Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu » Edycja postu

Wszystkiego po trochu

Ewa777 22:32, 20 lip 2026

Ależ pieknie kwitną u Ciebie ogrodówki. U mnie niestety te w gruncie przemarzły i nie bedzie kwiatów. Kwitna tylko te, które mam w donicach. Ta od Ciebie ma tylko jeden kwiatek.
Basieksp 22:48, 20 lip 2026

Ale one ładnie wyglądają Raczej, rzadko zwracam uwagę na kwiaty host a tu uwagę zwracają właśnie kwiaty, nie liście

No i te fioletowe floksy, też masz bardzo ładne
basia3012 22:06, 22 lip 2026

Ach Mirko, wszędzie pięknie i kolorowo. Takie powinno być lato w ogrodzie. Ogrodówki cudne.
A u mnie bukietowe nie chcą się rozkwitnąć. O ogrodowych nie wspomnę. Chyba słońca za mało.
Ale przez te deszcze to krwawnice kwitną. Lubię je.
mirkaka 12:12, 23 lip 2026

Kordina napisał(a)

Chyba muszę się zainspirować i zrobić z niższych host szpalerek

Śliczne te blado różowe

Szpalerek już raczej do wycięcia, kwiatki przekwitają
Bladoróżowe też lubię
mirkaka 12:16, 23 lip 2026

Sonka napisał(a)
Mirko, zaglądam już od jakiegoś czasu, choc nie zostawiam zapisków, Hosty u mnie wyrosły bardzo fajnie one mają dużo wigoru i jestem z nich zadowolona, bo ładnie promują pierwszy rząd. Nie są tak gęste jak u Ciebie , ale będą. Dziękuję raz jeszcze

U mnie sytuacja zdrowotna się uspokoiła i odetchneliśmy z ulgą.

Ogród został zostawiony sobie, trochę podlewałam, choć te upały mnie wykańczały. Cztery zostały poparzone przez słonce , póki co obrywam ich spalone liście, ale zastanawiam się czy nie ciachnąc po całości.

Kupiłam też i posadziłam w donicy dwie róże, różyczki, zobaczymy jak się bedą sprawowały.
Już nie będę się powtarzać, bo wiesz,ze Twój ogród jest wyjątkowy, podpatruje i wykorzystam u siebie. Pozdrawiam

Hosty się zagęszczą, dość dobrze się rozrastają.
Cieszę się że zdrowie jest
U mnie upały też gotowały liście hortensji, teraz widać jak są podeschnięte.
Moje różyczki w donicy bardzo lubię, lepiej sobie radzą niż na rabacie
Dziękuję Krysiu że zaglądasz
mirkaka 12:20, 23 lip 2026

Joku napisał(a)
Ja bardzo lubię jak kwitną hosty, te mniejsze rozmiarowo. Zazwyczaj mają gęste kwiatostany na krótkich łodygach. Lubię też tę twoją kompozycję z host i elaty. Pięknie się prezentuje.

Elata w tym roku mocno ograniczona, bardzo mocno się rozrasta, kwiaty host już przekwitają, i tak muszę je wyciąć, bo nie lubię jak zaczynają opadać na liście i na nich zasycają, ale u nas póki co co chwila pada, jest mokro a nie lubię pracować z mokrymi roślinami Czekam na poprawę pogody
mirkaka 12:34, 23 lip 2026

Ewa777 napisał(a)
Ależ pieknie kwitną u Ciebie ogrodówki. U mnie niestety te w gruncie przemarzły i nie bedzie kwiatów. Kwitna tylko te, które mam w donicach. Ta od Ciebie ma tylko jeden kwiatek.

No to jest dziwne, mieszkamy tak blisko siebie a moje bardzo dobrze przezimowały, może mój ogród jest bardziej osłonięty jest od wiatrów? Choć u Ciebie też przecież tuje są już wysokie, budynek też osłania. Nie wiem Ewa dlaczego tak jest?
Te w donicach trzymałaś w piwnicy? Czy może okrywałaś je?
mirkaka 12:35, 23 lip 2026

Basieksp napisał(a)

Ale one ładnie wyglądają Raczej, rzadko zwracam uwagę na kwiaty host a tu uwagę zwracają właśnie kwiaty, nie liście

No i te fioletowe floksy, też masz bardzo ładne

Bo w masie daję efekt Dzięki Basiu
mirkaka 12:36, 23 lip 2026

basia3012 napisał(a)
Ach Mirko, wszędzie pięknie i kolorowo. Takie powinno być lato w ogrodzie. Ogrodówki cudne.
A u mnie bukietowe nie chcą się rozkwitnąć. O ogrodowych nie wspomnę. Chyba słońca za mało.
Ale przez te deszcze to krwawnice kwitną. Lubię je.

Moje bukietowe dopiero zaczynają kwitnąć, jeszcze pąki są zielone, ogrodowe w pełni kwitnienia A ja krwawnicy nie mam, mam za suchy ogród, a ona lubi wilgoć.
mirkaka 13:54, 23 lip 2026

lipiec nadal kwiecisty, deszcz co chwilę pada, trochę podlewa, ale się oziębiło, to akurat sprzyja kwitnącym roślinkom