miałam się jeszcze zapytać lawenda całkiem Ci już przekwitła że obciełaś bo moja wypuszcza nowe pęki do kwitnienia a stare jeszcze kwitną choć niezbyt ładne już są i niewiem co z nią teraz zrobić
Też jestem ciekawa, co Ci z tych jajeczek się wykluje ale na pewno jakiś szkodnik. U mnie nadal polowania na opuchlaki.
U Ciebie już drugie kwitnienie róż? Moje dopiero zakończyły pierwsze!
sama nie wiem jaki to kolor, ale raczej ciepły róż i na dodatek jarzeniówka
Tak, ten wąż to nawadnianie, ale nie automatyczne, muszę sama podłączać wodę i wtedy podlewa wszystko na rabacie. Kupowałam go w OBI - to gardena, tutaj nie polecana. Ja w każdym razie jestem z niego zadowolona Nie muszę stać z wężem tylko odkręcam kran
Lawendę zawsze obcinam po kwitnieniu, do zimy zdąży wypuścić młode pędy które ładnie wyglądają przez zimę. Obcinam nawet jak niektóre jeszcze trochę kwitną bo mi się nie chce czekać, a i tak większość już przekwitła. Ale tylko na tej jednej rabacie obcięłam, pozostałe jeszcze kwitną.
Jak będziesz obcinać to do zdrewniałej części tnij, zostawiając zielonej tylko jakieś dwa cm.
Ja już prawie pewna jestem że to jaja ślimaków. W wątku opuchlakowym na str. 73 są jaja opuchlaków. Tak, Ewo, u mnie już drugie kwitnienie, tylko Pirouette ma ciąg kwitnienia, jedno w drugie płynnie przechodzi.