Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Asi ogródek pod świerkami

Asi ogródek pod świerkami

Asiuniaa 21:40, 20 lut 2016

W planach kolejna rabata. Znajduje się w szczycie budynku. W pobliżu miejsca do parkowania aut i podjazdu, które wyłożone są kamykiem. Leży w kierunku zachodnim. Słońce po południu. Zaplanowałam co nieco ale nie jestem zadowolona z efektu no i stanęłam w miejscu. mam listę roślin , które chciałabym mieć w ogrodzie ale nie potrafię tego przelać na plan. Bardzo chciałabym miećiwonie,bergenie,jeżówki,orliki, maki,krwawnik , trytoma, berberys admiration i kolumnowy, tawuła japońska, trzmielina evergold płożąca no i trawy wszelkich gatunków z red baronem na czele.

Asiuniaa 21:44, 20 lut 2016

Rabata frontowa. Kulki a pomiędzy nimi Hakone aw nich zawilce japońskie. U dołu żeby nawiązać jak kiedyś radziła mi Danusia do falistych rabat przejście półokrągłe w dąbrówkę rozłogową.
ren133 22:39, 20 lut 2016

Asiu
Obejrzałam metamorfozy Fajnie wyszło a trawka jaka zieloniutka A powiedz mi bo widze kolejne projekty gdzie rabaty są proste a przecież w tych metamorfozach masz takie faliste rabaty To jak to będzie?
ren133 22:50, 20 lut 2016

Asiuniaa napisał(a)
W planach kolejna rabata. Znajduje się w szczycie budynku. W pobliżu miejsca do parkowania aut i podjazdu, które wyłożone są kamykiem. Leży w kierunku zachodnim. Słońce po południu. Zaplanowałam co nieco ale nie jestem zadowolona z efektu no i stanęłam w miejscu. mam listę roślin , które chciałabym mieć w ogrodzie ale nie potrafię tego przelać na plan. Bardzo chciałabym miećiwonie,bergenie,jeżówki,orliki, maki,krwawnik , trytoma, berberys admiration i kolumnowy, tawuła japońska, trzmielina evergold płożąca no i trawy wszelkich gatunków z red baronem na czele.

Jak dla mnie jest tutaj za dużo gatunków. Mogłabyś zapodać rzut całego swojego ogrodu z kształtem rabat? Tak na szybko lawenda mi się tutaj nie widzi ... Ale mając plan całego ogrodu można by znależć jej miejscówkę
ren133 22:51, 20 lut 2016

Asiuniaa napisał(a)
Rabata frontowa. Kulki a pomiędzy nimi Hakone aw nich zawilce japońskie. U dołu żeby nawiązać jak kiedyś radziła mi Danusia do falistych rabat przejście półokrągłe w dąbrówkę rozłogową.

Jaka duża jest ta rabata?
Asiuniaa 09:59, 21 lut 2016

ren133 napisał(a)
Asiu
Obejrzałam metamorfozy Fajnie wyszło a trawka jaka zieloniutka A powiedz mi bo widze kolejne projekty gdzie rabaty są proste a przecież w tych metamorfozach masz takie faliste rabaty To jak to będzie?

Dziękuję za pochwały. Trawka to w zasadzie łąka z chwastami. Jest w strasznym stanie. Reniu jeżeli chodzi o kształt rabat to te proste mam przed frontem domu, pozostały takie po ułożeniu kostki kilka lat temu. Ja chciałam mieć faliste rabaty - wydawało mi się , że pasują najbardziej do położenia mojego ogrodu. Jednak teraz projektujemy podjazd i ogrodzenie oraz parking i doszłam do wniosku , że tu z kolei wzdłuż podjazdu będzie wąziutka rabatka ze szpalerem tui bawling balls , wyższymi drzewami i lawendą. Rabata prostokątna znajduje się przy budynku stajni i przy parkingu- nie ma jej na planie ogrodu , bo w tej chwili z ogrodu wyszłam. I w ten sposób powstał galimatias
Asiuniaa 11:07, 21 lut 2016

ana_art 11:34, 21 lut 2016

Asiuniaa napisał(a)
Dziewczyny myślicie że z takiego grubaska dam radę uformować stożek?
świetny materiał na stożek
ana_art 11:38, 21 lut 2016

kasja83 napisał(a)
Tak-przynajmniej widzę sens obfocenia mojego ugoru teraz-potem będę sobie porównywać.
a żebyś wiedziała, czasami jak patrze na stare fotki mówie, nie możliwe, ze tak bylo
ren133 11:41, 21 lut 2016

Asiuniaa napisał(a)

Asia a możesz bardziej wyostrzyć to zdjęcie?