Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja pierwsza hortensja w ogródku.

Moja pierwsza hortensja w ogródku.

kasia 22:25, 10 maj 2015

Ewo, masz pięknie. Masz ławeczkę moich marzeń. Trafiłam do Ciebie od Danusi, pytałaś czy ktoś stosuje bioemy. Ja stosuję już drugi sezon, uważam że rośliny są zdrowsze, mają większe kwiaty. Mam beczkę na 1100 litrów wlewam do niej bioemy i sobie tym podlewam lub opryskuję. One chyba się namnażają w tej beczce. Polecam wcale nie jest to takie drogie, nawozy sztuczne są droższe.
Ewa 06:43, 12 maj 2015

frezja napisał(a)

piękne miejsce,lubię takie nasadzenia;gdzie kupujecie kule?(kilka osób tu ma) dodają elegancji w ogrodzie

Frezja....kulki kupuje w różnych szkółkach , w ubiegłym roku kupowałam w Obi były wczesną wiosna, a nawet w Ikei, czasem tez zupełnie przypadkowo na jakis stoiskach z roslinkami, u nas też bywaja na giełdzie kwiatowej w Tychach.
Ewa 06:47, 12 maj 2015

zbigniew_gazda napisał(a)
Wspaniałe ujecie Ewuś. Piękny zakątek.

Zbyszku dzięki ciągle walczymy o bukszpany, mam nadzieje ,że choróbsko nie wróci. Ale znowu ta wiadomośc o gasienicach mna wstrząsneła. Mam nadzieje ,ze w Polsce nie ma jej, ostatnio kupilismy 2 stozki z Niemiec, ale więcej sie nie skusze.
Ewa 06:52, 12 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)

Ładna kompozycja

Białe tulipany liliokształtne i żółte z liśćmi z paskiem żółtym mnie urzekły.

Nóżka na szczęście czytam, że ok.

Aniu dzięki
A z tulipanami ja mam zabawę od kilku lat, bo kupuje sobie jakieś co mi sie podobaja, a na wiosne niespodzianka. Raczej myślałam o tym, że przez intensywne zabiegi hodowlane , wymyka sie to spod kontroli Ale mnie to bardzo bawi
I traktuje jako jednoroczne , choć czasem niektóre przez kilka lat sa tak samo ładne.
Ewa 06:54, 12 maj 2015

Urszulla napisał(a)
Masz bardzo ładne roślinki, a na ławeczce nogi wyciągnęłam
bukszpanów też w tym roku na razie nie tnę może w lipcu/sierpniu. Pozdr.

Ula ja będe tez bardzo ostrożna w tym roku i najchetniej bym nie cieła, tylko potem jak sa poczochrane takie to kuszą nozyce
Ewa 06:54, 12 maj 2015

Kuba napisał(a)

pięknie z każdej perspektywy zacytuję to zdjęcie po raz kolejny bo można na nie patrzeć w nieskończoność

Dzieki bardzo , pozdrawiam serdecznie
Ewa 06:57, 12 maj 2015

Dorota123 napisał(a)
Mój ulubiony zakątek w Twoim ogrodzie.

Bardzo mi miło !!! Pozdrawiam i zapraszam na kawkę ....
Ewa 07:01, 12 maj 2015

Bogdzia napisał(a)

Jeszcze poczekajmy , jeszcze sie nie spieszmy.....................

Bogdziu bo przecież czekanie jest tez fajne i ja czekam na Ciebie bardzo cierpliwie Moze wykurze opuchlaczki na rododendronach, które chciałam wyrzucic a Ty mi nie kazałaś i uratowałas je, Będą chyba nawet dosc kwitły, sa troche listki obiedzone a pąki nawet ładne, pstrykne foto
Ewa 07:03, 12 maj 2015

kasia napisał(a)
Ewo, masz pięknie. Masz ławeczkę moich marzeń. Trafiłam do Ciebie od Danusi, pytałaś czy ktoś stosuje bioemy. Ja stosuję już drugi sezon, uważam że rośliny są zdrowsze, mają większe kwiaty. Mam beczkę na 1100 litrów wlewam do niej bioemy i sobie tym podlewam lub opryskuję. One chyba się namnażają w tej beczce. Polecam wcale nie jest to takie drogie, nawozy sztuczne są droższe.

Kasiu dziękuję Ci za Twoje zdanie
Pozdrawiam serdecznie
baraga1904 07:08, 12 maj 2015

...Ewciu cudownie wkoło ławeczki cudownie...
...pozdrawiam i czekam na nasze kolejne spotkaniecoś trzeba zaplanować...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies