Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Beskidzkie marzenie

Beskidzkie marzenie

Moniq 20:30, 18 mar 2017

Wróciłam przed chwila z O. I oczywiście nie mogłam sie oprzeć kulasom bukszpanowym ; wyładują w donicach. I jeszcze rożne ciemierniki, spory wybór. Najbardziej kocham te zwykle biało zielonkawe.
frezja 20:34, 18 mar 2017

Moniq napisał(a)
Wróciłam przed chwila z O. I oczywiście nie mogłam sie oprzeć kulasom bukszpanowym ; wyładują w donicach. I jeszcze rożne ciemierniki, spory wybór. Najbardziej kocham te zwykle biało zielonkawe.

Tez tam byłam bukszpany, ciemierniki...cudo.
20:36, 18 mar 2017
Moniq napisał(a)
Jedna dobra wiadomość dzisiaj skończyli elewacje, w miarę posprzątali, zwinęli rusztowania. Uff wyszło super

no to pochwal sie ...a przy okazji zapytam ..balustrady są szklane?
20:38, 18 mar 2017
Moniq napisał(a)

moje bukszpany obwódkowe z Obi sadzone w marcu 2015 dostały jesienia grzyba ....nie wiem czy pola mi nie wyleci mam nerwa na marketowe holenderskie genetycznie modyfikowane bukszpany bo te kupowane w naszych szkólkach sa zdecydowanie silniejsze.
Ewa777 20:41, 18 mar 2017

U mnie też cały dzień padało.
A u Ciebie pierwsza wiosenna burza?
Moniq 20:45, 18 mar 2017

eee_taam napisał(a)

no to pochwal sie ...a przy okazji zapytam ..balustrady są szklane?

Jutro wrzucę.
Balustrady bedą jednak metalowe, zeby grały z ogrodzeniem. Cieżko mi było ustąpić, ale cóż.... , mam nadzieje ze tez bedzie ładnie.
Moniq 20:46, 18 mar 2017

Ewa777 napisał(a)
U mnie też cały dzień padało.
A u Ciebie pierwsza wiosenna burza?

Dokładnie. Mam nadzieje ze to zwiastun wiosny, bo ja cały czas skrobie rano szyby, a na Pilsku sporo śniegu.
Moniq 20:47, 18 mar 2017

eee_taam napisał(a)

moje bukszpany obwódkowe z Obi sadzone w marcu 2015 dostały jesienia grzyba ....nie wiem czy pola mi nie wyleci mam nerwa na marketowe holenderskie genetycznie modyfikowane bukszpany bo te kupowane w naszych szkólkach sa zdecydowanie silniejsze.

Nawet mnie nie strasz
07:00, 19 mar 2017
Moniq napisał(a)

Nawet mnie nie strasz

nie straszę ...życie

i jest jeszcze jeden problem z bukszapanami u mnie to widać na obwódce z hortami ...(ale nie umiem dojść gdzie które kupowałam) bo kupowałam na raty trochę w szkółkach trochę w castoramie trochę w Obi ...bo przecież nie było w jednym miejscu tyle co chciałam .... i teraz jak zaczyna sie sezon mrozowy ( listopad grudzień - pokazywałam foty u mnie) to część obwódki rudzieje ...a część jest ładna zielona.

mam tez kilka kulek które jak tylko poczują chłód to robią sie bure.

tak więc takiej wiedzy na bukszpanach nikt nie podaje ...a szkoda

od takie moje obserwacje ...aktualnie większość bukszpanów wróciła u mnie do koloru zielonego ...nawet mnie kiedyś kusiło wywalić te bure ...ale koszty za duże ....no i skąd będę mieć pewność ze znów nie kupie burych .....a robienie własnych sadzonek to kilka lat potrwa zanim będą miały dorodny rozmiar.

Moniq 16:04, 19 mar 2017

Wczorajsze zakupy, czesciowo nawet posadzone