Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu » Edycja postu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 20:19, 14 cze 2016

Pat Austin

Belvedere

Tea Clipper

Golden Celebration

PMC

frezja 22:51, 14 cze 2016

Szał różany zapanował PMC co to znaczy ? piękna ona
Rumianka 22:58, 14 cze 2016

Kwiatów róż tak bogato, że wylewają się z rabat, to teraz ich czas...Pięknie...
bozga 23:02, 14 cze 2016

Ale kolory, ta PMC ? rewelacja
jolanka 23:30, 14 cze 2016

Nie mogę sie napatrzeć Kolory cudne. Przepiekne i zdrowiutkie, moje podobno złapaly skoczka.
zbigniew_gazda 07:16, 15 cze 2016

Piękne róże, piękne rabaty. Chippendale mam 4. Dobrze że capnąłem w tamtym roku bo facet zwinął różany interes - a miałem go po sąsiedzku.
tulucy 09:26, 15 cze 2016

Pięknie
Czy PMC to księżniczka Margaretha?
LyraBea 09:38, 15 cze 2016

Mireczko, jesteś w raju, bo inaczej Twojego różanego ogrodu nie da się nazwać. Musisz uwielbiać czerwiec, bo to przecież miesiąc róż, chociaż Ty znasz się na różach i z tego co wyczytałam potrafisz cięciem i odpowiednią pielęgnacją poprosić różyczki o więcej i jeszcze.
Szczególnie mocno zachwyciłam się Cippendalei Charles Austin. Ślicznie musi wyglądać krzak róży wybarwiający się na różne kolory. Nie, no wszystkie okazy róż piękne!
mirkaka napisał(a)
Beatko oczywiście że mogę powsadzać dla Ciebie patyczki krzewuszki, mogę porobić jeszcze inne sadzonki tylko napisz co byś chciała, to żadna fatyga. Mogę spróbować ukorzenić budleję, jaśmin o żółtych liściach, hortensję ogrodówkę która w zimie nie przemarza Rh, azalie, itp. Próbować zawsze można a co z tego wyjdzie, zobaczymy:

Piszesz o takich okazach, że ja nawet na oczy nie widziałam, na przykład jaśmin o żółtych liściach musi być śliczny. Hortensjami kiedyś zarzucę ogród, azalie też już goszczą w moim ogrodzie, rh, budleję miałam, ale mi wymarzła...Mireczko, mój ogrod z otwartymi ramionami przyjmie wszystko. Kiedyś chciałabym żeby zarósł zielenią jak najbardziej i docelowo na pewno nie chciałabym zostawić takiego wielkiego placu trawnika na środku (helikoptera nie posiadam, lądowiska nie potrzebuję), więc roślin będę potrzebować. A te od serca darowane są najwartościowsze. Wiem cos o tym.
makkasia 21:53, 15 cze 2016

No i nie ma w Makowie już grubej Berty. Dzięki za bodziec do działania i szczerość
Dziękuję za Charlesa
mirkaka 14:46, 16 cze 2016

Witam Wszystkich i odpowiadam że PMC to Princess Margareta Crown róża D Austina.
Dzisiaj u nas pada deszcz, nareszcie bo mój trawnik już żółty miejscami.
U mnie znalazłam już mączniaka na astrach jesiennych, zawsze go łapią dlatego wiele lat go nie miałam ale w zeszłym roku znów się skusiłam i kupiłam, no i mam. Popryskałam mlekiem, zobaczymy.
Pat Austin chyba ma czarną plamistość, obrywam podejrzane listki, muszę zrobić oprysk ale najpierw musi przestać padać

frezja Ewo, piękna i już wiekowa

Eliso czerwiec to czas róż, trzeba się nimi nacieszyć bo pierwsze kwitnienie u mnie zawsze najpiękniejsze

Bożenko odpowiedziałam wyżej, dziękuję że zaglądasz

Jolanka ja pryskam na mszyce to i chyba na skoczka to działa
Zbyszku to była dobra decyzja, sam już wiesz jakie to piękne i zdrowe róże

Tulucy tak to ona

LyraBea Beatko chętnie powsadzam różne patyczki do ziemi dla Ciebie, ale czy się ukorzenią to zobaczymy Dziękuję za zachwyt moim ogrodem. Twój też kiedyś będzie bujny, tylko cierpliwości i czasu potrzeba

makkasia Kasiu, to super wiadomość, wiem że czasami taki bodziec jest potrzebny żeby się odważyć i zadziałać. Ja też wiele razy biłam się z myślami czy czegoś nie wywalić i tak zrobiłam na wiosnę wycięłam sama trzy jałowce a w ich miejsce obsadziłam płot powojnikami. Jestem z tej decyzji bardzo zadowolona bo one były już dość wyrośnięte i brzydkie. Teraz powojniki będą tworzyć tło dla hotrensji