Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu » Edycja postu

Typografia ogrodu

Kuba 07:24, 26 mar 2015

Mam pytanie do Ilony a propos jej zdjęć- jaka to żurawka? Mam taką samą i jest piękna cały sezon, a inne brzydkie i do wyrzucenia. Musze dokupić, ale nie znam nazwy- proszę o podpowiedż
siakowa 07:26, 26 mar 2015

No jak temat dla mnie Ja mam rozplenice z różowym rozchdonikiem i beda tam różowe jeżówki, pozdrawiam

PS- Magnolia chyba pokazywała kiedys swoje połaczenie rozplenicy chyba turzycy brazowej i wlasnie jeżówki różowe i zieelone
inag 09:05, 26 mar 2015

Kuba napisał(a)
Mam pytanie do Ilony a propos jej zdjęć- jaka to żurawka? Mam taką samą i jest piękna cały sezon, a inne brzydkie i do wyrzucenia. Musze dokupić, ale nie znam nazwy- proszę o podpowiedż

Kochana, mimo szczerych chęci nie powiem Sama jestem ciekawa. Kupowałam u siebie w centrum ogrodniczym a tu wszystko jest podpisane jako: żurawka, turzyca, itd. Totalny brak profesjonalizmu!
Zeta 09:42, 26 mar 2015

Pięknie u Ciebie ...zazdroszczę tej plantacji ....u nas kiepsko z jakimikolwiek buksikami
Piękny dom i nowoczesny ogród ...wszystko super zaplanowane.... pozdrawiam
nawigatorka 14:00, 26 mar 2015

Zeta napisał(a)
Pięknie u Ciebie ...zazdroszczę tej plantacji ....u nas kiepsko z jakimikolwiek buksikami
Piękny dom i nowoczesny ogród ...wszystko super zaplanowane.... pozdrawiam

dziekuje za miłe słowa. Ja na plantację też nie mam bardzo blisko ale i tak warto. A z tej plantacji sadzonki takie na obwódki wysyłają kurierem jakbyś potrzebowała.
nawigatorka 14:03, 26 mar 2015

siakowa napisał(a)
No jak temat dla mnie Ja mam rozplenice z różowym rozchdonikiem i beda tam różowe jeżówki, pozdrawiam

PS- Magnolia chyba pokazywała kiedys swoje połaczenie rozplenicy chyba turzycy brazowej i wlasnie jeżówki różowe i zieelone

Tylko ja na ten róż taka obrażona jestem- na usprawiedliwienie: mam dwie córki w tym jedną w wieku przedszkolnym
nawigatorka 14:06, 26 mar 2015

Z rozchodnikami dobrze poszło więc o jeszcze jedną radę proszę. Pod oknem jadalni będę miała rabatę z kulami bukszpanowymi, szałwią compacta Deep Blue, czosnkami błękitnymi, i zastanawiam się jaką trawę do tego: Stipę Pony Tails czy turzycę Frosted Curls - ta pierwsza bardziej pasuje mi pokrojem, druga bardziej zimozielona i większa pewność przeżycia. Co myślicie - u Sylwi i Zielonej chyba szałwia rośnie z turzycą.
siakowa 14:11, 26 mar 2015

nawigatorka napisał(a)

Tylko ja na ten róż taka obrażona jestem- na usprawiedliwienie: mam dwie córki w tym jedną w wieku przedszkolnym

o tak to wyobraża sobie że róż Ci bokami wychodzi
siakowa 14:13, 26 mar 2015

nawigatorka napisał(a)
Z rozchodnikami dobrze poszło więc o jeszcze jedną radę proszę. Pod oknem jadalni będę miała rabatę z kulami bukszpanowymi, szałwią compacta Deep Blue, czosnkami błękitnymi, i zastanawiam się jaką trawę do tego: Stipę Pony Tails czy turzycę Frosted Curls - ta pierwsza bardziej pasuje mi pokrojem, druga bardziej zimozielona i większa pewność przeżycia. Co myślicie - u Sylwi i Zielonej chyba szałwia rośnie z turzycą.

Mi sie wydaje ze kwestia efektu i wielkości kuli bukszpanowych i szałwi

ta szałwia ktora chcesz jest dość niska i jak stipa ci sie rozrośnie to ja zje, to samo zkula , jak Nie bedzie wystarczająco duża to Ci ją zje.
Zależy wiec od efektu który chcesz uzyskac czy zatopione w stipie czy trawa jako dodatek to wtedy turzyca

Wyzsza odmiana szałwi to np caradonna a tez tak piękna
nawigatorka 14:26, 26 mar 2015

siakowa napisał(a)

Mi sie wydaje ze kwestia efektu i wielkości kuli bukszpanowych i szałwi

ta szałwia ktora chcesz jest dość niska i jak stipa ci sie rozrośnie to ja zje, to samo zkula , jak Nie bedzie wystarczająco duża to Ci ją zje.
Zależy wiec od efektu który chcesz uzyskac czy zatopione w stipie czy trawa jako dodatek to wtedy turzyca

Wyzsza odmiana szałwi to np caradonna a tez tak piękna

Własnie nie chciałam wysokiej szałwi by nie zasłoniła zupełnie kul. plusem jest to, że na tę rabatę bęzie się patrzyło z wysoka i z bliska bo okno jest do samej ziemi i zaraz za nim rabata (o włssnie jakiś ptak przydzwonił w moje okno - minus dużych okiem - ptaki tracą na nich życie często albo przynajmniej przytomność na jakiś czas). Chyba jednak zostanę przy turzycy...