Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Beskidzkie marzenie

Beskidzkie marzenie

MirellaB 11:19, 03 maj 2017

Fajnie tulipany w iglaczkach wyglądają
Moniq 17:22, 03 maj 2017

Mirelko fajne, tylko zeby jeszcze chciały zakwitnąć. W tym roku tulipany jakieś marne w porównaniu z rokiem ubiegłym. Karmicie cebulowe nawozem po przekwitnieniu?
Moniq 17:24, 03 maj 2017

sylwik69 napisał(a)
Fajny pomysł z gabionami,jestem ciekawa jak to obsadzisz... wiosna w Beskidach piękna i muszę Ci powiedzieć,że mimo ze u mnie powinno być cieplej,bo to inny rejon,to jest zimno,wietrznie i byle jak...roślinom ciężko wystartować
Pozdrawiam

Dziękuje bardzo.
Strasznie mi żal tych męczących sie roślinek, ale co zrobić, moze w końcu sie ociepli.
Moniq 17:25, 03 maj 2017

malkul napisał(a)
piekne masz te tulipany. a u mamy an strychu to czasem naprawde skraby są pamiętam jako dziecko bawilismy sie z kuzynami w stodole u dziadków i wysoko pod dachem znleźlismy na becle niemiecka bron.

Dziadkowie po wojnie zamieszkali w takim opuszczonym gosporadrstwie poniemieckim

U dziadków na strychu zawsze czekają jakieś fajne niespodzianki, czasami doceniane po latach
Sebek 17:32, 03 maj 2017

Moniq napisał(a)
Mirelko fajne, tylko zeby jeszcze chciały zakwitnąć. W tym roku tulipany jakieś marne w porównaniu z rokiem ubiegłym. Karmicie cebulowe nawozem po przekwitnieniu?

Nie karmimy
Moniq 18:43, 03 maj 2017

Sebek napisał(a)

Nie karmimy

Ok., dzięki
frezja 19:34, 03 maj 2017

Sebek napisał(a)

Nie karmimy

Macie ściągę

Dokarmiamy je do momentu kwitnienia nawozami wieloskładnikowymi. Ważne, aby gleba nie była zbyt sucha. Tulipanom dostarczamy wody, dopóki liście nie zaczną wysychać. Podlewanie jest bardzo ważne, gdyż właśnie cebulki regenerują się po kwitnieniu i zbierają odpowiednie zapasy, aby móc równie pięknie zakwitnąć w przyszłym roku.
Moniq 20:48, 03 maj 2017

frezja napisał(a)

Macie ściągę

Dokarmiamy je do momentu kwitnienia nawozami wieloskładnikowymi. Ważne, aby gleba nie była zbyt sucha. Tulipanom dostarczamy wody, dopóki liście nie zaczną wysychać. Podlewanie jest bardzo ważne, gdyż właśnie cebulki regenerują się po kwitnieniu i zbierają odpowiednie zapasy, aby móc równie pięknie zakwitnąć w przyszłym roku.

No widzisz, to już wiem dlaczego te starsze takie marne. Po przekwitnięciu w zeszłym roku już za bardzo o nie nie dbałam;(, czekałam tylko na sygnał ze liście zasychają.
frezja 21:02, 03 maj 2017

Moniq napisał(a)

No widzisz, to już wiem dlaczego te starsze takie marne. Po przekwitnięciu w zeszłym roku już za bardzo o nie nie dbałam;(, czekałam tylko na sygnał ze liście zasychają.

Nie Ty pierwsza..jakoś nie pamiętamy o nich
kasja83 08:11, 04 maj 2017

Moniq napisał(a)
I fekt dzisiejszych prac, wprawdzie jeszcze nie skończone, ale gabiony skończone wypełnione własnymi ręcami.
Tak oto ciężka praca uczcilam święto pracy

Jeszcze brakuje sporo ziemi i dołem chciałam trawy wysokie posadzić.

Wiem coś o wypełnianiu gabionów...syzyfowa robota z zeszłego sezonu.
Kadry bliskie i dalekie bardzo piękne!