Wróciłam przed chwila z O. I oczywiście nie mogłam sie oprzeć kulasom bukszpanowym ; wyładują w donicach. I jeszcze rożne ciemierniki, spory wybór. Najbardziej kocham te zwykle biało zielonkawe.
moje bukszpany obwódkowe z Obi sadzone w marcu 2015 dostały jesienia grzyba ....nie wiem czy pola mi nie wyleci mam nerwa na marketowe holenderskie genetycznie modyfikowane bukszpany bo te kupowane w naszych szkólkach sa zdecydowanie silniejsze.
i jest jeszcze jeden problem z bukszapanami u mnie to widać na obwódce z hortami ...(ale nie umiem dojść gdzie które kupowałam) bo kupowałam na raty trochę w szkółkach trochę w castoramie trochę w Obi ...bo przecież nie było w jednym miejscu tyle co chciałam .... i teraz jak zaczyna sie sezon mrozowy ( listopad grudzień - pokazywałam foty u mnie) to część obwódki rudzieje ...a część jest ładna zielona.
mam tez kilka kulek które jak tylko poczują chłód to robią sie bure.
tak więc takiej wiedzy na bukszpanach nikt nie podaje ...a szkoda
od takie moje obserwacje ...aktualnie większość bukszpanów wróciła u mnie do koloru zielonego ...nawet mnie kiedyś kusiło wywalić te bure ...ale koszty za duże ....no i skąd będę mieć pewność ze znów nie kupie burych .....a robienie własnych sadzonek to kilka lat potrwa zanim będą miały dorodny rozmiar.