Krokus_82
08:33, 10 kwi 2015
Witam,
Proszę o pomoc w doborze jakiś roślin wieloletnich, do obsadzenia tego małego "poletka", jest to kwadrat o wymiarach 90cmx90cm, także szaleństwa nie ma
Do tej pory rosła tam niewielka róża, której dni niestety są już policzone. Na wiosnę dosadzałam jej do towarzystwa jakieś kwiaty sezonowe. Ponieważ niedługo poletko będzie puste, chciałabym tam posadzić jakieś rośliny wieloletnie. Zdaję sobie sprawę, że na takiej powierzchni to szału nie będzie
Myślałam, o tym, żeby w lewy górnym rogu nasadzić jałowieć płożący na pniu, z przodu po bokach może jakieś żurawki (może żółta Electra) a pośrodku tych Żurawek, z przodu dla kontrastu fioletowy dzwonek skupiony i ewentualnie jakieś mało płożące się byliny. Niestety nie jestem znawcą roślin i nie chciałabym sadzić czegoś, co z jakiś czas okaże się wielkim krzakiem, bo już niestety tak mi się zdarzało
Chciałabym się też ustrzec jakiejś nadmiernej pstrokacizny. Proszę zatem o pomoc, co z tym fantem zrobić. Będę wdzięczna za każdą radę 
[img size=640x480]
Proszę o pomoc w doborze jakiś roślin wieloletnich, do obsadzenia tego małego "poletka", jest to kwadrat o wymiarach 90cmx90cm, także szaleństwa nie ma