Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu » Edycja postu

Typografia ogrodu

siakowa 07:38, 21 gru 2015

inag napisał(a)
Postanowiłam że do środy zajmuję się malowaniem, naprawami, czyszczeniem itd.
Ja na szczęście jestem zwolniona z gotowania, bo na Wigilię idziemy do moich dziadków i rodziców M. Jedynym moim zadaniem jest upieczenie ciast - czyli to co kocham robić w kuchni najbardziej Moja babcia i mama nie mają umiaru w gotowaniu więc we dwie przygotowują tyle potraw, że pułk wojska spokojnie by się najadł. Później marudzą, że trzeba jeść bo przecież nie może się zmarnować - i rok w rok jest to samo

hihi tez mam taki komfort mimo że wigilia u nas, u mnie jesczez dochodzi teściowa
nawigatorka 07:48, 21 gru 2015

A ja nie lubie takiego nadmiaru w jedzeniu i "wpychania"goscia wszystkiego. A tez jest to u naszych rodzicow standardem. Wole rozsdnie i z logika.dlatego lista moich potraw juz zamknieta ale tez mam stadko do wykarmienia.
A nie lubicie przygotowac "po swojemu" jesli jestescie u siebie?
siakowa 07:55, 21 gru 2015

wiesz ja lubie te tradycyjne potrawy bożonarodzeniowe, które tylko w święta smakują wyjątkowo, smakują tradycją karpia uwielbiam tylko w Wigilie nie czuje potrzeby zmian. a wręcz jak już będę musiała sama pichcić to dalej to będą te same potrawy

a ilość jedzenia hmmm 12 potraw i wszystkiego trzeba choć skosztować
Kasya 08:00, 21 gru 2015

Szczesciary. Na mojej głowie wszystko oprócz karpia
A jeszcze sobie wymyśliłam nowe potrzawy
A co do zupy grzybowej to śmietanę się ubija i dodaje tez przed podaniem, tak ?
nawigatorka 08:20, 21 gru 2015

siakowa napisał(a)
wiesz ja lubie te tradycyjne potrawy bożonarodzeniowe, które tylko w święta smakują wyjątkowo, smakują tradycją karpia uwielbiam tylko w Wigilie nie czuje potrzeby zmian. a wręcz jak już będę musiała sama pichcić to dalej to będą te same potrawy

a ilość jedzenia hmmm 12 potraw i wszystkiego trzeba choć skosztować

Ale ja nie twierdze ze zania maja byc inne.ale jesli swieta sa u mnie to wg mnie,z moich rak,bo to nasz,moj dom.ja sobie bardzo to cenie
nawigatorka 08:22, 21 gru 2015

Kasya napisał(a)
Szczesciary. Na mojej głowie wszystko oprócz karpia
A jeszcze sobie wymyśliłam nowe potrzawy
A co do zupy grzybowej to śmietanę się ubija i dodaje tez przed podaniem, tak ?

Na mojej glowie tez wszystko wiec spoko.mozesz dodac teoche wczesniej by w garsonce jej nie ubijac nie umniejszy to efektu.i czekam na opinie po zjedzeniu
Kasya 08:47, 21 gru 2015

nawigatorka napisał(a)

Na mojej glowie tez wszystko wiec spoko.mozesz dodac teoche wczesniej by w garsonce jej nie ubijac nie umniejszy to efektu.i czekam na opinie po zjedzeniu

Sama jestem ciekawa
Mam zamrożone podsmazone grzyby to się chyba nadadzą jako świeże
nawigatorka 09:09, 21 gru 2015

Kasya napisał(a)

Sama jestem ciekawa
Mam zamrożone podsmazone grzyby to się chyba nadadzą jako świeże

Tak ja zawsze takich uzywam.polecam tez dodac do zupy suszone grzyby zmiksowane w wodzie w ktorej sie gotowaly.to tez fajnie zagesci zupe i bedzie bardziej grzybowa
Konieczki 09:22, 21 gru 2015

nawigatorka napisał(a)
A ja nie lubie takiego nadmiaru w jedzeniu i "wpychania"goscia wszystkiego. A tez jest to u naszych rodzicow standardem. Wole rozsdnie i z logika.dlatego lista moich potraw juz zamknieta ale tez mam stadko do wykarmienia.
A nie lubicie przygotowac "po swojemu" jesli jestescie u siebie?

Skąd ja to znam. Moja babcia to prawie łyżke do buzi by Ci włożyła - abys jeszcze to zjadła. HAHHA

Choinka śliczna

Moja droga Ty masz las naprzeciw domu?
Kuba 11:15, 21 gru 2015

Asia czy masz patetnt na konserwację i czyszczenie ozdób z betonu- moje donice nadają się już chyba tylko na śmieci- zostają plamy po wodzie, ziemi itd, szybko przestały być ładne