Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielonym od linijki - ogród Ivony

Zielonym od linijki - ogród Ivony

ivo 10:36, 10 mar 2016

siakowa napisał(a)
ale liriope kwitnie

Fakt zapomniałam w tej euforii To nie wiem może sesleria jakaś bo nie mam nigdzie a lubię albo ta runianka ale ona jakoś tak zbyt wyrazista jest na taką matrycę tło
magnolia 10:38, 10 mar 2016

to w 1 części daj tawułki 2 rodzaje różu zamiast liatr.
a białe na części z liatrami, ale niedużo.
o żurawkach pomyslimy jak bedzie widac ile miejsca itd.

Lirope spicata jako matryca jest super, można je tez mieszać dużymi plami z runianką. Ono kwitnie, ale te kwiatki sa bardzo nienachalne, właściwie kucnąć do nich trzeba. Za to jest niezwykle żywotne i kolor - ciemna zieleń przy nich jest super

nawigatorka 10:39, 10 mar 2016

Marto piszesz, że ciemnica u ciebie.ale lawenda w słońcu u Ciebie rosnie tak? pytam głupio licząć, ze napiszesz ze niekoniecznie bo mam dla pola lawendowego dobre miejsce tylko takie zbyt cieniste zaczej
magnolia 10:40, 10 mar 2016

dla mnie runianka też dobra, tylko czy nie będzie miała za sucho pod brzozami?- nie wiem jak one zmienia ten teren- bo zmienią przecież
ivo 10:41, 10 mar 2016

magnolia napisał(a)
to w 1 części daj tawułki 2 rodzaje różu zamiast liatr.
a białe na części z liatrami, ale niedużo.
o żurawkach pomyslimy jak bedzie widac ile miejsca itd.

Lirope spicata jako matryca jest super, można je tez mieszać dużymi plami z runianką. Ono kwitnie, ale te kwiatki sa bardzo nienachalne, właściwie kucnąć do nich trzeba. Za to jest niezwykle żywotne i kolor - ciemna zieleń przy nich jest super

Liriope pokochałam miłością od pierwszego wejrzenia dlatego tak nalegam na nie
Ale będzie pięknie
magnolia 10:42, 10 mar 2016

nawigatorka napisał(a)
Marto piszesz, że ciemnica u ciebie.ale lawenda w słońcu u Ciebie rosnie tak? pytam głupio licząć, ze napiszesz ze niekoniecznie bo mam dla pola lawendowego dobre miejsce tylko takie zbyt cieniste zaczej

u mnie jest ciemnica na końcu działki, potem duuża częśc w pócieniu a wjazd akurat z lawendą to patenia. Jak nie masz pełnego słońca na lawendę, to nie będzie za piękna, nie ma co.
ivo 10:42, 10 mar 2016

magnolia napisał(a)
dla mnie runianka też dobra, tylko czy nie będzie miała za sucho pod brzozami?- nie wiem jak one zmienia ten teren- bo zmienią przecież

Własnie to mnie martwi myśląc o tej matrycy bo na początku brzozy nie będą takie bardzo ukorzenione to nie będą zabierać tak dużo wody ale po latach no zobaczymy
Efffa 11:19, 10 mar 2016

magnolia napisał(a)

Lirope spicata jako matryca jest super,

dziewczyny o czym wy gadacie ? w sensie"matryca" bo ja szukałam w google ale to chyba nie żadna roślina? ciągle tylko matryca...w postach się przewija.
Pewnie sie wygłupiłam z tym pytaniem.
ivo 11:24, 10 mar 2016

Efffa napisał(a)

dziewczyny o czym wy gadacie ? w sensie"matryca" bo ja szukałam w google ale to chyba nie żadna roślina? ciągle tylko matryca...w postach się przewija.
Pewnie sie wygłupiłam z tym pytaniem.

Effo dobrze że pytasz bo to jes tw ogóle wyrwane z kontekstu słowo zaraz Ci zacytuję Magnolię. A ogólnie to sama musze zrobić jakies rysunki i sprecyzować plan żeby było wiadomo o co chodzi dla zaglądających
magnolia 11:25, 10 mar 2016

'zawiesiłaś' się na kierunkurosliny. Nam chodzi o matrycę jako bazę, czyli dywan dla kompozycji z innych gatunków. W liropie - masie inne gatunki