Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu » Edycja postu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 09:49, 04 mar 2016

agnieszka_malysa napisał(a)
piękna jest

moja mama ma niebieską i bez żadnych wspomagaczy tylko mama często wylewa pod nią wodę z mycia podłóg taką z płynem, ma ją już chyba z 15 lat
ja porobiłam szczepki z niej ciekawe czy u mnie też będzie niebieska

To ciekawe co piszesz bo płyn do mycia ma raczej ph zasadowe- mydła. Bardzo jestem ciekawa czy u Ciebie też będzie niebieska. A jak dużą masz już swoją? Będzie kwitła w tym roku?
agnieszka_m 10:03, 04 mar 2016

mirkaka napisał(a)

To ciekawe co piszesz bo płyn do mycia ma raczej ph zasadowe- mydła. Bardzo jestem ciekawa czy u Ciebie też będzie niebieska. A jak dużą masz już swoją? Będzie kwitła w tym roku?

Moje są malutkie w lato robiłam sadzonki, to chyba mi nie zakwitnie jeszcze w tym roku zaraz poszukam zdjęcie tej u mamy
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5788-moj-maly-ogrodeczek?page=16
mirkaka 11:00, 04 mar 2016

Agnieszko, zapytaj jakiego płynu do mycia podłogi używa Twoja mama, może w tym płynie jest pierwiastek glinu? Patrząc na liście i kwiat to moja ma bardzo podobne.
Latem jak będą kwitnąć to zrobimy zdjęcie w dużym zbliżeniu i porównamy
agnieszka_m 11:37, 04 mar 2016

mirkaka napisał(a)
Agnieszko, zapytaj jakiego płynu do mycia podłogi używa Twoja mama, może w tym płynie jest pierwiastek glinu? Patrząc na liście i kwiat to moja ma bardzo podobne.
Latem jak będą kwitnąć to zrobimy zdjęcie w dużym zbliżeniu i porównamy

niewiem dokładnie co to za odmiana z niej bo mama ją co roku ścina z 20 cm nad ziemią i co roku kwitnie a mówią że ogrodówek się nie ścina. W tym roku co był nie była ścięta i była za wysoka i strasznie się pokładała
Margo 12:01, 04 mar 2016

Fajnie, że jest nas w okolicy więcej
Hortensja piękna. Ja niestety ogrodówek się pozbyłam, bo u mnie zawsze na wiosnę przemarzały i nie kwitły. Teraz mam same bukietówki. W tym roku dojdą róże to nadrobią kolorem przy białych bukietówkach
mirkaka 12:55, 04 mar 2016

agnieszka_malysa napisał(a)

niewiem dokładnie co to za odmiana z niej bo mama ją co roku ścina z 20 cm nad ziemią i co roku kwitnie a mówią że ogrodówek się nie ścina. W tym roku co był nie była ścięta i była za wysoka i strasznie się pokładała

Moja w tym roku też była za wysoka i się pokładała. Teraz ją trochę niżej zetnę albo podeprę w porę
mirkaka 12:58, 04 mar 2016

Margo napisał(a)
Fajnie, że jest nas w okolicy więcej
Hortensja piękna. Ja niestety ogrodówek się pozbyłam, bo u mnie zawsze na wiosnę przemarzały i nie kwitły. Teraz mam same bukietówki. W tym roku dojdą róże to nadrobią kolorem przy białych bukietówkach

Gosiu ja też pozbyłam się takiej kupowanej parę lat temu, bo mi nie kwitła, ale ta o której piszemy z Agnieszką jest inna, ona mi jeszcze nie przemarzła a nie okrywam jej. Dzisiaj specjalnie wyszłam do ogrodu żeby zobaczyć czy kwitnie na tegorocznych pędach i tak, kwitnie Co prawda nie na wszystkich ale kilka takich pędów znalazłam zakończonych kwiatami

olga80 14:44, 05 mar 2016

jakie piękne hortki moja koleżka ma niebieski i niczym nie podlewa i niczego nie sypie rosną na glinie,a jestem ciekawa jakiego płynu używa mama Agnieszki
mirkaka 14:55, 05 mar 2016

Dzisiaj mimo zimna wyszłam do ogrodu u przycięłam hortensje bukietowe. Patyczki wsadziłam do ukorzeniania. Zrobiłam to mimo że krokusy jeszcze u mnie nie kwitną ale u Bożenki z Hortensjady już akcja cięcia rozpoczęła się więc i ja to zrobiłam

Przycięłam również kocimiętkę, stipę zeszłoroczną,szałwie, i uciekłam do domu bo ręce i stopy miałam zlodowaciałe. Może za tydzień będzie już cieplej .
mirkaka 14:59, 05 mar 2016

olga80 napisał(a)
jakie piękne hortki moja koleżka ma niebieski i niczym nie podlewa i niczego nie sypie rosną na glinie,a jestem ciekawa jakiego płynu używa mama Agnieszki

Teresko, zazdroszczę tym u których bez specjalnych zabiegów hortensje są niebieskie. Choć z drugiej strony ja podlewając niektóre mogę mieć niebieskie a te niepodlewane różowe