Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu » Edycja postu

Typografia ogrodu

nawigatorka 10:08, 14 cze 2015

rzulieta napisał(a)

O, nawet zdjęcie wkleję. To wolne miejsce pod plotem sąsiadów to giganteus bedzie.

Może inni mają z nim inne do świadczenia. Poza tym uważam ze to nie do końca dobry żywopłot - choć u mnie troszkę taka rolę tez pełni ale na długości 6 metrów i ma jeszcze przed sobą cisowy ekran. Jego wady-dopiero od czerwca jest dość wysoki na żywopłot a od ok września robi sie łysawy od dołu.zimą jest zaschniety wiec tez nie do końca szczelny.a na wiosnę go nie ma.
nawigatorka 10:10, 14 cze 2015

Madzenka napisał(a)
To jesienia platany alpen's globe w miejsce umbr

Marzena nie podpuszczaj... Jeśli je wymienię to nie może coś być bardzo drogiego bo jak znów by umarło to za duże ryzyko.a u nas te płatny za 300 zł. Jeśli umbry wysadzić to musze jakoś zanurkowac i zbadać to tam w ziemi może być.
nawigatorka 10:14, 14 cze 2015

inag napisał(a)
Też mam star dust a to szybko się ukorzenia. Jakbyś potrzebowała to pisz śmiało. Podeślę. Nie wiedziałam, że nie możesz znaleźć...

A jak się on ukorzenia-odcięte gałązki,odkłady? Jeśli miałabyś za dużo przyjdę chętnie każda ilość u mnie Sprawdziłam całe województwo i wszystkich producentów i wszyscy mówią ze w tym roku nie wiadomo czemu nie ma. Dzięki pomocy Ogrodowisko dojdą do mnie z innego końca kraju
Ensata 10:49, 14 cze 2015

A powiedz jak wygladaja teraz Umbry? U mnie ktos wyzera im listki, ale jak ja mam oprysk zrobić, na drabinie? jak wy to robicie?
inag 11:27, 14 cze 2015

nawigatorka napisał(a)

A jak się on ukorzenia-odcięte gałązki,odkłady? Jeśli miałabyś za dużo przyjdę chętnie każda ilość u mnie Sprawdziłam całe województwo i wszystkich producentów i wszyscy mówią ze w tym roku nie wiadomo czemu nie ma. Dzięki pomocy Ogrodowisko dojdą do mnie z innego końca kraju

Najprościej odciętą gałązkę po prostu włożyć do ziemi i podlewać. Na bank wypuści gałązki. A jak chcesz to wykopię jedną większą karpę i podzielę. Wtedy byś miała od razu z korzonkami...
nawigatorka 12:14, 14 cze 2015

inag napisał(a)

Najprościej odciętą gałązkę po prostu włożyć do ziemi i podlewać. Na bank wypuści gałązki. A jak chcesz to wykopię jedną większą karpę i podzielę. Wtedy byś miała od razu z korzonkami...

Pewnie ze chce jeśli to nie kłopot.tylko jak z przesyłka-napisz gdzie i ile przelac za paczkę
butterfly 12:15, 14 cze 2015

nawigatorka napisał(a)

nawigatorka, natchnełaś mnie tym zdjęciem bo nie wiedziałam gdzie upchnąć moje cisy schowane za pergolą
ciekawe czy inne miskanty dadzą taki efekt.... musze poszukać
na jaką wysokośc rosną te cisy przed nimi?

Trzymam kciuki za umbry
nawigatorka 12:15, 14 cze 2015

Ensata napisał(a)
A powiedz jak wygladaja teraz Umbry? U mnie ktos wyzera im listki, ale jak ja mam oprysk zrobić, na drabinie? jak wy to robicie?[/by quote]
Ja mam opryskiwacz z rozsuwaną dysza i spokojnie wystarcza.moje umbry są na ostatnich stronach wątku o wisniach.możesz tez zapytać tam o Twoje.
nawigatorka 12:48, 14 cze 2015

butterfly napisał(a)

nawigatorka, natchnełaś mnie tym zdjęciem bo nie wiedziałam gdzie upchnąć moje cisy schowane za pergolą
ciekawe czy inne miskanty dadzą taki efekt.... musze poszukać
na jaką wysokośc rosną te cisy przed nimi?

Trzymam kciuki za umbry

Chowanie cisów to grzech teraz cisy mają jakieś 1,2/1,3m ale jak widać biedne są bo są u mnie od jesieni-kopane. Ale odbijają i wierzę że będzie ok. Umbrom się przyda. I milo usłyszeć ze się kogoś natchneło ogrodowo
inag 12:49, 14 cze 2015

nawigatorka napisał(a)

Pewnie ze chce jeśli to nie kłopot.tylko jak z przesyłka-napisz gdzie i ile przelac za paczkę

Przestań.
Napisz wiadomość z adresem. Postaram się jutro coś wykopać i od razu wyślę żeby na poczcie nie leżały przez weekend w razie czego.