Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina » Edycja postu

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 20:02, 02 gru 2016

AsiaK_Z 20:07, 02 gru 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Tak mi dzisiaj Em na odcisk nadepnął, że poleciałam mimo pogody i poobcinałam maliny.....już mi zostało tylko ze dwa metry chruśniaka do przycięcia.
Doszłam też do wniosku , że łatwiejsze w pielęgnacji i więcej owoców, a do tego długo i bez robali- są te późne.
Ścinam niziutko jak leci i gitara, a te zwykłe wczesne wyłamać i wyciąć co stare, przyciąć na odpowiednią wysokość co młode, a do tego chwast trudniej plewić. w tych późnych po niskim ścięciu można wyplewić do czystaNiestety plewienie jeszcze przede mną, a maliny mam nadzieję, że przeżyją tak późną pielęgnację.

Tylko żeby eM zbyt często na odcisk nie deptał bo się zarobisz Kobieto
Wiatru nie zazdroszczę, mam swój choć nawet nie wiem czy szkód narobił. Moze jutro pojadę sprawdzić Ściskam mocno
sylwia_slomc... 21:10, 02 gru 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Tylko żeby eM zbyt często na odcisk nie deptał bo się zarobisz Kobieto
Wiatru nie zazdroszczę, mam swój choć nawet nie wiem czy szkód narobił. Moze jutro pojadę sprawdzić Ściskam mocno

Ale Wiesz jakby ogród na tym zyskał?Mam nadzieję, że szkód nie będziesz miałaMacham
marzena 22:18, 02 gru 2016

Zbyt pobieżnie oglądnęłam Twoje fotki, muszę wrócić znów, bo wiem, ze u Ciebie zawsze 'robota pali się w rękach' i wciąż pełno nowości i ciekawych pomysłów w kompozycjach, podziwiałam kiedyś tę altanę, bardzo fajna

Widzę, że edukujesz w sprawie trawników...powiem szczerze, ze ja za bardzo sie nimi nie przejmuję, za dużo ich mam, właściwie to u mnie jest łąka, tylko kosić trzeba
violka171 22:32, 02 gru 2016

I jeszcze masz czas na muratora????????????!!!!!!!!!!!!!!
kurde Sylwia podziwiam Cię,ja ostatnio na nic czasu nie mam ,nawet na domowe sprzątanie-gary myję dosłownie co drugi dzień-porażka,o kurzu nie wspomnę-widzę go w przelocie i udaję że go nie ma,normalnie w ogrodzie miałam więcej czasu dla siebie-chodz i też mało
a teraz wogóle,i ogromny deficyt snu
sylwia_slomc... 08:47, 03 gru 2016

marzena napisał(a)
Zbyt pobieżnie oglądnęłam Twoje fotki, muszę wrócić znów, bo wiem, ze u Ciebie zawsze 'robota pali się w rękach' i wciąż pełno nowości i ciekawych pomysłów w kompozycjach, podziwiałam kiedyś tę altanę, bardzo fajna

Widzę, że edukujesz w sprawie trawników...powiem szczerze, ze ja za bardzo sie nimi nie przejmuję, za dużo ich mam, właściwie to u mnie jest łąka, tylko kosić trzeba

Od czasu altanki przybyła podłoga z plastrów pod bacówkę i górny bieg suchego strumienia.....i kamień w strumieniu, oraz nowa rabata trocinowa z dekoracją wozu co armatę przypomina- tak w skrócie
Też nie mam trawnika tylko łąkę , ale są tacy( jest ich wielu) co maja cudny trawnik i ten artykuł to dla nich
sylwia_slomc... 08:49, 03 gru 2016

violka171 napisał(a)
kurde Sylwia podziwiam Cię,ja ostatnio na nic czasu nie mam ,nawet na domowe sprzątanie-gary myję dosłownie co drugi dzień-porażka,o kurzu nie wspomnę-widzę go w przelocie i udaję że go nie ma,normalnie w ogrodzie miałam więcej czasu dla siebie-chodz i też mało

Violuś od dwóch dni zaczęłam rehabilitację to w trakcie tych dwóch godzin łapię czas na poczytanie.....jak siedzę na tensach, soluxie i laserze bo na ćwiczeniach to już się nie da
yolka 08:54, 03 gru 2016

violka171 napisał(a)

Violka jesteś moją dobrą przyjaciółką, ja tez mam tak jak TY od razu humor mi się poprawił. Mam tez przyjaciółkę w Rzeszowie
kasiek 09:16, 03 gru 2016

Dobrze że nie masz większych zniszczeń - faktycznie chciało głowę urwać.... Dobrze że altanki tej cudnej nie uszkodziło.. jeszcze kilka lat i Twoje drzewa zrobia zaciszny park
sylwia_slomc... 19:22, 03 gru 2016

kasiek napisał(a)
Dobrze że nie masz większych zniszczeń - faktycznie chciało głowę urwać.... Dobrze że altanki tej cudnej nie uszkodziło.. jeszcze kilka lat i Twoje drzewa zrobia zaciszny park

No powiem Ci , że właśnie nie wiem jak te drzewa dadzą radę bo dzisiaj trzy tuje musieliśmy do pionu stawiać i dwa jałowce, wszystkie rosnące po prawej stronie czyli granica je osłaniała, a to one się kłaść zaczęły.
Kurcze rosną tam trzy lata prawie i do tej pory takich cyrków nie było, zastanawiam się czy ich kret nie podkopał czasem i może to dlatego. Altanka stoi, ale też się o nią cykałam