Ja będę kombinować, gdzie ostatecznie dać te moje czerwienie, bo teraz rosną w miejscu, gdzie ma być skrzynia warzywna.
Mam nadzieję, że moja Veilchenblau się też zamieni w potwora - poeadzona jest pod płotem, obok Lykkefund, mają się wymieszać docelowo.
Witaj, czytaj sobie powolutku moje wypocinki. Też piszę o moich zmaganiach po budowie, właśnie ten gruz wgnieciony w glebę przez koparę odbija mi się czkawką za każdym razem jak chcę posadzić roślinę dla której muszą przygotować głęboki dołek.
Ewa jeśli tylko będą miały kwiatostany to masz jak w banku Agnieszko tak rh azalie róże i hortensje to moje ulubione rośliny w ogrodzie, reszta to uzupełniacze
Kasiu, obejrzałam relację ze spotkania na wątku spotkaniowym, przeżyliście
Moja pastella też w tym roku blada, prawie nie widać różu, już jest nawet zielonkawa
Nie wiedziałam że mogą przezimować? Raczej będę zbierać nasionka. Przemek a z nasion nie masz sadzonek? To może zapisz się w kolejkę po nasionka do mnie
Żartuję, Ty byś dostał jako pierwszy bez kolejki
Elfe warto mieć, pomyśl gdzie byś ją mogła wsadzić, może rosnąć przy murze ale i na rabacie, dobrze komponuje się z fioletami ale i niebieskimi kolorami.
Rozplenica jednoroczna, dostałam nasionka od Przemka i jeśli moja zakwitnie to mogę Ci podarować
Moje hortensje ogrodowe kwitną co roku, to jakieś stare odmiany, nie okrywam ich na zimę. Nie pamiętam czy w zimę chyba 2011-12 tę bardzo mroźną były okryte, chyba nie i kwitły.Skłaniam nawet się do identyfikacji tej jasnej że to Otaksa, bo jako jedyna zawiązuje również pąki na tegorocznych pędach, co prawda nie na wszystkich ale jednak.
Kurcze, tak narzekam na ten kolor a wczoraj pokusiłam się i kupiłam dwie, z daleka wyglądają jak czerwone ale z bliska przebijają kolory fioletowe i różowe, dla mnie nie umiem określić tych kolorów.
Pierwsza to Purple, a druga to Munsted.
Veilchenblau i Lykkefund dwie olbrzymki u mnie kwitną w różnych okresach, Lykkefund przekwitła jak Veilchen zaczęła ale też mają różne stanowiska, może to dlatego
Teraz inna hortensja, ta również nie przemarza ale na jesień wybarwia się na burgund a latem jest ciemniejszy róż niż poprzednia. Teraz dopiero zaczyna nabierać kolorków
Jako tło ma cisa który był niekształtną kulą i którą to kulę postanowiłam wiosną zmienić na stożek, jeszcze nieciekawy ale przed fryzjerem