Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu » Edycja postu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 08:29, 29 mar 2016

Margo napisał(a)
Wyszłam popołudniu po cichutku sypnąć nawóz na rabatę bo jutro podobno ma padać. Wróciłam 2 godziny później zadowolona że udało mi się wyciąć wszystkie trawy i byliny. Normalnie nie mogłam się powstrzymać. Ale to była sama przyjemność ...

Ha ha ha ja też, tylko w południe. Słońce cudnie świeciło, było ciepło że pracowałam w samym sweterku Wykopalam resztę żurawek i wywaliłam większość, rozchdnika też wyrzuciłam bo miał opuchlaki, no i najważniejsze rozkopczyłam róże i zaczęłam przycinać Nie mogłam się powstrzymać, jeszcze mi trochę zostało, może dzisiaj skończę jak znajdę czas
Prognozy pogody są pozytywne więc mrozy raczej już nie wrócą. a jeśli nawet wystąpią nocne przymrozki to nie zaszkodzą.
Teraz jak nie będzie padać i temp nie spadnie poniżej 5 st to opryskam miedzianem.
W tym tygodniu postaram się zasilić nawozem wszystkie rośliny.
Ewa777 11:30, 29 mar 2016

Dziś raczej ma padać, ale już jutro i pojutrze nie Róż jeszcze nie ruszałam. Na dziś też planowałam pracę w ogrodzie - może między jednym a drugim deszczem zdążę coś zrobić
Margo 11:34, 29 mar 2016

Mnie tez pryskanie miedzianem jeszcze czeka. Ale u mnie ciągle wieje. A dzis jak nie wieje to z kolei pada. W zeszłym roku nie udało mi się popryskać, oby w tym nie było podobnie...

A wogóle to znalazłam wczoraj mój łubin . Chciałam wyciąć jakies suche badyle, które nie wiedziałam od czego są. Jak je powyrywałam to spod nich pokazały sie młode listki łubinu . Dzis jak przestanie padać pójdę i go wykopię, żeby sprawdzić czy nie ma "lokatorów"
mirkaka 16:20, 29 mar 2016

Ewa777 napisał(a)
Dziś raczej ma padać, ale już jutro i pojutrze nie Róż jeszcze nie ruszałam. Na dziś też planowałam pracę w ogrodzie - może między jednym a drugim deszczem zdążę coś zrobić

mnie się nie udało między jednym a drugim deszczem
mirkaka 16:22, 29 mar 2016

Margo napisał(a)
Mnie tez pryskanie miedzianem jeszcze czeka. Ale u mnie ciągle wieje. A dzis jak nie wieje to z kolei pada. W zeszłym roku nie udało mi się popryskać, oby w tym nie było podobnie...

A wogóle to znalazłam wczoraj mój łubin . Chciałam wyciąć jakies suche badyle, które nie wiedziałam od czego są. Jak je powyrywałam to spod nich pokazały sie młode listki łubinu . Dzis jak przestanie padać pójdę i go wykopię, żeby sprawdzić czy nie ma "lokatorów"

Może jutro nie będzie padać to popryskamy miedzianem
Cieszę się że łubin się znalazł ciekawi mnie czy są w nim paskudy, napisz jak sprawdzisz.
mirkaka 16:44, 29 mar 2016

Wreszcie i ja mogę pochwalić się krokusami i bardziej zaawansowaną wiosną

czosnki

tulipany

piwonia krzewiasta

zbigniew_gazda 21:18, 29 mar 2016

Mirka wiosna i u Ciebie zawitała. Krokusy a piwonia ma zdrowe listki. Czyli co - tniecie już róże. U mnie mokro na rabacie ale chyba macie rację aby róże się nadaremnie nie wysilały. Nie mam miedzianu i zawsze pryskałem innym środkiem grzybobójczym. Pamiętam Mirko Twoje róże z tamtego roku i pewnie to też sprawa miedzianu. Jadę go kupić. Pozdrawiam i ciepełka życzę.
zbigniew_gazda 21:18, 29 mar 2016

Dubelek.
jona 03:57, 30 mar 2016

mirkaka napisał(a)
Wreszcie i ja mogę pochwalić się krokusami i bardziej zaawansowaną wiosną

Śliczności te krokusy

A róże to jakie pąki mają? Jakieś zdjęcie pokazowe by się przydało, bo nie wiem czy ciąć czy jeszcze trochę czekać. Niby pogodę dobrą nadają, ale forsycje jeszcze nie kwitną.
Ewa777 06:59, 30 mar 2016

Czosnki to masz już olbrzymy