Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu » Edycja postu

Typografia ogrodu

sylwai 13:43, 23 sty 2018

Reszta niestety pod śniegiem.ale jakby to kształt rabat mogę zmienić.Wystawa południowa .
Chyba gdzieś zgubiłam proporcje.wybaczcie
sylwai 13:47, 23 sty 2018

Asieńko kochana,jeszcze raz bardzo Cie przepraszam,ze u Ciebie,ale Lindsay80 próbuje mi pomóc w projektowaniu mojej nieszczęsnej rabaty.bardzo chętnie wyslucham również Ciebie.Wasze ogrody są cudowne i właśnie na nich chciałabym się wzorować,oczywiście jeśli pozwolicie
nawigatorka 13:55, 23 sty 2018

sylwai napisał(a)
I jeszcze jedno Asiu,chciałabym zlikwidować te zęby w trawniku.Myslisz ,że dobrze by było gdybym ten ząb przed stożkami buksowymi pociągnęłą dalej i zamaist dwóch evergoldów posadziła jakąś inną trawkę np.hakonechloa macra bądź rozpl.hameln?
mysle ze dobry pomys. Kulki wogole możesz zatopić w trawkach. A drzewa nieozesz posadzić bliżej ogrodzenia?
nawigatorka 13:56, 23 sty 2018

lindsay80 napisał(a)
zapowiada się morze stipy, gdzie ona będzie rosła?
w zagajniku brzozowym z jezowkami trochę już mam tego zestawu ale ma być więcej
nawigatorka 13:57, 23 sty 2018

sylwai napisał(a)
Asieńko kochana,jeszcze raz bardzo Cie przepraszam,ze u Ciebie,ale Polinka próbuje mi pomóc w projektowaniu mojej nieszczęsnej rabaty.bardzo chętnie wyslucham również Ciebie.Wasze ogrody są cudowne i właśnie na nich chciałabym się wzorować,oczywiście jeśli pozwolicie
spoko ja trochę nieczasowa jestem
Sebek 13:58, 23 sty 2018

45 postów od wczoraj - wiosna idzie jak nic
nawigatorka 13:58, 23 sty 2018

Teraz tak myśle ze może pociągnij nasadzenia dalej nie tylko ograniczać się do zęba
sylwai 14:00, 23 sty 2018

nawigatorka napisał(a)
mysle ze dobry pomys. Kulki wogole możesz zatopić w trawkach. A drzewa nieozesz posadzić bliżej ogrodzenia?

Wiesz co,nie chciałabym sadzić drzew przy płocie na całej długości,bo nie chciałabym żeby drzewa przysłoniły mi okna.Myślałam raczej o jakimś akcencie z drzewem,a reszta to kulki,ewentualnie te stożki,chociaż zastanawiałam się czy ich nie przesadzić w inną część ogrodu no i trawy.
Tylko ,że to front i dobrze by było,żeby był reprezentacyjny o każdej porze roku
sylwai 14:02, 23 sty 2018

nawigatorka napisał(a)
spoko ja trochę nieczasowa jestem

Szkoda że jesteś nieczasowa,bo nie ukrywam ale bardzo liczyłam na Twoją pomoc
nawigatorka 14:26, 23 sty 2018

sylwai napisał(a)

Wiesz co,nie chciałabym sadzić drzew przy płocie na całej długości,bo nie chciałabym żeby drzewa przysłoniły mi okna.Myślałam raczej o jakimś akcencie z drzewem,a reszta to kulki,ewentualnie te stożki,chociaż zastanawiałam się czy ich nie przesadzić w inną część ogrodu no i trawy.
Tylko ,że to front i dobrze by było,żeby był reprezentacyjny o każdej porze roku
nie miałam na mysli szpaleru z drzew. Myślałam o większej rabacie wzdłuż domu i jednym drzewie tam gdzie planowałaś ale wysuniętym do przodu. Na nieczasowosc niestety nie mam wpływu