Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015 » Edycja postu

Ogród Małej Mi - sezon 2015

sylwia_slomc... 13:25, 08 lis 2015

Mala_Mi napisał(a)
I moje najlepsze foty z dziś..

Mam identyczne chryzantemy Skracasz swoje , żeby niższe były czy na żywioł puszczasz?
Madzenka 17:55, 08 lis 2015

Rosomanes przycinają najdłuższe pedy róz jesienia aby zapobiec ich wyłamywaniu z powodu nadmiaru śniegu i wiatrow... U mnie wprawdzie śniegu nie uświadczysz zima... bo klimat łagodny ale wiatry straszne, zatem podcinam najdłuższe pędy do ok 1 M. Zawsze zostanie jeszcze coś do obeciecia wiosną. Nikt by mnie nie zmusił do obrywania liści róz, zbieram tylko te co opadły od plamistości.
popcorn 19:43, 08 lis 2015

To rozom trzeba liscie oberwac na zime??
Moja Babcia ze 30 lat przycinala roze ns jesien, maja sie dobrze do tej pory ( te stare krzaki). Ja dziabnelam pare dni temu ze 2 krzaki ktore mega wyrosly, wkurzaly mnie. I jak Madzenka pisze zeby wiatr nie wylamal pedow ( w ub roku mi tak grahama thomasa polamalo). Pozdrawiam
mirkaka 10:31, 09 lis 2015

Witaj Aniu, próbuję czytać Twój wątek, trochę opuszczam, przelatuję, zatrzymuję się na zdjęciach, wizytówkę mam już za sobą. Ciekawie opowiadasz, ogród tworzysz przepiękny, SPA to świetny pomysł na upalne lato Azalie masz piękne, ja też je kocham, jak znajdziesz chwilkę to zapraszam na oglądanie moich kwasolubów, chociaż z tą wolną chwilką u Ciebie to raczej marzenie, wszędzie jesteś zalatana, wpadasz jak po ogień
Pozdrawiam serdecznie, ja mam więcej czasu to będę do Ciebie zaglądać
12:28, 09 lis 2015
Bardzo bogaty wątek,na razie z braku czasu wyrywkowo wpadam podziwiać nie tylko piekny Ogród przez duże O ale też i Twoją obszerną wiedzę.
Bardzo zaskoczyła mnie Twa duża wiedza o rododendronach-będę czerpać garściami
Zapisuję sobie Twój wątek do listy obowiązkowych lektur na długie zimowe wieczory,mam nadzieję znależć u Ciebie wiele porad.
Pozdrawiam

P.S.Super dowcipnie piszesz,tzn.zaczęłam czytać od wstepu i dobrnę do końca (Zwłaszcza,że "flaszka/czekoladka"obiecana )

A w którym odcinku Maji mogę Cię zobaczyć?
Pewnie w necie są wszystkie dostępne to z wielką przyjemnością bym oglądnęła
roma2 16:06, 09 lis 2015

Dzięki. Zimny chów mnie najbardziej przekonuje. Bo prawda taka, że teraz ciepło, ale jak przywali mrozik, to i tak nie zdążę dojechać, by wyprzedzić ewentualne szkody. Trawka u mnie rośnie i (o ironio!!!) ładna tam gdzie siał beztrosko mąż! A ja tam pićkałam, odważałam, wyliczałam i nie powiem co jeszcze i diupkowato wygląda . Ale od wiosna czego? Od poprawek!

Edit: Wrzuciłam na luz, bo ta napinka ogrodowa, nie służy nie tylko mnie (śnią mi się ogrody i ogrody i ogrody, a ja pętam się jakoś i ciągle mam problemy z wydostaniem się z różnych miejsc , toż to prawie horror czasem), ale najwyraźniej i roślinom.
zieloniutka 17:48, 09 lis 2015

Gdzieś wyczytałam, że w Twoim ogrodzie rosną jarząby. Polecasz? Ciągle chodzi mi po głowie żeby posadzić sobie w rogu działki ze względu na jesienne korale... Jakie są Twoje doświadczenia z tymi drzewami?
Kasya 17:50, 09 lis 2015

zieloniutka napisał(a)
Gdzieś wyczytałam, że w Twoim ogrodzie rosną jarząby. Polecasz? Ciągle chodzi mi po głowie żeby posadzić sobie w rogu działki ze względu na jesienne korale... Jakie są Twoje doświadczenia z tymi drzewami?

ja tez chce zobaczyc twoje

bardzo je lubie...mam 2 i zamowilam kolejne 2
Madzenka 18:37, 09 lis 2015

Siem czeka na PANIOM
sylwia_slomc... 18:58, 09 lis 2015

MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)
Bardzo bogaty wątek,na razie z braku czasu wyrywkowo wpadam podziwiać nie tylko piekny Ogród przez duże O ale też i Twoją obszerną wiedzę.
Bardzo zaskoczyła mnie Twa duża wiedza o rododendronach-będę czerpać garściami
Zapisuję sobie Twój wątek do listy obowiązkowych lektur na długie zimowe wieczory,mam nadzieję znależć u Ciebie wiele porad.
Pozdrawiam

P.S.Super dowcipnie piszesz,tzn.zaczęłam czytać od wstepu i dobrnę do końca (Zwłaszcza,że "flaszka/czekoladka"obiecana )

A w którym odcinku Maji mogę Cię zobaczyć?
Pewnie w necie są wszystkie dostępne to z wielką przyjemnością bym oglądnęła

Tytuł odcinka "Ogród Małej Mi"