Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu » Edycja postu

Typografia ogrodu

nawigatorka 11:34, 25 lis 2015

I co w takiej wersji lepiej to widzisz?
A czy powijnik da rade na stalowej konstrukcji? Nie bedzie mu za cieplo?
Moze doradzisz jakis? Ja myslalam o Albina plena
Anda 11:38, 25 lis 2015

nawigatorka napisał(a)

I duze i male ofeody maja plusy i minusy.trudno mi to przyznac ale moj ogrod nigdy nie bedzie jak spod igly bo trudno majac jeszcze inne tematy na glowie utrzymac go zawsze w nienagannym porzadku.a szkoda.ale za to przestrzeni mi nie brakuje

Mam mały ogród, ale jak spod igły to go nie chcę, bo nie lubię. Jakaś naturalność musi być zachowana W dużych ogrodach masz miejsce na łączki, łany traw i porządne drzewa, i szmery bajery jak wgłębniki Takie lubię

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
magnolia 11:39, 25 lis 2015

tak lepiej.
Tylko wdłuż wgłębika zrobiłabym rabatę na szerokośc kwadratu z lipą- niską rabatę. A schody bym poszerzyła.
magnolia 11:41, 25 lis 2015

powojnik na stalowej konstrukcji?- hm, troche mu za gładko będzie, tzreba bedzie dodac np sznurki.
Alpina plena- chyba za mały troszkę na pergolę
beta 11:47, 25 lis 2015

ale tu się fajnie dzieje...ciekawa jestem na czym stanie
nawigatorka 11:50, 25 lis 2015

Schody obecnie maja miec 1,5 metra szerokosci.po ich prawej i lewej stronie sa posadzone hameln i biale rozchodniki (zaznaczylam na zielono).takie samo nasadzenie jest za wglebnikiem tyle ze z dodatkiem bukszpanowych kul.to mialabyc taka "opaska"dla wglebnika.myslalam o rabacie po lewej stronie jako przedluzenie lip ale obawialam sie ze zahwieje to dotychczasowy schemat

nawigatorka 11:51, 25 lis 2015

Stalowa konstrukcja ma miec w dwoch miejscach takie poziome stalowe prety co ok 30 cm i myslalam ze tego powojnik bedzie sie trzymal
nawigatorka 11:53, 25 lis 2015

Anda napisał(a)

Mam mały ogród, ale jak spod igły to go nie chcę, bo nie lubię. Jakaś naturalność musi być zachowana W dużych ogrodach masz miejsce na łączki, łany traw i porządne drzewa, i szmery bajery jak wgłębniki Takie lubię

Tylko na tej powierzchni to nawet porzodnego drzewa nie dojrzysz ale fKt nie zamielabym sie
nawigatorka 11:53, 25 lis 2015

beta napisał(a)
ale tu się fajnie dzieje...ciekawa jestem na czym stanie

Oby nie na tym ze Magnolia zmeczy sie dyskusjami ze mna
magnolia 11:55, 25 lis 2015

nawigatorka napisał(a)
Stalowa konstrukcja ma miec w dwoch miejscach takie poziome stalowe prety co ok 30 cm i myslalam ze tego powojnik bedzie sie trzymal

na tym powinien
ja bym przy tych schodach wolała 'rozepchnąć' żeby uciec od klasycznej symetrii i żeby łaczyć te 'wnętrza' ogrodowe , nie zaznaczać tak mocno podziałów .
Co do rabat wokół- trudno ocenić bez szerszego kontekstu.