Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina » Edycja postu

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 19:51, 28 lis 2016

eee_taam napisał(a)

mam dokładnie takie same ...pazurki ogrodowe to się chyba fachowo nazywa ...ja mówię trójząb ...nie zauważyłam żeby mnie te róże jakoś mocno podrapały przy rozgarnianiu kopczyków.

Moje mają kolce jak kobyły
a obiecywałam sobie, że tylko bezkolcowe będę miała.......nie mam ani jednej.
Pazurki mam
sylwia_slomc... 19:51, 28 lis 2016

Katkak napisał(a)

Trojzab , jak Neptun .
sylwia_slomc... 19:52, 28 lis 2016

Katkak napisał(a)

Meksykański kominek też mi się marzy .

Sąsiedzi tu gdzie mieszkam mają i nawet w sylwestra na tarasie w kurtkach siedzą i się da bo ciepełko bije
kasiek 19:59, 28 lis 2016

Rany jakie zabezpieczenia na zime - przewidujesz -30? Bo mam nadzieję że nie
sylwia_slomc... 20:07, 28 lis 2016

kasiek napisał(a)
Rany jakie zabezpieczenia na zime - przewidujesz -30? Bo mam nadzieję że nie

Dzisiaj jej okno zabiłam włókniną bo gwiździ i sypie jak nie wiem i mróz, rano się okaże jaki. Teraz od zawietrznej przy ścianie na pierwszym piętrze mam 0 to przy gruncie z -3,-4 jest , a wiatr z północy okropny i mroźny
kasiek 20:11, 28 lis 2016

O kurcze to faktycznie masz zimno, u mnie wczoraj mrozu nie było a teraz jest 1,5 stopnia na plusie... A wiatru to w ogóle, Ty dobrze znasz swój teren na szczęście i wiesz że przy nim sporo pracy, ale gunery było by szkoda ...
sylwia_slomc... 20:13, 28 lis 2016

kasiek napisał(a)
O kurcze to faktycznie masz zimno, u mnie wczoraj mrozu nie było a teraz jest 1,5 stopnia na plusie... A wiatru to w ogóle, Ty dobrze znasz swój teren na szczęście i wiesz że przy nim sporo pracy, ale gunery było by szkoda ...

Chyba byśmy się popłakaliA tak mam pewność, że nic jej nie będzie
Nowalijka 20:20, 28 lis 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Chyba byśmy się popłakaliA tak mam pewność, że nic jej nie będzie

Halo, halo, tu okolice Gdańska, u nas śniegu niedużo, temperatura w dzień była dodatnia, teraz -1, rano i do południa mało co łba nie urwało, teraz trochę się wyciszyło. To nie zmienia faktu, że do upragnionej (jak dla mnie) wiosny szmat czasu. A już chciałabym zobaczyć pączki tulipanów, krokusów... Czyżbym za wiele chciała? Powiedźcie, że nie.
sylwia_slomc... 20:37, 28 lis 2016

Nowalijka napisał(a)

Halo, halo, tu okolice Gdańska, u nas śniegu niedużo, temperatura w dzień była dodatnia, teraz -1, rano i do południa mało co łba nie urwało, teraz trochę się wyciszyło. To nie zmienia faktu, że do upragnionej (jak dla mnie) wiosny szmat czasu. A już chciałabym zobaczyć pączki tulipanów, krokusów... Czyżbym za wiele chciała? Powiedźcie, że nie.

Witaj w Szmaragdowej
Ja dzisiaj pomyślałam, że właśnie się zima zaczęła na całego.....i pewnie ze trzy miesiące trzeba będzie poczekać na kfiotki , a potem sobie przypomniałam, że może wcale nie bo zobacz co ciemierniki wyprawiają

nawet maleństwa z jednym listkiem
20:37, 28 lis 2016
sylwia_slomczewska napisał(a)

Moje mają kolce jak kobyły
a obiecywałam sobie, że tylko bezkolcowe będę miała.......nie mam ani jednej.
Pazurki mam

nie bardzo rozumiem jak ty to robisz? ...bo ja takimi z takim dłuższym trzonkiem rozgarniam ( moj trójząb od innego producenta ...te na szybko znalazłam bo bardzo podobne) https://www.ogrodowisko.pl/watek/5608-ranczo-szmaragdowa-dolina?page=1469&quoted_post_id=2538867#reply ...wiosną bardziej mnie ręce bolą od sekatora ...bo tyle ciecia naraz.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies