Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Beskidzkie marzenie

Beskidzkie marzenie

Moniq 20:39, 01 maj 2017

I nie tylko....

Moniq 20:44, 01 maj 2017

I fekt dzisiejszych prac, wprawdzie jeszcze nie skończone, ale gabiony skończone wypełnione własnymi ręcami.
Tak oto ciężka praca uczcilam święto pracy

Jeszcze brakuje sporo ziemi i dołem chciałam trawy wysokie posadzić.

20:45, 01 maj 2017
Moniq napisał(a)

świetne tulipany ..pamietasz co one za jedne ?

PS. o kawce wspólnej na tarasie mysle ...ale chwilowo pogoda mnie nie nastraja dam znać jak sie wreszcie niebo przejasni
Moniq 21:18, 01 maj 2017

eee_taam napisał(a)

świetne tulipany ..pamietasz co one za jedne ?

PS. o kawce wspólnej na tarasie mysle ...ale chwilowo pogoda mnie nie nastraja dam znać jak sie wreszcie niebo przejasni

Purple pion z biedry.

Super pomysł, chyba w końcu zrobi sie ciepła wiosna.
U mnie dzisiaj niby ok, tylko mega zimny wiatr; na Pilsku jeszcze śnieg.
05:45, 02 maj 2017
Moniq napisał(a)

Purple pion z biedry.

Super pomysł, chyba w końcu zrobi sie ciepła wiosna.
U mnie dzisiaj niby ok, tylko mega zimny wiatr; na Pilsku jeszcze śnieg.

własnie tez je mam z przodu ....dlatego pytałam czy to te same czy kuzynostwo jakies ale kupiłam za mało bo są super)
MirellaB 05:57, 02 maj 2017

Moniq napisał(a)

Chyba mam takie same tulipany. Czy znasz ich nazwę?

Czy białe tulipany to Exotic Emperor?
MirellaB 06:05, 02 maj 2017

Gabiony to jest ten pasek? Słabo widać, pokaż z bliska. Z tego zdjęcia widać, że to coś niskiego i wąskiego. Kompletnie nie kojarzę, że planowałaś gabiony.
Moniq 09:05, 02 maj 2017

MirellaB napisał(a)

Nie znam. Kupowałam w Benex bez nazwy biorąc jedynie pod uwagę kolor. Miały byc ciemni fioletowe, wiec zaskoczona jestem kolorem.
Białe to exotic- nie zawodzą. Muszę dokupić więcej.
Moniq 09:07, 02 maj 2017

eee_taam napisał(a)

własnie tez je mam z przodu ....dlatego pytałam czy to te same czy kuzynostwo jakies ale kupiłam za mało bo są super)

Tez kupowałam je pierwszy raz i sa piekne. U mnie dosyć niskie jedynie, jak u Ciebie to wyglada?
Moniq 09:10, 02 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Gabiony to jest ten pasek? Słabo widać, pokaż z bliska. Z tego zdjęcia widać, że to coś niskiego i wąskiego. Kompletnie nie kojarzę, że planowałaś gabiony.

Właśnie nie planowałam;(, u mnie zaplanowaniem cieżko . Miałam na działce jak to w górach spory spad i beznadziejnie sie to kosiło. Zrobilisny wiec gabion zeby porównać teren, a poniżej gabiony obsadzić wysokimi trawami. Tylko ziemi brakuje do wyrównania, trzeba pokombinować. Szukam jeszcze sprawdzonego producenta trawnika z rolki, bo na tej zimnicy nawet trawa nie kwapi sie do życia za bardzo.