasłonięciu widoku śmietnika, myśleliśmy o domku gospodarczym z altaną ale boimy się cienia który rzuci na ogródek. Zdjęcia były robione około 12-stej także widać jak idzie słońce.

Będę wdzięczna za wszelką pomoc i pomysły

malgorzata_s... 23:32, 31 sty 2015

Witaj Mono Tutaj jest sporo małych ogródeczków np.,, ogród w skali mikro'' . Wrzucaj fotki a dobre dusze pomogąTylko podpis zrób bo trudno będzie cię odszukać Pozdrawiam
moona 23:46, 31 sty 2015

Dziękuję za słowa otuchy, to moje pierwsze forum w życiu więc zapewne trochę minie zanim się odnajdę. Po mału czytam wątki o małych ogródkach, dużo też szukałam w internecie, ale cały czas brakuje tego czegoś co zainspirowałoby mnie do działania. Bardzo spodobała mi się ta aranżacja,z podwyższonymi rabatami, ale u mnie muszą być trochę mniejsze, no i oczywiście choć odrobina trawy

http://www.wsalonie.pl/img/miejskiogrod2.jpg

Takim domkiem zasłoniłabym widok śmietnika

http://www.wsalonie.pl/img/miejskiogrod6.jpg

źródło:
http://www.wsalonie.pl/a/536/ogrod-przy-szeregowcu

malgorzata_s... 23:51, 31 sty 2015

No piękny ten domek Inspiracja też Zajrzyj na wątek który ci podałam, Ela ma podwyższone rabaty i lustro które powiększa ogród.Ten śmietnik jest od południowej strony?
moona 00:13, 01 lut 2015

Raczej to południowy zachód.
Napisałaś, że mam się podpisać aby łatwiej było można mnie tu znaleźć. Tzn co mam jeszcze zrobić, bo jak pisałam to moje pierwsze forum i technicznie nie mam pojęcia jak to wykonać
Zaczynam zalecaną lekturę

pozdrawiam Monika

Gardenarium 09:11, 01 lut 2015

Mikro ogródek

Technicznie pomagam na razie

Instagram Ogrodowiska
moona 09:24, 01 lut 2015

Oczywiście, właśnie doczytałam regulamin, zaraz postaram się znaleźć źródła tych zdjęć i odpowiednio je wprowadzę.

Dziękuję za pomoc
ewakatowice 13:53, 01 lut 2015

Cześć Monia. Witaj na forum
Sama mam maleńki ogródek wiec rozumiem Twój duży problem małego ogródka.
ela_z 15:17, 01 lut 2015

Witaj Monia,
Dobrze trafilas.
Na forum jest duzo malych ogrdkow wiec inspiracji w brud
Pozdrawiam

ela_z 15:18, 01 lut 2015

ewakatowice napisał(a)
Cześć Monia. Witaj na forum
Sama mam maleńki ogródek wiec rozumiem Twój duży problem małego ogródka.

Ewcia Ty juz nie przesadzaj ze swoja malenkoscia