Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) » Edycja postu

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 16:37, 01 cze 2015

Marki, całkiem niedaleko do stolicy masakra co się dzieje w tym kraju..

gorąco! idę się spocić ubrałam krótkie gatki, może się opalę
Margarete 16:55, 01 cze 2015

popcorn napisał(a)
Monika,
pisać pisać weź sfoć chociaż tę kocimiętkę w szerszym ujęciu, brzozy po wymianie środkowej, warzywnik? plis

Kawy nie piję, ale kiedyś wpadnę, chętnie tylko nie wiem czy tam trafię do Ciebie, Krysia prowadziła jakimiś opłotkami, przejazd kolejowy, zgubiłam się!

daj fotę tego miejsca z magnolią, inaczej się myśli widząc, magnolia biała? różowa? parę ich miałaś, nie wiem o które miejsce chodzi... ale hakone z czymkolwiek brzmi super Maki pełne mam do oddania, ale pomarańczowe

dzisiaj piątek, moja fabryka już ma weekend, czas pewnego rozluźnienia nastał

To ja jade z Tobą . Zabierzesz i mnie...niechby i na ta kawę do Jankosi, ja piję, co prawda nie dużo ale kit, poswięcę sie ..
Margarete 16:58, 01 cze 2015

popcorn napisał(a)
Kasiu, pan od pergoli nie odbiera.. a zrezygnowałam ze spotkania z Renią, Robertem pod halą żeby czekać na gościa który miał być o 11tej i go nie ma:/ uwielbiam... ech... i nie odbiera teraz, pacan jeden!

Z bazarkami jest różnie. Jak jest drogo to nie kupuję. Był ładny miskant ML, ale za 22 zł. I zniknął w pół godziny Jak jest drogo to nie kupuję, po prostu, chyba że są jakieś perełki, lub z przesyłką czegoś niespotykanego, kupionego teoretycznie taniej w necie, i tak wyjdzie drożej.

Dzisiaj kupiłam sobie: nie pytaj gdzie posadzę:
-2 truskawki ananasowe (sadzonki) po 2,5 zł/szt
-rozrośniętą hostę miniaturkę, niebieską, 5zł
-brunnerę całkiem ładną i paproć pierwszy raz widziałam taką odmianę (od babki prywatnej, 5 zł/doniczka)

no i byłam w auchanie po korę i zakupy spożywcze, kupiłam 2 niewielkie winorośle (po 4,99zł) i 2 klematisy od szkółki clematis (po 13,99) i różę odmianową, boska! całe auto mi pachnie jeszcze, potem spiszę nazwę, niska 50-80 cm, 21 zł.
jeszcze gościowi od pergoli dam z pół godzinki :/

Szalona kobieta...
Margarete 17:04, 01 cze 2015

Odrobiłam zaległości, energii ci zazdroszczę juz od dawna, szalona kobieto... czytałam o planach na zapłocie, o kurniku, rabatach falujących, warzywniku, garażu itd..itd.. jak cie znam to sama to wszystko zrobisz i i tak ci bedzie mało
Róże pieknie zaczynaja u ciebie,u mnie wszystkie w pąkach.

Której zurawki mam ci dac z tych moich, napisz mi
popcorn 20:00, 01 cze 2015

Małgosiu, ja szalona? Ja się nie umiem nudzić, nie mogę też oglądać TV bo mie krew zalewa coś trzeba robić. Siedzę 8h, więc potem już.. nie siedzę

Zakupy prawie wszystkie posadzone, stoją jeszcze tylko iglaczek od Nikity i żurawki kupione przez Lukiego.
Podlewam właśnie, tj skaczę i przestawiam wąż - na rabacie gdzie nie mam jeszcze linii kroplującej rozłożonej. Trawnik skosiłam, z sąsiadami przez płot porozmawiałam Dzisiaj luzy, Młoda na zieloną szkołę wyjechała, żadnego drugiego i trzeciego obiadu i sprawdzania lekcji
kitek81 22:29, 01 cze 2015

zakupki nowe super i już wsadzone! nie to co u mnie, ze niektóre jeszcze czekają w kolejce
ren133 22:44, 01 cze 2015

Karola Energia Cię rozpiera
Podszkoliłam się trochę u Ciebie ... i zmykam
Postaram się pamiętać o wszystkim co obiecałam
Pozdrawiam
jankosia 23:19, 01 cze 2015

Margarete napisał(a)

To ja jade z Tobą . Zabierzesz i mnie...niechby i na ta kawę do Jankosi, ja piję, co prawda nie dużo ale kit, poswięcę sie ..

Dziewczyny, do mnie na kawę to zawsze Serdecznie zapraszam, ekspres z serwisu odebrany Tylko musiałybyście na chwasty nie patrzeć. I na spore zaniedbania. I na niewygrabiony jeszcze z trawnika gruz. I na brak trawnika Oki? Miałam kocioł ostatnio ale od jutra się biorę, nie ma co. A, i na kretowiska. W ostatnim tygodniu upolowałam dwa i myślałam że to koniec ale najwyraźniej są jeszcze conajmniej dwa kolejne
Nie wstawię zdjęcia bo na każdym widać albo chwasty albo gołe place ... Musicie mi na żywca doradzić Ale podjęłam decyzję - niewielki kawałek trawniczka to jeszcze założę tu z przodu. Ale tylko kawalątek bo i tak już nie wyrabiam z podlewaniem.
To co? Kiedy wpadacie?
Nikita 06:14, 02 cze 2015

Fotki obejrzane. Zakupy udane (zwłaszcza clematisy mi się podobają). Mała "niebieska" myszka też jest super.

Wkurzający ten facet od pergoli...nie masz coś szczęścia do tych fachowców
popcorn 06:25, 02 cze 2015

Kasiu, u mnie niektóre doniczki i po dwa lata stoją... na nową magnolię też nie mam miejsca:/ ech, tak to jest jak się jest zakupoholikiem ogrodowym ale Ty masz miejsce! Sadź!

Renia, spokojnie, nic się nie dzieje, ci ludzie tam ciągle są, tylko ja w wiecznym niedoczasie. No i do Ciebie mam bliżej od Teściów, niż do nich. I do nich 2 szkółki po drodze hehe

Moniko, dzięki za zaproszenie, któregoś dnia wpadniemy Ale ściemniasz trochę z tymi zdjęciami, na pewno z Twojej ręki byłyby wypasione!

Magda, nawet mi nie mów, bo tych ludzi to bym gołymi rękami... po cholerę mierzą, opowiadają, umawiają się?? ja tego nie rozumiem :/ Powojników była cała paleta w sklepie, jeszcze, duży wybór, miałam problem żeby zdecydować się tylko na dwa wielkokwiatowe odpadały, bo tam dmucha zwłaszcza zimą, więc wybrałam takie słodziaki o małych kwiatkach.

pozdrawiam, miłego dnia!